STIRI Editoriale Viitorul suna bine ?

În apropierea finalului de sezon, trupa de la malul Dunării pregăteşte deja campionatul următor, în care un loc de cupă europeană nu mai trebuie ratat. Pentru acest lucru trebuie o strategie clară în ceea ce priveşte mai ales componenţa lotului pregătit şi din sezonul viitor de Dorinel Munteanu. Există deja anumite certitudini, cum ar fi transferul mijlocaşului ofensiv Laurenţiu Bus, un fotbalist de 23 de ani, din vară liber de contract, care poate evolua pe mai multe posturi de la mijloc în sus, acesta fiind şi un bun executant de lovituri libere, reuşind să marcheze 3 goluri în acest sezon până acum pentru Arieşul Turda. Buş a mai cochetat cu prima ligă când Hagi antrena pe Poli Timişoara, însă apoi a fost îndepărtat de la formaţia din Banat şi a revenit la U.Cluj, unde a fost pregătit de actualul tehnician al gălăţenilor.

O altă noutate în lotul lui Dorinel va fi Cosmin Gârleanu, care împreună cu Răzvan Ochiroşii, făcea furori în perioada junioratului. În plus şi la debutul său în prima ligă a impresionat prin calităţile sale, "Scooby" fiind un mijlocaş dreapta cu viteză foarte bună, un viitor concurent serios al lui Liviu Antal.

La capitolul certitudini punctează deja şi plecările unor jucători: pe Cornel Râpă se aşteaptă să se obţină o sumă importantă în urma unui transfer în străinătate şi chiar dacă anunţa sus şi tare Marius Stan, postul acestuia este acoperit doar numeric şi mai puţin valoric, deoarece Cârjă şi Cojoc au dezamăgit în acest sezon. Soluţia poate veni tot de la un tânăr gălăţean, Laurenţiu Petean, împrumutat până în vară la Delta Tulcea, un fundaş de bandă veritabil ce poate evolua pe ambele părţi ale terenului. După evoluţiile convingătoare de la Tulcea, acesta se pare că va primi o şansă la Oţelul din sezonul următor, totodată, venirea sa, dar şi creşterea unui fundaş dreapta de la echipa a doua, Andrei Marus (care cochetează cu loturile naţionale de juniori şi este monitorizat de cluburi importante), putând însemna despărţirea de Marian Cârjă.

În ceea ce priveşte portarii, Zdenko Baotic pare că va fi disponibilizat, mai ales după punctele pierdute pe mâna lui în turul campionatului. Se caută o soluţie mai ieftină pentru o rezervă de portar, iar în cazul în care Dunărea Galaţi retrogradează, Marius Mindileac este foarte aproape de o trecere la prima echipă a oraşului nostru. Şi portarul Cristian Brăneţ a mai fost dorit de Marius Stan, iar retrogradarea Iaşului, ar putea uşura acest transfer. Se aşteaptă totuşi chiar şi un debut al lui Gabriel Abraham, care la 19 ani, se află mai mult la loturile naţionale.

Tot la capitolul plecări vor figura fundaşul stânga Gabriel Siminic, acesta evoluând doar câteva minute în acest retur, Stevo Nikolic aflat în ultimul an de contract, dar şi Njegos Golocevac, un talentat jucător care a primit prea puţine şanse pentru a se afirma, în timp ce atacantul Mircea Axente se va reîntoarce la FC Timişoara, deşi era împrumutat pe doi ani. Silviu Ilie, John Ibeh, Marius Pena şi Laurenţiu Iorga pot pleca în cazul unor oferte avantajoase, în timp ce doi dintre tinerii ce au făcut furori în acest sezon, Ionuţ Neagu şi Liviu Antal vor rămâne la echipă indiferent de ofertele primite.

Situaţia jucătorilor împrumutaţi de Oţelul în ligile inferioare nu este prea grozavă, pe lângă Laurenţiu Petean care cel mai probabil va face parte din lotul Oţelului, ceilalţi având şanse destul de mici. Marius Matei, împrumutat la FC Botoşani, nu va reveni cu siguranţă, Christian N'Kongue (FCM Tg.Mureş) este foarte aproape de a deveni liber de contractul cu Oţelul, atacantul Petrică Dragoş (CSM Rm.Sărat) nu a reuşit să marcheze niciun gol şi va fi din nou împrumutat. De asemenea, tot de la Rm. Sărat vor sosi înapoi Sorin Cucu, Bogdan Miron şi Andrei Schwartz, cel mai probabil aceştia urmând să rămână la formaţia satelit, dacă nu vor fi împrumutaţi din nou.

Prezentat ca o tânără speranţă, Eduard Tismănaru, împrumutat la FCM Bacău, a marcat de două ori în acest sezon, dar şansele de a rămâne din vară la Galaţi sunt aproape nule, postul său de mijlocaş dreapta fiind deja prea "încărcat". Împrumutat la concitadina Dunărea, fundaşul Sebastian Agache nu a convins, în timp ce atacanul George Cârjan, cu patru reuşite până acum, ar putea fi cedat definitiv, Oţelul dorindu-l la schimb pe mijlocaşul defensiv Stelian Cucu, care a fost aproape de un transfer şi în iarnă.

Trecând la actualul lot al echipei satelit, Oţelul II, putem spune că Enes Sipovic a debutat cu succes la prima formaţie, dar celălalt tânăr fundaş bosniac, Emir Hodzurda, nu prinde echipa nici la satelit, fiind o dezamăgire totală chiar şi atunci când evoluează. Alexandru Avram a debutat în mod stângaci ca titular în prima ligă (fiind schimbat la pauză deoarece se “sufocase”) şi după ce a fost exclus de la Petrolul Ploieşti pe motive de indisciplină, acesta nu pare a fi o soluţie pentru viitorul apropiat. Însă de la “satelit”, pe lângă Andrei Marus, menţionat mai sus, există câţiva tineri jucători ce pot face pasul spre prima echipă: Iulian Negoescu, un demn urmaş al lui Neagu, Lucian Murgoci un jucător de bandă stânga foarte bun şi serios, care se aseamănă ca stil cu Sălăgeanu şi care este convocat cu regularitate la loturile naţionale şi Cristian Frunză, tot un stângaci, remarcat de Dorinel la venirea sa la Galaţi, un fotbalist care centrează foarte bine, însă are probleme în depăşirea adversarului în duelurile unu la unu. Căpitanul obişnuit de la satelit, Florin Stoica, este un fundaş apreciat însă destul de lent în reacţii, în timp ce pe postul cel mai descoperit în acest moment, cel de atacant, nu există soluţii momentan nici dinspre echipa a doua a clubului. Cel mai promiţător pare tânărul de 19 ani, Cosmin Blănaru, un mijlocaş ofensiv care a reuşit deja să-şi treacă numele pe lista de marcatori în dese rânduri.

Principala problemă din acest sezon, postul de vârf, rămâne încă o necunoscută pentru sezonul viitor, la fel cum un alt adevărat "post deficitar", râvnita nocturnă de la Galaţi, întârzie să se aprindă.

Login sau crează cont pentru a comenta              |