Poate că mulţi suporteri înclină să creadă că motivaţia jucătorilor noştri într-un meci cu Steaua ar trebui să vină de la sine. E adevărat, “oţelarii” noştri “sunt în priză” pentru meciul cu steliştii, sunt motivaţi de prima pe care o vor primi în caz de victorie  şi de ideea de a-şi păstra fotoliul de lider dobândit mai ales prin muncă, decât prin talent, descrierea perfectă a fostului jucător şi actual antrenor – Dorinel Munteanu.

Dar sunt sigur că mai există ceva în sufletul roşu-alb-albaştrilor care ne vor reprezenta mâine pe teren: FRICA. Sunt sigur că deşi poate n-o vor arăta, “oţelarii” vor avea emoţii mâine.

Premisele acestui meci Oţelul vs Steaua sunt incredibile la prima vedere: este etapa a IX-a, iar formaţia noastră îşi pune în joc, asemenea unui boxer de categorie grea, fotoliul de lider. Iată ceva ce nu auzi în fiecare zi (lună, an), când vine vorba de echipa noastră iubită. E ireal de frumos ! Oţelul, locul I, echipa de 150.000 de euro, primeşte pe propriul teren vizita Stelei – locul III, formatia de milioane de euro (cel putin pe hartie). Suporterii jubilează, presa vuieste, pe Messenger văd zilnic zeci de statusuri cu “Cine e pe primul loc”, iar Marius Stan poate deschide ochii liniştit şi fără să se ciupească, pentru că acesta nu mai este doar un vis, aşa cum dânsul scria într-un editorial dintr-un program de meci din urmă cu ceva timp.

Oţelul este liderul Ligii I, dar nu este timpul pentru poze cu clasamentul, deoarece primul examen soseşte în forma Stelei, duşmanul de moarte al oricărui suflet care respiră roşu-alb-albastru. Aşa cum am putut observa joi, fotoliul de lider vine la pachet şi cu reversul medaliei, deoarece primul loc în campionat ne obligă, iar “oţelarii” au cedat lamentabil partida de Cupă cu Astra. Şi cu atât mai dureroasă a fost această eliminare privind locurile din clasament: 1. Oţelul – 17. Astra. O înfrângere care în alte condiţii ar fi fost poate una normală, a venit ca un ciocan în tâmpla “oţelarilor” pe care poziţia de lider îi obligă la mult mai mult. Din acest motiv revin asupra cuvântului FRICĂ. Ştiaţi că există frica de performanţă ? Jucătorii noştri sunt exemplul grăitor. Poziţia de lideri i-a făcut să se simtă jenaţi, tracasaţi, emoţionaţi, etc. Şi asta se poate întâmpla şi la meciul cu Steaua.

Este de datoria noastră, a suporterilor roş-alb-albaştri, să ne încurajăm echipa. Sa fim alături de ei încă din momentul în care vor ieşi la încălzire.  Aduceţi-vă aminte cât de mult a contat aportul nostru în partida cu Urziceni când s-a creat acea legătură superbă între fani şi jucători şi adrenalina curgea prin venele noastre totul transmiţându-se în picioarele fotbaliştilor. Gândiţi-vă cât de bine v-aţi simţit la începutul săptămânii, gândiţi-vă câţi prieteni/colegi de-ai voştri aţi ironizat ştiind că micuţa voastră echipă de suflet se află pe prima poziţie. Canalizaţi-vă această mândrie pe partida de mâine, susţineţi-vă favoriţii ca şi cum ar fi ultima oară când o faceţi. Pentru că Oţelul ne face să plutim de fericire de la înălţimea locului I din prima ligă. Să le dăm ceva în schimb… Vocea noastră ! Mai puternică… aşa cum nu a fost niciodată. Suporterii stelişti pot fi o problemă doar dacă îi lăsăm noi. Acoperiţi-i! Creaţi un vulcan în culorile noastre iubite şi duceţi adversarul în Infern. Fiţi mândri roşu-alb-albaştri şi împreunaţi-vă scandările într-un singur glas: O-ŢE-LUL !!! O-ŢE-LUL !!!

Dragă suporterule, Oţelul are nevoie de tine !

Lasă şi tu un comentariu de încurajare pentru jucătorii Oţelului. Poate face minuni…