STIRI Amicale 4-0 cu FC Dalian Aerbin

FC Oţelul Galaţi a câştigat de o manieră categorică, scor 4-0, cel de al 6-lea meci de pregătire disputat pe anul 2012, în faţa formaţiei FC Dalian Aerbin, nou promovată în prima ligă din China. “Oţelarii” şi-au luat revanşa astfel, după ce nu reuşiseră să câştige niciun amical din cele 5 precedente, spulberând o formaţie asiatică cu multe nume mari, cel puţin pe foaia de joc. Meciul s-a disputat în Benidorm la 40 de kilometri de actualul cantonament al Oţelului din Oliva Nova(Spania). Vremea a fost numai bună de fotbal, la ora meciului fiind soare, acompaniat de +13 grade Celsius.

Antrenorul Dorinel Munteanu s-a putut baza la acest joc pe aproape întreg lotul de jucători, mai puţin “Didi” accidentat. Nu au jucat, din diferite motive, nici Adrian Salageanu, Gabriel Paraschiv, Tadas Simaitis si Branko Grahovac. Oţelul a evoluat în formula: Brăneţ - Cojoc (73 Râpă), Sîrghi, Perendija (66 Costin), Ljubinkovic (73 Ilie) - Viglianti (68 Iorga), Filip (63 Benga), Giurgiu (68 Neagu) - Antal (56 V. Munteanu), Punosevac (56 Pena), Buş (50 Stromajer).
Meciul propriu-zis a fost la discreţia “oţelarilor” care, cu Liviu Antal în mare formă, au fructificat nu mai puţin de trei din ocaziile avute. “Letalul” a marcat mai întâi, după ce a driblat şi portarul, fiind lansat în cursă de Milan Perendija. Apoi, tot Antal a dublat avantajul după o acţiune personală, încheiată perfect cu un şut la colţul scurt din interiorul careului. Scorul de forfait avea să fie complet în ultimul minut al primului mitan, la golul cu capul reuşit de Bratislav Punosevac, din centrarea excelentă a lui Zoran Ljubinkovic.
În a doua repriză s-au efectuat câteva schimbări, meciul a mai stagnat, dar “oţelarii” au mai înscris o dată prin Gabriel Giurgiu din pasa bună a lui Jaka Stromajer. Au mai fost şi alte ocazii, de ambele părţi, Benga ratând de la noi, în timp ce Brăneţ s-a opus foarte bine în două faze ale asiaticilor.
Astfel, echipa noastră a reuşit prima victorie, după şase jocuri amicale disputate, iar fotbaliştii gălăţeni vor avea o nouă şansă peste două zile(duminică), când vor întâlni tot o formaţie chineză - Shandong Luneng.

Informatiile ne-au parvenit de la Neculcea Dan-Dumitru "Jancker", suporterul aflat ca de fiecare data alaturi de Otelul in cantonament.

Login sau crează cont pentru a comenta              |