După cinci partide disputate anul acesta nu numai că gândurile de a prinde Cupa UEFA Intertoto au dispărut, ba chiar se pare că ne aşteaptă vremuri grele, Oţelul fiind prea aproape de “nisipurile mişcătoare”.De la reluarea campionatului, după pauza de iarnă, Oţelul a câştigat enorm prin venirea portarului bulgar Stoian Kolev, în schimb minusurile s-au înmulţit vizibil. Căpitanul Gabriel Paraschiv nu mai reuşeşte să conducă echipa spre victorie, ba mai mult îşi lasă coechipierii în inferioritate numerică de două ori în trei apariţii! La finalizare nu mai există concentrare, jucătorii noştri parcă au uitat să marcheze, reuşind doar de două ori să perforeze poarta adversarilor de până acum, iar ambele goluri marcate de la începutul mini-returului au venit din faze fixe (unul din penalty). Alt lucru de remarcat ar fi  neglijenţa la marcaj, având în vedere că toate golurile încasate până acum au apărut în urma unor faze în care un adversar a scăpat singur cu portarul Kolev.

Nici tehnicianul Petre Grigoraş nu mai este la fel de inspirat în alcătuirea primului 11, greşind cu introducerea în prima echipă a unor jucători ieşiţi din formă precum Gabriel Paraschiv, Daniel Stan sau Salif Nogo, care nu mai dau satisfacţie prin prestaţiile lor, în timp ce pe banca de rezerve avem jucători precum Iorga, acesta fiind unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători din România. Îndrăznesc astfel să cred că vina aparţine  jucătorilor care deja se cred vedete, dar şi antrenorului care a fost mai puţin inspirat atât în privinţa titularilor cât şi în privinţa schimbărilor efectuate în timpul partidelor.Având în vedere că obiectivul iniţial a fost clasarea pe unul din primele şase locuri, ţintă imposibil de atins la ora actuală, este clar că în aceste moment ar trebui regândită strategia pentru sezonul următor, pentru că cel actual este complet ratat. Cred că  folosirea cât mai multor tineri de la echipă, precum Iorga, Cojoc, Gârleanu, Agache sau Avram ar fi benefică viitorului Oţelului, cei amintiţi putând fi căliţi pentru bătăliile din Liga I din anii ce vor urma. .

În actuala echipă, dintre cei care au evoluat, doar Kolev, Jelev, Szekely, Jula, Costin şi Deac au arătat un nivel superior de la reluarea campionatului. De aceea trebuie gândită şi viitoarea campanie de achiziţii, care bineînţeles depinde şi de alegerile de la Primărie care vor avea loc în vară .De pe poziţia a noua în campionat, la patru puncte de locul 8 (Gloria Bistriţa) şi la zece de locul 7 (care duce aproape sigur în Intertoto), Oţelul se pregăteşte pentru meciul de azi cu gândul la victorie în faţa ardelenilor lui Tata Jean. Un pas greşit ar putea însemna afundarea către “zona minată” şi de aceea sper ca la acest meci să văd adevăratul OŢELUL, pe care îl ştiam ca fiind spaima adversarilor şi nu “ambulanţa de serviciu”.