Foto : Marian BrailescuFoto : Marian BrailescuChiar daca in mod surprinzator a inceput sa se vorbeasca de titlu dupa egalul de la Cluj, infrangerea de la Vaslui coboara Otelul pe locul 8, departe si de locurile de cupe europene. Dorinel Munteanu are nevoie de piese noi in iarna pentru ca uzura a intervenit in jocul echpei. Banda dreapta cu Rapa si Antal nu produce nimic, Filip si Viglianti se intrec in executii dezastruoase, iar Pena a cam uitat deja cum e sa te bucuri dupa un gol marcat. In absenta lui Neagu, suspendat, linia de mijloc n-a functionat la Vaslui, iar acest lucru s-a resimtit inca din start.

Galeria Otelului a fost la inaltime, numarand mai multe persoane decat in peluza adversa, dar materialele pirotehnice aprinse in startul partidei, a alertat jandarmeria, iar din minutul 20 au fost evacuati din incinta stadionului.

Revenind la meciul propriu-zis, ros-alb-albastrii din teren au fost mielusei in comparatie cu determinarea suporterilor, iar la prima faza periculoasa('10), au capotat, dupa erori in lant: Sanmartean a gasit o bresa intre Rapa si Filip, Milisavljievic a centrat nestingherit in careu, iar Wesley, impiedicat initial, are timp berechet sa se ridice pentru a finaliza navalnic. Replica a venit dupa ce Iorga s-a descotorosit de cativa adversari, a pasat in centru, dar Pena, dupa o executie frumoasa, a ratat de putin tinta. Si atat. Nimic periculos la poarta adversa pana la pauza, iar de partea cealalta, suturile expediate de Adailton sau Sanmartean au fost departe de a-i pune probleme lui Branet.

Cu un adversar epuizat in fata si schimbari in propriul efectiv, Otelul a aratat ceva mai bine ca atitudine, dar prea putin pentru a modifica tabela. Ce n-au putut ai nostri, era totusi sa se intample cu ajutorul lui Farkas, care a fost aproape de a inscrie in proprie poarta, dupa o respingere defectuoasa ('57). Un minut mai tarziu, Viglianti a sutat de la peste 25 de metri, dar fara prea mari probleme pentru Cerniauskas, chiar daca pe traiectorie a intervenit si Silviu Ilie.

Pena a avut golul pe cap, dupa iesirea eronata a portarului lituanian, dar a trimis peste poarta din pozitie ideala. Iar apoi, acelasi Pena, a reluat cu capul din cadere, intinzandu-l serios pe goalkeperul advers.

Cea mai mare ocazie a meciului a fost insa in contul vasluienilor. Wesley, in minutul 82, a reluat cu capul din 6 metri si doar reflexul senzational al lui Branet a salvat echipa de la golul secund.

Pana la final, de consemnat si cartonasul rosu incasat de Paul Papp('89) si tragerile exagerate de timp din partea unei echipe cu pretentii de spectacol.

Fara vlaga, personalitate si ambitie, jucatorii trimisi pe teren au avut o prestatie mult sub asteptari si extrem de dezamagitoare, fiind inca un semnal de alarma pentru schimbari in pauza de iarna.

OTELUL: Branet-Rapa, Perendija, Sg.Costin, Salageanu-Filip('46 Paraschiv), Giurgiu-Iorga('57 Antal), Viglianti('80 Punosevac), S.Ilie-Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Vaslui: Cerniauskas-Milanov, Papp, Farkas, Milisavljievic-Gladstone, Pavlovici-Adailton, Wesley, Sanmartean-Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.

Acorda mai jos note pentru evolutia jucatorilor la partida FC Vaslui - Otelul Galati 1-0 :

PORTAR

1. Cristian BRANET{extravote1}

FUNDASI

3. Cornel RAPA

18. Sergiu COSTIN

55. Milan PERENDIJA

23. Adrian SALAGEANU


{extravote2}

{extravote3}

{extravote4}

{extravote5}

MIJLOCASI

7. Laurentiu IORGA

4. Ioan FILIP

37. Gabriel VIGLIANTI 

29. Gabriel GIURGIU

14. Silviu ILIE

{extravote6}

{extravote7}

{extravote8}

{extravote9}

{extravote10}

ATACANTI

27. Marius PENA

{extravote11}

REZERVE

10. Gabriel PARASCHIV

8. Liviu ANTAL

19. Bratislav PUNOSEVAC

{extravote12}

{extravote13}

A jucat mai putin de 15 minute

ANTRENOR

Dorinel MUNTEANU

{extravote15}