STIRI Editoriale MM, Galatiul te uraste!

Etapa trecută, Oţelul a întâlnit pe Unirea Urziceni, meci câştigat de ai noştri cu scorul de 3-2, de menţionat fiind faptul că managerul general al echipei oaspete este fostul oficial de la Dunăre, Mihai Stoica (ultima oară când îi mai scriu sau pronunţ numele complet!). Acest personaj şi-a făcut apariţia pe gazon în drumul său către banca de rezerve într-un cor de huiduieli, fluierături şi înjurături (binemeritate de altfel), deşi acesta se aştepta poate la aplauze, poate chiar la niscaiva medalii de decoraţie, declarând la final: "Sunt dezgustat de public şi e ultima oară când vin la Galaţi cu plăcere." MM se laudă cu performanţele avute la Oţelul în perioada 1991-2002, deşi până în 1998 a fost doar adjunct al actualului director general Marius Stan. E adevărat că echipa noastră a atins la acea vreme performanţe notabile (fără să fie însă neapărat meritul lui Mimi), ajungând de două ori consecutiv în Cupa UEFA şi totodată luptându-se la titlu în campionat.

 

Adevăratul artizan al acelor reuşite este Marius Stan şi nicidecum acest personaj dubios. După un meci FC Argeş - Oţelul 0-0, Marius Stan îşi prezenta în mod surprinzător demisia declarând: " Am crescut o viperă în sân", făcând referire la adjunctul său. După acel meci, până la finalul sezonului 2001-2002, Oţelul a fost condusă de MM. În această perioadă Oţelul nu a mai participat în cupele europene, având  probleme cu banii în fiecare an (se zvoneşte că Mimi lua bani de la cămătari şi întârzia intenţionat plata salariilor) şi luptând mai mereu pentru salvarea de la retrogradare. După un an bun, în sezonul 2001-2002, acelaşi personaj destramă practic Oţelul şi fuge la Steaua luându-i cu el pe Sorin Ghionea (jucător aflat la acea oră în vizorul echipei naţionale) şi pe Gabriel Boştină, pentru infima sumă de 100.000 de dolari, pe când Dinamo Moscova sau Bordeaux erau pregătite să plătească sume mult mai mari pentru cei doi. Rând pe rând au plecat atunci şi alţi fotbalişti buni ai echipei: căpitanul Bogdan Andone, Eugen Baştină, Cristian Munteanu, etc.

La exact un an de la plecarea sa, în ultimul meci al sezonului 2002-2003, Oţelul întâlnea la Galaţi, într-un meci decisiv pentru noi, pe Steaua, echipă fără nicio grijă  în clasament. Meciul avea să se termine cu scorul de 1-1, gălăţenii noştri fiind aruncaţi în lupta barajului de retrogradare. Aflat în lojă, MM plângea cu lacrimi de crocodil în faţa camerelor de filmat, dar la părăsirea stadionului "ţopăia" de fericire. De altfel, până la plecarea sa de la Steaua, acelaşi trepăduş a luat în fiecare an jucători de la Galaţi, slăbind astfel forţa echipei noastre: Cornel Cernea furat cu o zi înainte de începutul sezonului 2005-2006, Victoraş Iacob "ademenit" să nu-şi prelungească contractul cu Oţelul şi luat gratis mai apoi la echipa bucureşteană, căpitanul echipei naţionale Under 18, Alexandru Tudose (luat pentru infima sumă de 5000 de dolari!?), sau Răzvan Ochiroşii furat cu largul concurs al capilor FRF.

După ce şi-a dat demisia (cel puţin aşa spune el, că nu a fost demis), exact înaintea unui meci Steaua - Oţelul, întrebat fiind cu ce echipă va ţine, a declarat: "Normal cu Steaua, ce treabă am eu cu Galaţiul, terminaţi cu întrebările stupide." Astfel cuvânta fostul trepăduş al lui Becali despre oraşul în care s-a născut, a crescut, s-a afirmat (ca un “mare” conducător) şi a învăţat ce înseamnă fotbalul. Tot în perioada sa stelistă, a reuşit să intre în conflict cu majoritatea oamenilor de fotbal din România, rând pe rând, luându-i în colimator pe Marius Stan, Dumitru Dragomir, Victor Piţurcă, Marian Iancu, Iuliu Mureşan, Răzvan Lucescu sau Cristian Borcea, purtându-se de multe ori ca un isteric şi văzând conspiraţii împotriva Stelei peste tot.

Dar să revenim la meciul de la Galaţi dintre Oţelul şi Unirea. MM a blamat în termeni duri, arbitrajul lui S. Corpodean, dar şi echipa gălăţeană pe care a acuzat-o de “furt calificat”, după care, a strigat în gura mare în faţa unor oficiali ai clubului nostru: "Ma p.. pe Galaţi, sper să retrogradaţi anu' ăsta!" Totodată a acuzat şi arbitrajele din etapele precedente, considerând că Oţelul a fost favorizată până acum de arbitri (!??!). Tupeul său a continuat cu declaraţii de genul: "Oţelul o să simtă în UEFA că nu poate să joace cu arbitraje favorabile şi acolo.” Despre faza golului decisiv marcat de echipa noastră în partida cu Urziceniul acelaşi personaj a declarat: "A fost un fault odios în atac!" Cu voia dumneavoastră, a cititorilor îmi permit să comentez astfel - Odios esti tu MM , pentru toate lucrurile rele făcute Oţelului! Ai devenit persona non-grata pentru noi şi sperăm să nu te mai vedem niciodată! MM, GALAŢIUL TE URĂŞTE!

Login sau crează cont pentru a comenta              |