FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuOţelul Galaţi – Gloria Bistriţa 1-1 (0-1)
Suporterii gălăţeni au plecat din nou dezamăgiţi de pe stadionul “Oţelul”, echipa noastră favorită nereuşind să-şi apropie victoria nici în cel de-al treilea meci disputat  acasă în acest debut de sezon.

Din păcate, dacă până acum exista scuza că am întâlnit formaţii de top ale campionatului, în meciul de astăzi Oţelul nu a putut trece de “lantern roşie” - Gloria Bistriţa, egalul acesta putând cântări foarte greu în viitor. Rezultatele dezastruoase continuă, iar dacă până acum formaţia antrenată de Dorinel Munteanu arătase măcar determinare la precedentele trei înfrângeri, de data aceasta nu putem vorbi nici măcar de atâta lucru, atitudinea jucătorilor fiind departe de aşteptări.
Meciul a început pe o căldură infernală, cu gălăţenii în jumătatea adversă, dar anesteziaţi cu uşurinţă de echipa adversă. Primul mitan a însemnat o luptă surdă la mijlocul terenului, cu Inkango anihilat cu uşurinţă în noua sa postură de al doilea vârf şi cu Pena înotând parcă pe uscat. Nici benzile nu au ajutat mai deloc, acolo unde atât Buş, cât şi Iorga au fost “mâini moarte”, iar speranţe prea mari nu ne puteam face având în vedere că ne bazam la creaţie pe Giurgiu şi Filip, doi jucători ce au cu totul alt profil. De parcă asta nu era de ajuns , în minutul 28, centralul Ovidiu Haţegan, un mai vechi “prieten” al Galaţiului, a ieşit la rampă acordând un penalty penibil la un presupus fault al lui Ljubinkovic. Trebuie amintit faptul că este a patra lovitură de pedeapsă dictată împotriva Oţelului în ultimele 4 etape de campionat. Brăneţ a apărat magistral penalty-ul, dar nu a mai avut acelaşi succes şi la golul marcat de bistriţeni după doar două minute. Apărarea ne-a trădat din nou, iar starea de somnolenţă l-a cuprins şi pe Râpă, acesta pierzându-l pe traseu pe Moraes, care a înscris pe lângă Brăneţ, deşi se afla într-un unghi imposibil. Restul reprizei a însemnat aceeaşi luptă surdă, cu gălăţenii la fel de adormiţi ca şi în debutul meciului.
În partea a doua, Dorinel schimbă registrul tactic şi tricoul (probabil din superstiţie) şi îi introduce pe mai ofensivii Neagu şi Viglianti, în timp ce Inkango revine pe banda dreaptă, acolo unde a dat cel mai bun randament până acum. În minutul 55, Pena şutează din întoarcere, Dolha respinge greu, dar niciun “oţelar” nu urmăreşte balonul. Introducerea lui Jaka Stromajer din minutul 60 este de bun augur, iar slovenul îşi răsplăteşte antrenorul peste numai 4 minute. Neagu scoate o lovitură liberă la 22 de metri, lateral stânga, Stromajer execută perfect şi marchează golul cu numărul 1000 pentru Oţelul în Liga 1. Mai mult slovenul reuşeşte astfel primul gol în tricoul roş-alb-albastru şi marchează din lovitură liberă, procedeu prin care echipa noastră nu mai înscrisese din anul 2010!
Jocul se încinge, “oţelarii” se trezesc puţin la realitate împinşi de la spate şi de puţinii, dar inimoşii fani prezenţi la meci. Urmează un şut formidabil în bară al lui Pena, dar din păcate gălăţenii se sting din nou inexplicabil, nereuşind să creeze faze periculoase la poarta lui Dolha. Inkango trece de două ori agonizant de aproape pe lângă victorie, dar meciul se încheie remiză cu suporterii huiduindu-şi favoriţii.
Din păcate, şirul de înfrângeri consecutive şi-a lăsat clar amprenta asupra Oţelului, iar acum, probabil este clar pentru toată lumea că salvarea de la retrogradare va fi obiectivul lipsit de glorie pentru care ne vom lupta în acest sezon…

OŢELUL GALAŢI- GLORIA BISTRIŢA 1-1(0-1)
Liga I – Etapa 6
Stadion ”Oţelul”; Spectatori - 2000
Au marcat: Jaka Stromajer 64’ / M.Moraes 29’
Cartonaşe galbene: Benga 15’ / Curtuiuş 38’, Ayza 59’, Romario 71’, Tudose 76’
Oţelul: Brăneț - Râpă, Benga, Perendija, Ljubinkovic – Filip(46’ Neagu), Giurgiu – Iorga(46’ Viglianti), Inkango, Buş(60’ Stromajer) – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Gloria Bistriţa: Dolha - Peteleu, Tudose, Kanon, Cafasso – Anton(73’ Enescu), Romario - Ayza, Predescu(66’ Layo), Markisio - Curtuiuș(57’ Feher).
Arbitri: Ovidiu Haţegan – Zoltan Szekely, Octavian Şovre – Eduard Ioniţă

CELE MAI IMPORTANTE FAZE VIDEO AICI !