STIRI Editoriale Linişte, că deranjează !

După mai bine de un an de la protestul suporterilor gălăţeni (21 februarie 2009), în afară de câteva cârpeli pe ici pe colo şi alte câteva declaraţii de rezolvare a problemei sportului, nu s-a schimbat nimic. Echipa rachetă" formată din Fiţa Lovin, poate principala vinovată a măcelului din sportul gălăţean, dom' primar Dumitru Nicolae, care a promis cu foarte multă convingere printre acuzele murdărite de iz politic, îndreptate spre organizatorii mitingului, că până la finalul anului 2009 va fi gata bazinul olimpic, dar şi Baia Comunală, chiar şi Mircea Nicu Toader, parlamentar şi secretar de stat ce a declarat în acea perioadă că se va ocupa personal de problema sportului gălăţean, iar rezultatul întăreşte capacitatea sa de politician şi prefectul Brânzan, preocupat mai mult de imagine şi-a făcut apariţia la miting, aruncând în stânga şi-n dreapta cu vorbe măreţe referitoare la bazele sportive gălăţene.

Ei, iată-ne ajunşi în 2010, când cârpelile ţin locul bazelor sportive performante: încă nu avem un stadion cu nocturnă, echipa de volei se zbate ca un peşte pe uscat, echipa de handbal nu şi-a putut păstra jucătoarele şi din lupta pentru cupe europene a ajuns în lupta de la retrogradare, iar juniorii tuturor sporturilor nu se pot gândi către înalta performanţă, ci mai degrabă către îndreptarea spre alte oraşe sau alte ocupaţii.

Discutând cu un jurnalist respectabil din Galaţi care este conectat la viaţa politică locală, acesta a lansat ideea că, dacă vreunul din "aleşii" gălăţenilor ar fi putut salva sportul de la degradare ar fi făcut-o pentru susţinerea ce ar urma. Just, dar nici nu au dat măcar semne că încearcă, iar faptul că bazele sportive se află într-o stare jalnică, plus rezultatul unui an în care nu s-a rezolvat practic nimic, ne dă rezultatul adevărului absolut: suntem conduşi de incapabili !

Poate ca după protest a rezultat şi un lucru bun pentru suporterii “oţelari”, Consiliul Local alocând 500.000 de euro clubului de referinţă al oraşului, însă a fost mult prea puţin pentru ceea ce se dorea la nivelul întregului sport gălăţean. Dar poate se luminează minţile şi se încearcă măcar ca patinoarul să devină şi sală de sport, poate că se va monta nocturnă pe un stadion din Galaţi, poate că se va acorda mai multă atenţie juniorilor, poate nu va fi lăsat CSU Metal să falimenteze, poate...  

Până atunci, “echipă rachetă” se avântă din nooooooooooooooooou!

Login sau crează cont pentru a comenta              |