STIRI Editoriale Din ce în ce mai puţini…

Pe data de 9 iulie 2009 se stingea din viaţă unul dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria Oţelului – Nicolae Burcea. La 9 luni distanţă mişcarea “oţelară” este din nou îndoliată, de data aceasta unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai formaţiei noastre păşind în Ceruri alături de Nae Burcea.  Ceea ce părea a fi doar un zvon, s-a transformat într-o certitudine teribil de crudă: Marius Petrescu, unul dintre cei mai devotaţi suporteri ai echipei noastre, ne-a părăsit... Probabil majoritatea dintre suporteri îl cunosc măcar din vedere pe cel care a trăit şi a respirat pentru Oţelul timp de o viaţă. Împreună cu soţia şi băiatul său, Marius Petrescu a fost mereu alături de echipa noastră pe stadion, ocupându-şi locul în centrul tribunei a doua a arenei din Ţiglina III. Mai mult, destui fani poartă încă tricourile şi fularele cumpărate de la standul din Depozit, pe care familia Petrescu l-a înfiinţat din dragoste pentru Oţelul.

La începutul anilor 2000, când cuvântul marketing nici nu exista pe buzele suporterilor gălăţeni, Marius Petrescu realiza un magazin în care se vindeau doar produse roşu-alb-albastre (tricouri, fulare sau cagule), reuşind astfel să facă din pasiune ceea ce astăzi nici măcar conducătorii actuali nu au reuşit: să coloreze tribunele în culorile noastre sfinte.Anul trecut, în noiembrie, familia Petrescu s-a mutat în Austria, băiatul lor, Andrei transferându-se cu această ocazie de la juniorii Oţelului la o echipă din Innsbruck. Nici de la mii de kilometri distanţă, Marius nu şi-a putut uita vreodată marea iubire, el interesându-se aproape zilnic de soarta echipei pe care o punea mai presus de orice. De asemenea, vorbea cu cea mai mândrie despre Oţelul, în una din ultimele discuţii cu prietenii săi din Galaţi, spunând că se “înghionteşte” cu câţiva dinamovişti şi stelişti pe care i-a întâlnit în Austria.

O banală infecţie la picior s-a transformat in cancer, iar după o operaţie la cap, reuşită iniţial, Marius a căzut la pat, stingându-se din viaţă sambata dimineata, cu doar cateva ore înainte ca Oţelul să învingă pe Gloria Bistriţa cu 3-0. Probabil s-ar fi bucurat enorm…Astfel, stadionul ”Oţelul” rămâne mai gol, fără unul dintre liderii micuţei “galerii” de la Tribuna II. O voce strigând “Forza Oţelul!” pentru eternitate se scurge spre porţile Raiului acolo unde probabil se va opri în linişte pentru a-şi încuraja favoriţii alături de marele număr 10, Nae Burcea, sau de Alexandru “Gogu” Munteanu, un alt suporter trecut în nefiinţă în anul 2008.

Suntem alături de familia Petrescu în aceste momente în care cuvintele sunt prea sărace pentru a putea acoperi durerea şi pe această cale facem un anunţ pentru conducătorii Oţelului, pentru ca Marius Petrescu să fie omagiat aşa cum se cuvine, poate măcar printr-un moment de reculegere la următoarea partidă de pe propriul teren. Adio, Marius Petrescu, tată, soţ şi membru al familiei roş-alb-albastre… “Oţelarii” nu te vor uita niciodată! Dumnezeu să te odihnească în pace…

Login sau crează cont pentru a comenta              |