STIRI Editoriale Miting - necesitate, nu moft !

De când s-a primit autorizaţia necesară mitingului pentru susţinerea sportului gălăţean, s-a creat o zarvă în oraş şi nu numai, cu păreri pro şi contra. M-am simţit indignat când am observat, pe site-urile publicaţiilor centrale, că mitingul în sine a fost prezentat ca un moft, ca fiind “ceva la modă".  TOTAL ERONAT! La Galaţi mitingul este cu adevărat o necesitate, pentru că aşa cum indică şi sloganul "Sportul moare, primarul doarme", performanţele din competiţiile sportive, ale oraşului de la malul Dunării, depăşesc cu mult condiţiile în care se practică fotbalul, voleiul, handbalul sau multe alte sporturi.    Sâmbătă, Galaţiul a fost urcat pe culmile succesului, fetele de la H.C. Oţelul Galaţi, calificându-se în sferturile Cupei Cupelor, trecând de o echipă mult mai bine clădită financiar - Debrecen. A fost 29-24 şi o calificare istorică, emoţionantă, de lăudat, într-o sală mult prea mică pentru un asemenea meci. Numai că primarul doarme...

Tot sâmbătă, CSU Metal Galaţi, la volei feminin, şi-a demonstrat încă odată supremaţia în România, surclasând fără drept de apel o contracandidată la titlu: 3-0 cu Ştiinţă Bacău. Dar primarul nostru doarme în continuare....

Pe lângă aceste două echipe care poartă numele oraşului în Europa şi care aduc satisfacţie în sufletul cetăţenilor acestui oraş prin victoriile aduse, există şi altele care merită o infrastructură decentă.

Acest miting, este adevărat, porneşte de la indolenţa autorităţilor faţă de FC Oţelul Galaţi, echipa fanion a oraşului nostru. S-a creat greşit impresia că se doresc bani de la autorităţile locale pentru transferuri sau altele, însă ceea ce se doreşte este montarea instalaţiei de nocturnă, necesară pentru a rămâne în prima ligă! Se doresc investiţii în bază sportivă ce se construieşte la “Ancora” pe banii clubului, în timp ce în orice orăşel din Europa, există aceste condiţii pentru copii şi juniori din banii autorităţilor locale. 

S-au mai realizat şi alte performanţe sportive, inclusiv la futsal, unde United joacă play-off-ul în Liga Naţională şi pentru că nu există semnale de implicare din partea autorităţilor locale, considerăm că este nevoie ca cineva să ia atitudine. Dacă nu noi, cetăţenii oraşului, suporterii echipelor gălăţene, atunci cine?

Pentru că echipa de fotbal fanion a oraşului se zbate între viaţă şi moarte, pentru că echipa de volei feminin, ce domină autoritar campionatul, a fost exilată la Bucureşti să-şi joace meciurile în Liga Campionilor, privând astfel gălăţenii de a-şi susţine echipa, pentru că la handbal Oţelul Galaţi are performanţe neapreciate, pentru că nu există baze sportive pentru copii, altfel spus pentru că nu există implicare în tot ceea ce înseamnă SPORT, sunteţi invitaţi SÂMBĂTĂ 21 FEBRUARIE, ORA 16:00, LA CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR PENTRU A LUA PARTE LA MITINGUL PENTRU SUSŢINEREA SPORTULUI GĂLĂŢEAN! Arată că îţi pasă de oraşul tău! 

Login sau crează cont pentru a comenta              |