STIRI Editoriale Editorialul durerii

În partida de la Cluj de sâmbătă după-amiază am trăit o experienţă cum rar mi-a fost dat să simt. Deşi Oţelul conducea cu 1-0, iar adversarii, ultimii clasaţi, jucau cu doi oameni mai puţin, U.Cluj a revenit şi a învins cu 2-1 ! Nici acum nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Nici acum nu pot să îmi dau seama cum de există asemenea amatori în lotul unei echipe care la începutul campionatului avea pretenţii de cupe europene. Cu jucători cu mentalitate inferioară unui fotbalist obişnuit de Liga 1, Emil Jula, Daniel Stan, Sergiu Costin şi restul au ajuns la contraperformanţa de a asocia numele Oţelului cu penibilul pentru a nenumărata oară în acest sezon .După înfrângerea de la Mioveni se pare că jucătorii echipei Oţelul (nu-i pot numi fotbalişti în asemenea condiţii) nu s-au învăţat minte şi-mi vine în gând următoarea întrebare: Unde se vor opri cu penibilul ?

 

Cu jucători de umplutură gen Viglianti, Labukas, Sălăgean sau eterna speranţă Elek, cu alţii care s-au obişnuit să fie titulari din inerţie, gen Jula, D.Stan, Paraschiv, Costin, nu putem emite pretenţii la cupele europene şi nici măcar nu merităm să ajungem acolo. Trebuie să ne vedem lungul nasului pentru că într-un fel am ajuns acolo unde eram şi înainte ca Marius Stan să ajungă la club şi anume la eternul obiectiv - evitarea retrogradării. Poate că ar fi mai bine să retrogradăm ! Poate aşa am avea ocazia să vedem la lucru tinerii gălăţeni care vor juca cu sufletul pentru echipă aşa cum o făceau pe vremuri un Tănase, Vali Ştefan sau Tofan.Îmi pare foarte rău doar de jucătorii care întotdeauna au dat randament, bulgarii Jivko Jelev şi Stoian Kolev, plus extrema Janos Szekely (prematur schimbat de tehnicianul nostru).

După 2-4 în Giuleşti cu Rapid, când “celebrul Kouha” şi-a ilustrat “calităţile”, 1-6 în Ştefan cel Mare cu Dinamo, după ce deschisesem scorul, 1-4 la Timişoara, unde iarăşi am marcat primii, după golurile de generic pentru “faze cu proşti”, după ce am fost “sparring-partner” în Ghencea cu Steaua şi am pierdut ruşinos acasă cu “Steluţa” (care ne-a condos la un moment dat cu 3-0), după 2-2 la Iaşi şi 2-2 cu Braşov în Cupă, după ce am avut avantaj de două goluri, după 0-1 la Mioveni a urmat acum meciul care a pus capac la toate: 1-2 la ultima clasată, după ce am condus cu 1-0 şi aveam doi oameni mai mult pe teren, cel puţin teoretic, pentru că practic am jucat în 5-6 cam tot meciul. După toate aceste umilinţe din acest sezon am ajuns la capătul puterilor; nu mai pot îndura umilinţă după umilinţă. Vreau o schimbare şi nu mă refer aici neapărat la antrenor.

La meciul contra fostei sale echipe, Emil Jula a fost căpitanul Oţelului. Poate l-a strâns banderola prea tare şi nu a putut evolua la capacitate maximă sau poate atât ştie cu mingea…Nu vreau să-i văd pe oficialii echipei găsind scuze prin presă acum. Dacă unii jucători sunt ieşiţi din formă atunci CE CAUTĂ PE TEREN ? Deja văd răspunsul oficialilor şi l-a întrebarea acesta: “Nu avem alţii”. Ba aveţi nişte juniori care au ajuns în fazele superioare în ultimii ani! Sper totuşi ca Marius Stan să iasă primar şi să scăpam de amatorism şi de lipsa de determinare, iar măsura potrivită pentru ce s-a întâmplat la Cluj ar fi o amendă usturătoare pentru “vedetele” noastre.

Login sau crează cont pentru a comenta              |