FOTO Vali MunteanuFOTO Vali MunteanuIntervenţia acţionarilor la Oţelul în ultimul an, cât şi tot scandalul de la echipă pot fi explicate mai uşor acum. UEFA a publicat azi, pe site-ul oficial, sumele totale primite de echipele participante anul trecut în Champions League. Conform forului fotbalistic european, FC Oţelul Galaţi a încasat nu mai puţin de 18.382.000 de euro!!

Banii au venit în mai multe tranşe, astfel că ei sunt deja în conturile echipei. Rămâne de văzut exact câţi bani mai sunt la club în acest moment, deoarece după cum ştiţi cu toţii conturile echipei sunt momentan blocate.
Chiar dacă nu a strâns niciun punct în grupele Ligii Campionilor, Oţelul a încasat totuşi o sumă impresionantă de la UEFA, datorită cotei bune de piaţă TV a României şi CFR Cluj, cu un an înainte, umplându-se de bani din acelaşi motiv. Defalcând, clubul de la malul Dunării a primit 3,9 milioane de euro ca bonus de participare, alte 3,3 milioane bonus pentru meciurile jucate, în timp ce nu mai puţin de 11,2 milioane au venit din TV Market-Pool. Sumele pentru audientă au fost distribuite în funcţie de valoarea proporţională a pieţei naţionale de televiziune, printre alţi factori, astfel încât sumele prevăzute au variat de la o ţară la alta. În acest fel a fost posibil ca echipa noastră să încaseze mai mulţi bani chiar şi decât FC Basel de exemplu, echipă care ne-a învins tur-retur şi care s-a calificat în şaisprezecimile competiţiei. De altfel, FC Oţelul ocupă un onorant loc 20 (din 32 de echipe) în Topul finanţelor primite pentru participarea în competiţie, chiar dacă pe plan sportiv echipa noastră a fost doar pe locul 30! Clubul de la malul Dunării a primit aproape la fel de mulţi bani ca Valencia şi a depăşit formaţii precum Villareal, Ajax Amsterdam, APOEL Limassol, FC Porto sau Şahtior Donetsk, formaţii mult mai bine cotate, dar care au încasat mai puţini bani.

Iată TABELUL publicat de UEFA – CLICK AICI !

Mai rămâne doar ca şi conturile clubului să se deblocheze, pentru ca Oţelul să-şi poată desfăşura activitatea în linişte…