STIRI Editoriale Nocturnă la Galaţi: Se intră în linie dreaptă

După tărăgănări de ani de zile, mulţi nervi, dar şi multe promisiuni neacoperite, directorul general al Oţelului, Marius Stan, s-a aventurat din nou ieri, la conferinţa de presă şi a declarat foarte sigur pe el că stadionul din Ţiglina III va fi dotat cu nocturnă în vara acestui an. De data aceasta se pare că principalul sponsor al echipei noastre, ArcelorMittal Galaţi, este pus pe fapte, aceştia începând demersurile pentru instalaţia de lumină a arenei “Oţelul”. Clubul nostru trebuie să realizeze toate punctele din manualul de licenţiere, inclusiv nocturna, până în vara anului în curs, mai exact până pe 24 iulie 2010, când este programat să înceapă următorul sezon de Liga I. Aceasta este data limită, ultima zi când orice club din Liga I mai poate beneficia de o derogare pentru a putea evolua în prima ligă românească fără instalaţie de lumini. Odată depăşit acest termen, Oţelul ar trebui să-şi dispute meciurile de pe teren propriu în exil, altfel putând lua drumul celui de-al doilea eşalon.

 

 

Se pare că cei din conducerea Combinatului au înţeles acest lucru şi s-au pus pe treabă, existând zvonuri cum că panourile cu becuri vor fi realizate chiar în incinta ArcelorMittal Galaţi. De asemenea, autorităţile locale par dispuse să ajute clubul de la Dunăre urmând să acorde de urgenţă autorizaţia pentru planul urbanistic, care trebuie realizat din nou de Oţelul, după ce în primă fază acest plan a fost respins deoarece nu avea avizul Direcţiei de Telecomunicaţii. Următorul pas ar fi realizarea Planului Urbanistic Zonal, ArcelorMittal trebuind să cotizeze aproximativ 1 miliard de lei vechi pentru realizarea acestuia, schema respectivă urmând să înlăture chioşcurile şi garajele din jurul stadionului, fiind posibilă astfel intrarea utilajelor folosite la ridicarea viitoarei nocturne. Printre altele se pare că banii pentru instalaţia de lumini vor veni din bugetul pe 2010 al Oţelului, directorul general al Combinatului, Thierry LeGall declarând în cadrul unei întâlniri cu autorităţile locale că ridicarea nocturnei este o prioritatate, dar care se va realiza cu preţul unei sponsorizări mai mici a clubului de fotbal de la Dunăre.

Pentru prima oară în atâţia ani de promisiuni se pare că sunt întrunite toate condiţiile ca lucrurile să nu se mai oprească doar la stadiul de declaraţii. Pentru prima dată conducerea ArcelorMittal, aleşii Galaţiului, dar şi “şefii” Oţelului par să-şi fi unit forţele pentru a duce la bun sfârşit instalaţia de lumini după care jinduie suporterii Oţelului de atâta amar de vreme. Ce spun însă fanii ? “Nu credem nimic, până nu vedem!” Şi pe bună dreptate...

Marius Stan: "Vom avea nocturnă până la începutul noului sezon. Domnii din Combinat analizează această situaţie, avem toate avizele de construcţie luate de la Primărie, mai rămâne să înceapă şi lucrările. Avem semnale că ArcelorMittal va ridica această instalaţie fără de care nu se mai poate juca în Liga I, la Galaţi.”

Thierry LeGall: „Înţelegem că este o problemă mai sensibilă, aceasta a instalaţiei de nocturnă, şi deja o analizăm. Vrem să vedem cum o putem încadra în proiectele noastre, însă trebuie să se înţeleagă că, pe timp de criză, primează situaţia economică a Combinatului. Noi acordăm anual un fond clubului şi o vom face şi în acest an. Mereu ne-am ţinut de cuvânt.”

Login sau crează cont pentru a comenta              |