Meciul cu Steaua se apropie cu paşi repezi, iar acest lucru aduce cu sine o problemă spinoasă şi mai veche a suporterilor gălăţeni: Cum împiedicăm steliştii să îşi facă loc în tribunele stadionului “Oţelul” ?

Din start precizăm că dorim ca metodele propuse pe site să fie unele paşnice şi realizabile, iar suporterii adversarilor de etapa viitoare să ia loc doar în sectorul rezervat oaspeţilor aşa cum este corect şi normal. Având în vedere “ciocnirile” verbale şi nu numai care au avut loc în trecut, între fanii gălăţeni şi cei stelişti, revista electronica Dunărea Bătrână roagă pe această cale conducerea clubului nostru să ia foarte în serios dorinţa suporterilor proprii şi să ia măsuri, cum a făcut şi în trecut, pentru ca să nu mai avem parte de momente penibile în care un sfert de stadion se bucură la golurile unei adversare.

În rândurile următoare vom prezenta câteva metode pentru ca fanii adversarei de duminică să ia loc doar în sectorul rezervat oaspeţilor, metode aplicate cu succes în trecut pe arena din Ţiglina III sau pe alte stadioane din ţară, confruntate cu aceeaşi problemă.

  1. Achiziţionarea de bilete cu buletinul. În acest mod se poate controla foarte uşor identitatea celor care doresc să intre pe stadion, fiind mai mult decât cunoscut faptul că în zi de meci cu Steaua, vecinii brăileni au obiceiul de a veni la Galaţi în număr mare, aceştia fiind cunoscuţi ca avizi suporteri ai echipei din Bucureşti. De asemenea, nicio persoană nu ar trebui să poată cumpăra mai mult de 5 bilete la partidă, evitându-se astfel bişniţarii care şi-au mai făcut apariţia în trecut la meciurile Oţelului.
  2. Interzicerea accesului pe stadion (in tribune) a persoanelor care au articole vestimentare cu inscripţiile Stelei. Această metodă a fost folosită cu succes la FC Vaslui, club care s-a confruntat cu probleme asemănătoare de-a lungul timpului. Cei care totusi doresc sa intre pe stadion cu accesorii ros-albastre sa o poata face doar in sectorul "Oaspeti".
  3. Creşterea preţurilor la bilete la partida cu Steaua. Aceasta a fost de altfel cea mai folosită metodă a clubului Oţelul până în acest moment. Totuşi, această soluţie este cu două tăişuri, deoarece se bazează pe faptul că suporterii gălăţeni şi-au achiziţionat abonamente şi nu ar fi afectaţi de o asemenea scumpire. Din păcate, această metodă nu mai este cea mai eficientă având în vedere că suporterii adversarei vin o singură dată la un asemenea meci şi îşi pot permite fără probleme să plătească o sumă de 25 de lei (cât se aude că ar fi cele mai scumpe tichete pentru jocul cu Steaua). Mai mult, această metodă se poate răsfrânge asupra propriilor noştri suporteri, care nu şi-au achiziţionat abonamente şi care ar putea fi alungaţi de preţurile biletelor.

Tot pe această cale rugăm toţi suporterii echipei Oţelul să posteze propriile soluţii de rezolvare a acestei probleme la secţiunea de comentarii.