STIRI Cupe europene Oţelul a încasat peste 18 milioane de euro de la UEFA !

FOTO Vali MunteanuFOTO Vali MunteanuIntervenţia acţionarilor la Oţelul în ultimul an, cât şi tot scandalul de la echipă pot fi explicate mai uşor acum. UEFA a publicat azi, pe site-ul oficial, sumele totale primite de echipele participante anul trecut în Champions League. Conform forului fotbalistic european, FC Oţelul Galaţi a încasat nu mai puţin de 18.382.000 de euro!!

Banii au venit în mai multe tranşe, astfel că ei sunt deja în conturile echipei. Rămâne de văzut exact câţi bani mai sunt la club în acest moment, deoarece după cum ştiţi cu toţii conturile echipei sunt momentan blocate.
Chiar dacă nu a strâns niciun punct în grupele Ligii Campionilor, Oţelul a încasat totuşi o sumă impresionantă de la UEFA, datorită cotei bune de piaţă TV a României şi CFR Cluj, cu un an înainte, umplându-se de bani din acelaşi motiv. Defalcând, clubul de la malul Dunării a primit 3,9 milioane de euro ca bonus de participare, alte 3,3 milioane bonus pentru meciurile jucate, în timp ce nu mai puţin de 11,2 milioane au venit din TV Market-Pool. Sumele pentru audientă au fost distribuite în funcţie de valoarea proporţională a pieţei naţionale de televiziune, printre alţi factori, astfel încât sumele prevăzute au variat de la o ţară la alta. În acest fel a fost posibil ca echipa noastră să încaseze mai mulţi bani chiar şi decât FC Basel de exemplu, echipă care ne-a învins tur-retur şi care s-a calificat în şaisprezecimile competiţiei. De altfel, FC Oţelul ocupă un onorant loc 20 (din 32 de echipe) în Topul finanţelor primite pentru participarea în competiţie, chiar dacă pe plan sportiv echipa noastră a fost doar pe locul 30! Clubul de la malul Dunării a primit aproape la fel de mulţi bani ca Valencia şi a depăşit formaţii precum Villareal, Ajax Amsterdam, APOEL Limassol, FC Porto sau Şahtior Donetsk, formaţii mult mai bine cotate, dar care au încasat mai puţini bani.

Iată TABELUL publicat de UEFA – CLICK AICI !

Mai rămâne doar ca şi conturile clubului să se deblocheze, pentru ca Oţelul să-şi poată desfăşura activitatea în linişte…    

Comentarii   
 •  
 •  

#1 kingston » 13-07-2012 17:22

Ma tem ca nu cumva acesti bani sa fie doriti de Combinat (care a si facut recent niste investitii la otelarie si furnale de cateva milioane de euro).
Pana la urma cei 5 actionari nu sunt decat niste reprezentant ai Combinatului, iar indienii ar fi indreptatiti sa isi insuseasca banii. Poate de aici vine tot frecusul si secretomania in privinta situatiei clubului.
E doar o supozitie si sper sa ma insel.

E ciudat cum Stan spunea prin iarna ca din banii astia poate trai clubul vreo 5 ani, iar acum parca au intrat in pamant. Inainte de alegeri chiar sustinea Ungureanu ca nu a mai ramas decat vreun milion din ei. Si nu mai apare nimeni sa mai clarifice nimic, sa ne spuna exact pe ce s-au cheltuit banii si cat a mai ramas efectiv din ei.

Si sper sa nu mai iasa Stan sau altcineva sa spuna ca nu priveste pe nimeni ce s-a facut cu banii pentru ca e un club privat (cum a spus Stan la un moment dat, daca imi aduc bine aminte).
+1

kingston

 •  
 •  

#2 Tudor » 13-07-2012 19:54

Au incaput oare in cont? :D Nu de alta, dar contul nostru nu e obisnuit cu astfel de sume, ca stomacul unuia care mananca putin. Daca ii dai mult da pe afara...cred ca asa s-au pierdut si banii clubului. :lol:
+1

Tudor

 •  
 •  

#3 bogdan64 » 13-07-2012 20:58

cred ca mai e nevoie de inca o demonstratie, si inca una si tot asa, pana nu pune laba Bors pe bani impreuna cu ceilalti mafioti.
Daca nu o fi prea tarziu!
+2

bogdan64

 •  
 •  

#4 otelarul64 » 13-07-2012 21:45

Trebuie facut ceva..nu putem sta cu mainile in san sa vedem cum dispare aceasta echipa din cauza unor netrebnici..unde sunt toti suporterii care se bucurau acu' 1 an de castigarea capionatului? :-?
+2

otelarul64

 •  
 •  

#5 giu » 14-07-2012 09:21

Va dati seama ce socoteli isi face Bors. Cred ca se simte "alesul lui D-zeu".
Noi ramanem cu amintirile , doamne si ce amintirii !!!!
+3

giu

 •  
 •  

#6 dan22 » 14-07-2012 11:50

Citez pe giu:
Va dati seama ce socoteli isi face Bors. Cred ca se simte "alesul lui D-zeu".
Noi ramanem cu amintirile , doamne si ce amintirii !!!!


Daca e/va fi asa ... ii doresc sa ia banii cu el in mormant. No hard feelings.
+2

dan22

 •  
 •  

#7 caparica » 14-07-2012 13:19

Nu va mai bateti joc de aceasta echipa fanion al orasului...Platiti datoriile si lasati clubul sa-l cumpere,cineva capabil sa-l conduca.Domnule Bors,numai la bani te gandesti...In numele tuturor suporterilor galateni te rugam ...LASA CLUBUL(ECHIPA)SA SE PRIVATIZEZE...Doar nu ai sa iei banii cu tine in mormant.Viata este una,dar clubul poate exista zeci,sute,mii de ani.Dar pentru asta nu iti mai bate joc de atata lume.OTELUL GALATI exista si va exista,mereu.Atat mai avem in orasul asta.TE RUGAM...LASA-L,SA-L CUMPERE NISTE INVESTITORI CAPABILI SA-L DUCA INAINTE. FORTA OTELUL!Pentru mine personal,CAMPIONI PENTRU TOTDEAUNA!
+1

caparica

 •  
 •  

#8 Tudor » 14-07-2012 13:53

Sa ne punem la o masa comuna sa le zicem sa isi imparta 5 mil intre si gata. Sau ei vor tot? Eu unul prefer asa decat sa se prelungeasca agonia pana la retrogradare.
−2

Tudor

 •  
 •  

#9 Arbok » 14-07-2012 16:19

Iata dovada clara de ce baga borsulica betze in roate Otelului. Nu uitati ca banii pot lua mintile oricui, mai ales mintile slabe a astfel de oameni. :-x
+1

Arbok

 •  
 •  

#10 ADYtza74 » 15-07-2012 12:51

Care e noutatea in stirea asta? De cand am castigat campionatul si chiar inainte se stia ca se va incasa suma asta pentru castigatoarea campionatului si implicit accederea in grupele Champions League. O noutate nu mai este nici ca multi le mai duce grija si socoteala. Apropo de unde au ele sursele asa de multe detalii despre contul Otelului? Nu au nimic ca doar nu-si strica reputatia o banca sa dea relatii despre un cont la orice scriitoras de gazeta.FORZA OTELU!!!

ADYtza74

Login sau crează cont pentru a comenta              |