FC Oţelul Galaţi a terminat la egalitate, scor 0-0, cel de al cincilea meci de pregătire disputat pe anul 2012, în faţa formaţiei CD Denia, din Liga a III-a a Spaniei. Din păcate, “oţelarii” nu se regăsesc în amicale, ei nereuşind să câştige nicio partidă de verificare din această iarnă, chiar dacă astăzi au întâlnit o formaţie modestă. Meciul s-a disputat la Baza Golf & Beach din Oliva Nova(Spania), acolo unde echipa noastră desfăşoară ultimul cantonament al vacanţei de iarnă. Vremea a fost numai bună de fotbal, la ora meciului fiind aproximativ +14 grade Celsius, un cadru perfect faţă de ceea ce se întâmplă în acest moment în România, din punct de vedere meteorologic.
Cu 10 absenţi (9 blocaţi în România + Didi, accidentat) din lotul de 25, antrenorul Dorinel Munteanu a trebuit să se comporte ca la un joc oficial şi a efectuat doar două schimbări pe tot parcursul partidei. Oţelul a evoluat în formula: Grahovac - Ljubinkovic, Benga, Perendija, Sălăgeanu - Iorga(46’ Antal), Filip, Giurgiu, Stromajer(46’ Buş) - Pena, Punosevac. Aşadar doar Gabriel Paraschiv a lipsit, probabil şi el cu ceva probleme medicale.
Meciul propriu-zis a însemnat o sarabandă de ocazii la poarta spaniolilor, cei de la Denia fiind o echipă modestă, atât în clasamentul Ligii a III-a spaniole, unde luptă pentru evitarea retrogradării, cât şi ca exprimare la nivel fotbalistic. Din păcate, gălăţenii au ratat cu nonşalanţă din toate poziţiile, ei pierzând astfel şansa de a câştiga poate cel mai uşor joc din 2012.
În prima repriză, Bratislav Punosevac a fost eroul negativ al formaţiei noastre, atacantul sârb şutând în portar din poziţie de unu la unu cu acesta. Spaniolii, echipaţi într-un portocaliu-alb care semăna prea mult cu roş-albul “oţelarilor”, au replicat timid, fiind mai ocupaţi cu apărarea rezultatului. Şi le-a ieşit, chiar dacă în mitanul secund ai noştri s-au prăvălit efectiv peste ei!
Mingea a refuzat să intre în poartă la barele lui Punosevac şi Liviu Antal, în timp ce Marius Pena, Laurenţiu Buş şi Ioan Filip au ratat ocazii monumentale. Aceeaşi Punosevac şi Antal au mai avut şi alte ocazii, pe care le-au tratat cu prea multă uşurinţă, iar la final totul s-a terminat cu un surprinzător 0-0, chiar şi în condiţiile în care Oţelul a avut doar 13 jucători pe foaia de joc.
Astfel, echipa noastră nu a reuşit încă să simtă gustul victoriei, după cinci jocuri amicale disputate, dar fotbaliştii gălăţeni vor avea o nouă şansă peste două zile(vineri), când vor întâlni formaţia chineză Shandong Luneng.