STIRI Editoriale Acţionarul Tuzgureanu: „Nu ştiu d-astea!”

FOTO Vali MunteanuFOTO Vali MunteanuN-are rost să-i pomenim numele, omul este în campanie electorală ca independent. Să-i spunem Tuzgureanu cu riscul de a plagia un personaj comic din emisiunea „Cronica Cârcotaşilor”, mai ales că şi eroul nostru a dovedit în prima sa ieşire publică accente anecdotice, unele chiar de umor negru.


După şapte ani de acţionariat la Oţelul Galaţi, Tuzgureanu a decis că este timpul să arate ce şcoală ştie el ca deţinător de acţiuni la un club de fotbal pe care nu l-a vizitat niciodată. O spune însuşi Tuzgureanu (accesaţi înregistrarea postată pe site de la conferinţa de presă desfăşurată astăzi!) într-un dialog antologic cu presa locală. Întrebat dacă a venit vreodată la jocurile Campioanei României, acţionarul desprins din filmele de comedie a răspuns că „privesc meciurile doar de la televizor”. Exact ca mama unui ziarist deştept, atent să-i taxeze gafa de gâgă. „Probabil, deoarece suntem de aceeaşi vârstă!”, a replicat Louis de Funès din fotbalul românesc, un prost-crescut care a avut grijă să se laude că încasa 4.500 de euro ca director în combinat.
Penibil, plat, neinformat, lipsit de argumente, incult, acestui nobody care vrea să ajungă consilier local i-a mirosit a agora, altfel nu înţeleg de ce a chemat mass-media la taclale. Cu excepţia unei caţe cu accent de Cahul, care-i tot lua apărarea (deşi nici el nu era în stare să iasă din încurcătură), reprezentanţii presei l-au tocat ca-n halele lui Matache Măcelaru’. Iar stimabilul acţionar, tras de limbă dacă tot se dedulcise la „conferinţe”, a avut un singur răspuns: „Nu ştiu, nu ştiu d-astea!”
Ascultând cu atenţie înregistrarea evenimentului, mă aşteptam ca Tuzgureanu să dea vina pe Marius Stan şi pentru că Oţelul a picat în aceeaşi grupă cu Manchester United, FC Basel şi Benfica Lisabona. Apropo, nici pe astea nu le poate enumera, doar el nu se pricepe la fotbal, aşa cum a tot repetat de şase-şapte ori.
Dar de ce această întâlnire cu presa? Au întrebat şi ziariştii şi au obţinut răspunsuri demne de „Trăistuţa fermecată”. Doar trăistuţa i-a înnebunit pe toţi după câştigarea campionatului, nu-i aşa?
Omul era nemulţumit că s-au cheltuit sume mai mari în anul 2011 decât se întâmpla de obicei, filozofie de femeie de serviciu, nu de acţionar la DITAMAI Campioana României. Păi, dragă Tuzgurene, pe lângă faptul că n-ai avut stadion propriu, mă gândesc că nu puteai primi vizita lui Sir Alex Ferguson aşa cum îţi permiţi să-l aştepţi pe Marian Pană de la CS Mioveni! Iar UEFA (nu uiefa, cum ai tot botezat-o astăzi, şi n-am jucat în Cupa Campionilor Europeni, afonule, ci în LIGA CAMPIONILOR!) te obligă să organizezi ireproşabil evenimentele de sub patronajul său. Entitatea europeană te premiază cu n-şpe milioane de euro, dar te şi obligă să vii la meci, nu să „priveşti de la televizor”. Ce exprimare de gospodină sinceră!
Din ce se aude pe înregistrare, acţionarul care ne face de râs în întregul fotbal autohton se mândreşte cu cei 18.000 de lei pe care i-ar fi adus de acasă drept capital social, un NIMIC într-o industrie în care Messi câştigă un euro pe secundă. Dacă ar fi după mine, aş scoate acest supliciu audio de pe site, ne facem de c***t pentru că vor asculta şi alţii peroraţiile necunoscutului pe care o echipă inegalabilă l-a făcut campion. Fleoşc, hodoronc-tronc, Tuzgureanu a ajuns în „UIEFA”, alături de alte caractere din Consiliul de Administraţie pentru care ofsaidul şi cornerul sunt precum SIDA. Adică incurabile.
Pe finalul înregistrării se aude cum Tuzgureanu lasă mopul de spălătoreasă care îi înlăcrimase întregul discurs şi îmbracă blugii de acţionar pârlit: „E posibil să-l dăm afară pe Marius Stan pentru că suntem pe pierderi.” Tot el a admis că de anul trecut este nevoie de o a treia semnătură pentru a cheltui bani din club, adică de pixul preşedintelui CA, un Tuzgureanu ceva mai mare. Păi, plecaţi cu toţii, Tuzgurenilor, dacă sunt pierderi şi dacă acesta este singurul criteriu în managementul unui conducător de club! Dar, oare, în anii precedenţi, n-au fost minusuri? De ce nu l-aţi ejectat pe Stan şi când fotbaliştii luau bani o dată la cinci luni? Atunci nu funcţiona „legea românească a societăţilor comerciale”, expresie folosită până la saturaţie de trimisul special al mult-pomenitului Board la întâlnirea cu reportofoanele?!   
În concluzie, OŢELUL nu este o societate comercială oarecare, OŢELUL nu este o societate care să urmărească profitul, ci PERFORMANŢA SPORTIVĂ, Tuzgurene! Aşa credem noi, suporterii ancoraţi bine în fenomen, noi, cei care vedem simplist lucrurile din tribună şi care plătim abonament ca să venim MEREU alături de echipă, nu să „privim de la televizor”! Barcelona şi Real Madrid, aşa cum ţi-au spus ziariştii la conferinţă, sunt tot pe roşu cu banii, dar acolo există acţionari pe bune, care nu „privesc de la televizor”!
OŢELUL, Tuzgurene, a câştigat CAMPIONATUL ROMÂNIEI cu doi lei în cont. De ce nu te-ai înghesuit atunci să-i numeri, de ce n-ai organizat o întâlnire cu mass-media ca să feliciţi performanţa „privită de la televizor”?
Tuzgurene, Tuzgurenilor din CA, propun să facem chetă, să vă dăm înapoi cei 18.000 de lei investiţi „de acasă” şi s-o tăiaţi!
OŢELUL SUNTEM NOI!

Comentarii   
 •  
 •  

#1 kingston » 30-05-2012 01:19

romanialibera.ro/.../...

"El a tras unele concluzii pe datele ce i-au fost comunicate, în primul rând pe aceea că nu se ştie cum au fost cheltuite 8 milioane de euro: „Clubul a terminat 2011 cu un profit de 326.000 euro, care acoperă pierderile din anii anteriori. Toţi anii anteriori au avut pierderi uriaşe, deci societatea e pe pierdere masiv. Clubul a primit de la UEFA, 12,3 milioane euro, din care mai sunt în conturi 4,1 milioane euro. Sunt scadente plăţi urgente de 3 milioane euro, astfel încât, la zi, din cele 12,3 milioane euro de la UEFA, mai e disponibil 1 milion de euro. Pentru organizarea celor 6 meciuri Champions League, clubul a cheltuit 4,2 milioane euro. Pentru restul cheltuielilor (de 8 milioane euro - n red), care sunt duble faţă de 2010, am cerut explicaţii, dar nu mi-au fost date", a spus Ion Ungureanu. O clarificare a situaţiei de la Oţelul ar putea avea loc astăzi, când este programată o şedinţă a CA."


Totusi, si Stan ar trebui sa clarifice punctual cifrele astea. Sa faca publice cheltuielile.
−2

kingston

 •  
 •  

#2 leutzu » 30-05-2012 07:30

sunt jucatori care vor pleca liberi de contract sunt probleme mari in club nu stiu daca otelul va reusi sa mai treaca si peste asta suporterii otelului trebuie sa faca ceva altfel vom privi si noi doar la tv meciurile altora .datile niste bani ca asta vor si sa plece sa ne lase in pace altfel trebuie un razboi
+2

leutzu

 •  
 •  

#3 Leviathan » 30-05-2012 08:02

parca era nevoie de semnatura tutoror ca sa iasa bani?! restu is minciuni

Leviathan

 •  
 •  

#4 cry75 » 30-05-2012 08:05

si cand ne gandim ca noi eram fericiti ca nu avem un patron ca si Becali la club...apare acest clovn care este actionar si detine 19% din Otelul si caruia i-ar trebui cateva ceasuri bune sa gaseasca intrarea in stadion.Ne fac de ras orasul si totodata clubul astfel de oameni,e clar ca mascariciul asta nu vrea decat niste bani sa-si vada in continuare de televizorul lui,poate odata cu terminarea alegerilor vom avea si noi o situatie clara la club, cu un investitor real nu cu asemenea personaje rupte de realitate.
+1

cry75

 •  
 •  

#5 gl-85-pst » 30-05-2012 08:57

bai frate....facem un mitting???????????
+4

gl-85-pst

 •  
 •  

#6 gopolino20 » 30-05-2012 09:22

pana cand nu iese Stan sa faca o conferinta de presa asa cum trebuie, sa lamureasca toti banii, toate sumele cheltuite, cine a semnat, cine a luat, cine a platit, catre cine s-a platit,.......si asa mai departe, o sa fie o brambureala de nedescris.............in anii trecuti auzeam, ca Stan, a facut imprumuturi, de la persoane fizice, cu dobanda, de la banca cu casa lui, si a ficei lui gaj.......si treburi din astea.....ACUM TREBUIE SA IASA LA SUPRAFATA CU TOATE DETALIILE....DESPRE MANAGEMENTUL ECHIPEI, SA VEDEM CINE A GRESIT.....ORICUM AR FI, EU AM INBCREDERE IN STAN.....stiu ca pt anul 2011, acela cand am devenit CAMPIONII ROMANIEI, s-au dat bani in stanga si in dreapta, pe la LPF, SI FRF, SI CRED CA SI PE LA ARBITRI din postura in care Stan era menbru CExFRF.......bani fara acoperire, fara sa treaba prin contabilitatea clubului, de aceea si cheltuielile care nenea Tuzgureanu le-a precizat in jur de 12 mil. de euro pe anul 2011...........nu asta e prb.......cum s-au cheltuit banii, poate si Stan a luat mai multi bani de la club........dar eu cred ca pe merit, cum a facut, prin ce mijloace, cu cine a tratat, pe cine a mitut nu conteaza.......in ISTORIA CLUBULUI raman cele 2 trofeie.....CAMPIONII, SI SUPERCAMPIONII...........CU ASTA TREBUIE SA NE MANDRIM, CE A FOST IN UMBRA, TREBUIE TRECUT LA PIERDERI.........toate chestiile astea trebuie discutate, printr-o conferinta de presa......in care sa spuna Stan totul, absolut totul............si dupa sa tragem raspunsurile - ce ar trebui sa facem cu echipa????????
−1

gopolino20

 •  
 •  

#7 gopolino20 » 30-05-2012 09:24

dar cu cei 5 la condurea actinariatului nu se mai poate.................trebuie cedat clubul oamenilor care doresc cu adevart sa investeasca bani, nu sume de 200 de milioane de lei vechi.....niste sume derizorii........
+1

gopolino20

 •  
 •  

#8 zuzubazuka » 30-05-2012 09:27

Singura sansa ca sa scapam de "actionarii" astia e ca Otelul sa ajunga in faliment. Cand or sa descopere ca fotbalul din teren nu e acelasi cu cel din fata televizorului or sa dea bir cu fugitii imediat.
Nu ii caut scuze lui Stan si chiar mi-as dori sa fie mai transparent cu cheltuielile si sa publice auditul chiar cu riscul de a nu se face inteles de majoritatea fara studii economice sau experienta manageriala.
1. Din cate stiu eu vreo 2 mil de euro s-au bagat in baza de la Ancora (si tot Stan spunea acu ceva timp ca a mai luat un teren dincolo de fosta pista de carting unde va continua investitia inceputa cu alte terenuri si vestiare.
2. Vreo 700.000 de euro a costat si nocturna suportata in totalitate de club
3. Investitii majore la stadion nu stiu dar stiu ca s-a schimbat gazonul si s-a montat sistemul de incalzire de sub el pentru a se putea juca si iarna, si tot la stadion s-a modernizat si terenul de antrenamen (aici nu cunosc costurile dar tot de club au fost asigurate)
4. Intre 30 si 50% din banii primiti au ajuns in visteria statului sub forma de impozite, taxe si CAS-uri care au insotit salariile si bonusirile si mai ales achizitiile si cheltuielile cu modernizarea.
5. Anul 2011 a fost unul special datorita castigarii campionatului, lucru care a adus din start aproximativ o cheltuiala in plus de minim 2 mil de euro (NET) numai cu bonusul a 20 de jucatori care au prins minim 25 de meciuri in campionat plus bonusul stafului tehnic (care presupun ca s-a ridicat si el pana in jurul sumei de 1 mil de euro). La astea daca adaugam si primele de joc din timpul campionatului (pe langa banii din contracte) ajungem la niste sume care la prima vedere par exorbitante dar performanta intotdeauna trebuie platita pe masura.
per total, acea valoare de 8 mil iese (chiar si cu un calcul minimal) dar depinde foarte mult cum pui problema.
Daca vii si spui ca s-au platit salarii de peste 6 mil de euro e una dar cand spui ca aici intra si contractele si primele de victorie si primele de obiectiv si impozitele la stat datorate veniturilor salariale si cate si mai cate atunci parca nu mai mare atat de mult.
Una peste alta, e lucru foarte bine stiut ca in Romania doar campioana poate iese pe plus si ca in rest absolut toata lumea vine cu bani de acasa daca vrea fotbal.
−1

zuzubazuka

 •  
 •  

#9 spider » 30-05-2012 09:52

@zuzubazuka + deplasari in CL, organizare meciuri de CL astea costa. Prime pentru castigarea meciurilor de campionat. Prima pentru prelungirea contractului lui Dorinel(presupun ca a avut ceva acolo). Astea adunate sigur dau suma aceea. Dar bolsevicii din CA nu vad chestiile astea, si vin cu acuzele, ca sa nu mai voteze lumea pe Stan. Daca iese Cuma primar, imi bag picioarele in locuitorii orasului frate, ca de 12 ani l-am avut pe mosul ala comunist, daca urmeaza 4 cu tanarul comunist nu mai rezist.
+1

spider

 •  
 •  

#10 Ciprica » 30-05-2012 10:22

Cert e ca dupa conferinta asta Ciumacenco mai are sanse sa iasa primar cam cate are si purcelul Ghita, de Craciun, sa scape cu viata. Solutia e simpla: iesit la vot, masiv, convins prieten, rude, frati vecini sa voteze orice, mai putin Ciumacenco.
+5

Ciprica

 •  
 •  

#11 inghetzata » 30-05-2012 10:45

Trist...Sper ca Otelul sa iasa cu bine din acest kkt cu actionarii de 2 lei, in frunte cu purcelul ala de bORS. Poate cel mai bine e sa iesim in strada sa aratam ca OTELUL SUNTEM NOI...
+1

inghetzata

 •  
 •  

#12 Arbok » 30-05-2012 13:35

Citez pe gl-85-pst:
bai frate....facem un mitting???????????


MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING

Este posibil ca si Marius Stan sa astepte ca noi suporterii sa ne trezim si sa incepem sa ne spunem of-ul in strada printr-un MITING, dar dansul cum nu poate iesi sa spuna pt ca e in campanie electorala ar trebui noi sa ne trezim si sa iesim sa umplem strazile Galatiului printr-un MITING contra boardului de actionari ce are in frunte pe burtosul bors de zeama si pe aceste figurine/canalii/etc. sau cum vreti sa le spuneti.

Punem de-un MITING pasnic sau dormim in ghete pana e prea tarziu?

MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING
MITING

Dar sa fie un MITING PASNIC, FARA GOLANII si fara alte prostii.
TREZIREA SUFLARE A URBEI GALATENE.
+1

Arbok

 •  
 •  

#13 Laguna GT » 30-05-2012 15:16

"OŢELUL SUNTEM NOI!"

Asta trebuie dovedita cu fapte (exemplu : miting la urmatoarea sedinta, in fata sediului respectiv) si nu doar cu vorbe pe site.
+1

Laguna GT

 •  
 •  

#14 granata » 30-05-2012 16:07

Auzi la el,UIEFA:))))Marlete le.
+1

granata

 •  
 •  

#15 nicu » 01-06-2012 10:05

un idiot la fel ca si seful lui lingaul de bors care actioneaza la comanda lui becali si porumboiu doar sint jucatori de luat moaca astia trebuie linsati au distrus csg acum vor sa distrunga otelul sa iasa public bors si sa spuna de intilnirile de taina care au avut loc in compania lui becali si porumboiu iar actionari astia de 2 lei daca nu vor sa vinda clubul trebuie sa aduca bani cati bani au adus pina acuma ca cei 18000 inseamna 40 de euro la vremea respectiva banii care ia dat mittal erau cei promisi cind au cumparat csg pe nimic devalizat de bors &comp vezi trenurile de tabla iesite din csg fara acte si zecile de camioane pe zi vindute tiganilor fara acte de care bors stie foarte bine ca el era seful ma intreb ce fac autoritatile locale unde esti dan nica si ceilalti parlamentari de carton care stiti doar sa promiteti marea cu sare dar in schimb inchideti ochi la toate magariile facute cu acceptul vostru
+1

nicu

Login sau crează cont pentru a comenta              |