Stadionul OtelulStadionul OtelulSub această afirmaţie poate fi încadrată ultima ştire din tabăra “oţelară”, conform căreia în data de 29 septembrie pe stadionul “Oţelul” va avea loc concertul arhicunoscutei (la ei în cartier) formaţii Lala Band, din cadrul turneului pe care aceasta îl întreprinde prin ţară. După acceptul dat echipei dobrogene, Viitorul Constanţa, de a disputa primele trei meciuri ale sezonului din postura de gazdă la Galaţi, în spiritul prieteniei dintre cluburi, iată că mai nou suntem şi loc de desfăşurare de concerte, spectacole susţinute de persoane care nu au absolut nicio legatură cu Oţelul sau spiritul acestui club fanion al Moldovei, nu numai al oraşului nostru.

Poate mulţi se vor întreba ,,Bine-bine şi ce-i atât de deranjant în acest lucru?”, iar răspunsurile sunt multe. Din capul locului avem problema distrugerii gazonului, care ar fi şi cea mai «arzătoare». Ne batem joc de o investiţie care fost anunţată ca o mare cheltuială în bugetul şi aşa foarte strâmtorat al echipei. Se pare că terenul de joc, implicit starea acestuia, nu mai contează atât de mult, banii încasaţi de pe urma găzduirii lălăiţilor fiind mai mult decât suficienţi în viziunea celor care au aprobat concertul!
Este binecunoscut faptul că un spectacol susţinut pe o astfel de suprafaţă, cum este cea a stadionului din Ţiglina III, ar avea efecte negative ireparabile, mai ales că iarba «suportă» deja de câteva săptămâni activitatea a două echipe: Viitorul şi Oţelul. Nu mai e nevoie să menţionăm că în momentul în care a fost anunţată drept sigură prezenţa echipei dobrogene pe stadionul “Oţelul”, antrenorul Dorinel Munteanu s-a arătat foarte deranjat şi în acelaşi timp nedumerit de acea decizie de a întrajutora o adversară în campionat, dar mai ales de «efortul» suplimentar la care a fost supus gazonul. Cu siguranţă a fost consultat şi dânsul înainte de a se lua decizia finală! Şi mai ciudat este faptul că Oţelul are meci pe propriul teren contra echipei FC Braşov, în acelaşi weekend !
Sub ce criterii şi considerente s-a ales stadionul “Oţelul” drept locaţia concertului nu ştim, însă cu siguranţă ştim infinit mai multe alte locaţii din oraşul Galaţi unde ar fi putut avea loc acest eveniment. Considerăm, de altfel, că această trupă muzicală nu are ABSOLUT nimic în comun cu Oţelul, cu istoria sau tradiţia acestei echipe a oraşului Galaţi sau cu identitatea pe care clubul încearcă să şi-o cizeleze odată cu obţinerea primului titlu, a Supercupei şi a participării în Champions League!
Cu siguranţă cea mai dureroasă şi revoltătoare revelaţie este faptul că pentru fanii ce-au fost alături echipei atâta amar de timp, la bine, dar mai ales la greu, nu s-a putut ţine festivitatea de premiere din 2011 a noilor campioni acolo unde ar fi fost normal şi anume acasă, pe «Oţelul». Ar mai fi de menţionat şi lipsa unor meciuri de prezentare înaintea începerii noilor sezoane, aşa cum fac toate cluburile care se respectă şi-şi respectă proprii suporteri. De mai bine de 3 ani echipa noastră nu mai este prezentată înainte de începerea campionatului, în faţa propriilor fani, însă un concert al trupei Lala Band este oricând binevenit în curtea noastră!
După Lala cine urmează?