STIRI Editoriale Cu dedicaţie unui campion

Dorinel MunteanuDorinel MunteanuZiua despărţirii a venit şi din reacţiile pe care le-am văzut aici, pe site, sau pe facebook, cu siguranţă că a venit prea devreme. Recunosc că a fost ciudat să mă încarc de emoţii, în urma plecării unui antrenor pe care majoritatea dintre noi nu l-am vrut la început. Despre asta e articolul de azi, despre cât de grea e despărţirea de un campion, de un profesionist desăvârşit şi de aceea pe lângă acest mesaj pentru Dorinel Munteanu, mă voi folosi şi de mesajele suporterilor.

Să zicem că astea sunt aplauzele noastre pentru cel mai bun antrenor care a lucrat vreodată la Oţelul, ovaţii pe care din păcate nu am apucat să i le transmitem direct, dar cu care rămânem datori la prima reîntâlnire cu ”Neamţul”.
Da “Munti”, recunosc că n-am avut încredere în tine, recunosc că i-am făcut lobby lui “Tase” pe Dunărea Bătrănă acum 3 ani, dar mai important recunosc cu sufletul împăcat că AM GREŞIT. Şi Doamne cât de bine a fost să ne înşelăm, cât de bine a fost să fim deasupra cerului pe 15 mai 2011, iar mare parte din această izbândă ţi se datorează.
Dorinel Munteanu este un profesionist adevărat, de fapt el ne-a prezentat acest concept prin fapte pentru prima oară. Un antrenor adevărat, care poate nu ştie cum să intre pe sub pielea suporterilor, dar cu siguranţă ştie meserie. “Munti” e ca un panzer nemţesc, o maşină de război, fără emoţii cel puţin la suprafaţă, iar din acest motiv startul său la echipă a fost atât de dificil. Cu siguranţă a părut că el nu are nimic din umanitatea afişată de Grigoraş, dar lacrimile de la final ne-au dovedit contrariul. Dorinel este un sufletist, dar unul care strânge în el, care răbufneşte rar, dar când o face este mai uman ca noi toţi şi nu ştiu pe cine a durut mai tare această despărţire: pe noi sau pe el…
Costică Rădulescu şi Ioan Sdrobiş ne-au adus fotbalul de Liga 1 şi au învins pe Juventus, Simionaş ne-a învăţat să strigăm “Campioana Provinciei”, Sorin Cârţu a pierdut o finală de Cupa României, iar Petre Grigoraş a învins oastea otomană, aducându-ne primul trofeu sub forma Cupei UEFA Intertoto. Dorinel însă ne-a adus titlul şi Supercupa la Galaţi, trofee care fac realizările prezentate mai sus să pălească, iar din acest motiv ESTE CU SIGURANŢĂ CEL MAI TITRAT ŞI CEL MAI BUN ANTRENOR DIN ISTORIA OŢELULUI, indiferent de ce s-ar spune. Două trofee imense în România, 6 meciuri în Liga Campionilor, 51 de victorii în Liga 1! Cifrele nu mint niciodată…
Dorinel Munteanu ne-a învăţat că 1-0 e cel mai bun scor câteodată şi chiar dacă spectacolul a avut de suferit, cum ar putea spune unii, mândria unui oraş întreg nu ţi-o poate lua nimeni. Bucuria va rămâne mereu în sufletele fanilor ca amintire şi cu siguranţă Dorinel va fi mai apreciat odată cu trecerea anilor, mai mult şi decât la acest moment. Este drama trăită de toţi marii artişti ai vremurilor trecute şi cu siguranţă un caracter tare ca “Munti” va înţelege asta şi ne va ierta… O să fie ciudat să nu te mai vedem pe margine, ţopăind nervos la o fază periculoasă, strigând la Filip, arătându-i pumnul lui Iorga sau Buş, certându-te prieteneşte cu arbitrul de rezervă sau ascunzându-te la penalty-uri de emoţie… 
Ziua de ieri a fost cu siguranţă una tristă, iar acest lucru s-a putut vedea cu ochiul liber în mesajele suporterilor. Numirea ca tehnician a lui Viorel Tănase, unul dintre simbolurile Oţelului, a trecut aproape neobservată, iar cam acesta este impactul lăsat de plecarea lui Dorinel Munteanu de la Galaţi.  Bineînţeles viaţa merge mai departe, legenda continuă, iar acest lucru este valabil atât pentru Oţelul, cât şi pentru fostul antrenor de la Dunăre. Cu toţii sperăm ca data viitoare când vom auzi de Dorinel Munteanu, acesta să fie antrenor în Germania, visul lui cel mare, departe de realităţile crude ale fotbalului românesc. Acolo va fi cu siguranţă mai apreciat, pentru că indiferent cât de român ar fi, porecla lui râmăne totuşi “Neamţul”, pe merit!  
Nu există destule mulţumiri pentru cel care ne-a scos din anonimat, pentru cel care a participat activ la înălţarea unui club mic, pentru cel care ne-a scos în stradă de atâtea ori cu naţionala, dar mai ales cu Oţelul, pentru cel care ne-a făcut să lăcrimăm odată cu el la final, dar totuşi voi încerca. În rândurile de mai jos, îţi vom transmite câteva mesaje de la suporteri ca să vezi că nu ai fost doar un pasager pe corabia Oţelul. Îţi mulţumim campionule că ne-ai făcut campioni ! Cu siguranţă că drumurile noastre se vor mai întretăia, iar atunci vei primi ovaţiile meritate…

Arkan“Mulțumim, Dorinele, sperăm să ne ierți și pentru toate nedreptățile pe care ți le-am făcut noi suporterii (mai împătimiți sau mai puțin pătimași)! La început l-am contestat energic pe Dorinel la început și apoi performanțele m-au făcut să-mi înghit cuvintele și să-mi pun cenușă-n cap.”

vrabie_adrian87 –  “Un mare antrenor, un mare caracter și nu în ultimul rând un profesionist desăvârșit,pentru mine rămâi cel mai bun antrenor din istoria Oțelului. Sincer regret mult că am pierdut antrenorul care a făcut cu adevărat istorie, titlul de campioană, Supercupa și participarea în cea mai importantă competiţie (Liga Campionilor) rămân cu ștampilă Dorinel pe ele. Am tot respectul pentru el şi îi doresc tot binele din lume. Dumnezeu să îți ajute să ajungi în Bundesliga..."

schillaci“E o zi tristă şi pentru mine... O singură dată mi s-a pus un nod în gât și abia am reușit să-mi stăpânesc lacrimile din cauza fotbalului, când Oțelul a pierdut barajul cu Bihorul. Astăzi mi s-a întâmplat a doua oară...”

steel_boy“Păcat, a plecat un antrenor a cărui carieră a crescut odată cu succesele echipei noastre, un antrenor cu foame de trofee... Nu văd alt antrenor care să se ridice la nivelul la care a ajuns Dorinel cu Oțelul... Oricum, mult succes Dorinel oriunde te-ai duce, rămâi în istoria noastră...”

Krebss1964“Lacrimile lui Dorinel de la final au demonstrat , dacă mai era cazul, cât suflet a pus pentru echipă noastră și cât și-a dorit ca lucrurile să meargă bine. Un astfel de caracter merită toată stima din partea întregii suflări fotbalistice unite sub culorile Roșu-Alb-Albastre. Două lucruri îi urez Domnului Dorinel Munteanu: sănătate multă și să dea Dumnezeu că atunci când voi muta pe "Eurosport" la un moment dat să îți aud numele aclamat că antrenor principal la una din echipele campionatului tău iubit, și anume 1.Bundesliga. Auf Wiedersehen!!!”

DraGoSh91-gl“Cel mai bun antrenor din istoria noastră ! Felicitări Dorinel pentru tot ce ai făcut, meriți tot respectul din lume ! Cele mai mare performanțe le-am trăit cu tine antrenor,de aceea vei rămâne în inima mea ! Multă baftă în continuare și sper să îți găsești o echipă în Germania,acolo unde vrei să antrenezi!”

mj“Dorinele asta e' ai făcut istorie. Mulțumim pentru clipele frumoase, pentru câștigarea primelor două trofee din istoria clubului nostru, pentru participarea (rezultată în urmă câștigării titlului)unică în cea mai importantă competiție fotbalistică. Mulțumim pentru serile de neuitat după câștigarea campionatului, serile nedormite celebrând marile victorii împotriva rivalelor de "moarte"(steaua,dinamo,rapid ). Mulțumim pentru devotamentul,dedicaţia, înverșunarea, arătate în tot acest timp. Succes pe mai departe.”

Laguna GT - “Dorinel, MULȚUMESC pentru că ai scos clubul ăsta din anonimat, că ai adus cele 2 trofee și că am ascultat muzica CL la meciuri jucate de Oțelul. O să fie ciudat să văd că nu mai ești pe banca lui Oțelul.  Mult succes oriunde te vei duce.”

Arbok“La cum se perindă antrenorii pe la echipe (atâtea dute-vino), la câte plecări și reveniri au fost, poate într-un viitor se va întoarce la Galați, pe banca Oțelului. A vrut să producă un șoc la echipă... acum să sperăm că nu a fost în zadar această plecare a lui Dorinel. Noi o să-l așteptăm mereu cu brațele deschise.”  

AlynAvaloh“RESPECT DORINEL! Antrenor de 5 stele!”

vdanut“Mulțumim pentru rezultatele obținute cu echipă noastră. Nimeni nu credea că se poate obține titlul la Galați. Multă baftă în continuare. Vei rămâne în cartea de istorie a clubului.”

Viciu – “Dorinel este simbolul Oțelului, cum este şi Viorel Tănase. Legendele nu mor, nu pleacă niciodată. Mereu vom fi alături de ține. Respect Dorinel !”

giu - “Dorinele asta e ! Ai făcut istorie !”

gopolino20 - “iar despre dorinel.. sper ca în 3-5 ani să vină din nou la noi.... să o luăm de la 0......tot binele din lume....”

Florin Ilie“Şi pentru noi toţi Neamţule a fost o zi tristă. Oţelul nu va mai fi niciodată la fel fără tine.”

Danny Donny“PĂCAT... tot ce e bun trebuie să dispară…”

Iulian Arsing“PĂCAT, STIMĂ ŞI RESPECT DORINELE ŞI MULŢUMIM PENTRU TOT CE AI FĂCUT LA GALAŢI. MULTĂ SĂNĂTATE.”

Nutu Irinel“Pentru a ne dezvolta, ca şi club, ca şi joc, ca şi mentalitate avem nevoie de profesionişti! Mă tem că noi am făcut doar un pas înapoi. RESPECT DORINEL, AZI, MAINE, MEREU!”

Alexandru Gorciu“Îmi pare rău că pleacă Dorinel. Pentru tot ce a făcut îi mulţumim şi îi dorim succes în carieră. Să nu fim supăraţi că pleacă pentru că a făcut mai mult decât oricine pt Oţelul.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 TcSoby » 31-08-2012 11:16

sper sa se duca sa antreneze in germania...nu in romania in bataia asta de joc care se numeste fotbal
+5

TcSoby

 •  
 •  

#2 valerica gaman » 31-08-2012 11:43

Respect pentru un campion respect dorinel pentru tot ceia ce ai făcut pentru oţelul si as vvrea sa propu un nume de antrenor daca tot vrea stanel o schimbarea de generatie DUSAN UHRIN cel ce o antrenase pe timisoara

valerica gaman

 •  
 •  

#3 Alex Piciu » 31-08-2012 11:45

Frumos articol, şi ca să-l citez pe "schillaci", "mi s-a pus un nod în gât și abia am reușit să-mi stăpânesc lacrimile".....Mulţumim DORINEL !!!
+3

Alex Piciu

 •  
 •  

#4 gopolino20 » 31-08-2012 11:49

cuvinte adevarate..........asta e dor.......dar trebuie sa mergem inainte......sa speram ca pt echipa va fi tot la fel de bine ca in era dorinel.......
+2

gopolino20

 •  
 •  

#5 leutzu » 31-08-2012 12:29

o data cu plecarea lui dorinel se incheie o perioada incredibila pentru otelul multumim pentru tot ce sa intamplat la galati de la venirea ta ca antrenor si pana acum numai amintirile din meciurile de champions league si din supercupa din ultimile meciuri inainte sa fim campioni de sarbatoarea generala din galati de dupa meciul cu timisoara ,,,,,,MULTUMIM DORINEL PENTRU TOT SA STII CA SI SUPORTERII AU LACRIMI IN OCHI
+3

leutzu

 •  
 •  

#6 Steel Dany » 31-08-2012 12:46

RESPECT DORINEL MUNTEANU !!! MULTUMIM !!
totusi el ne-a adus titlul si supersupa, dar noi l-am facut mare ! acum toata lumea il vrea,dar inainte nimeni nu-l voia, abia antrena la U Cluj in Liga 2 :-* ! Sper sa ajunga in Bundesliga si sa ia titlul cu Koln, echipa lui 8) !
MULT NOROC TASEEEEEE !!!!! TASE, TASE, VIOREL TANASE !!!!!
+3

Steel Dany

 •  
 •  

#7 Laguna GT » 31-08-2012 12:50

Doare plecarea lui, dar doare si faptul ca nu se mai poate continua sa se faca performanta, ca nu se poate continua acest proiect frumos.
+3

Laguna GT

 •  
 •  

#8 Jar » 31-08-2012 13:04

Dorinel, te iubim si te respectam. Esti si vei ramane in inimile noastre si sper ca si noi pentru tine.
Te vom iubi mereu si iti dorim mult succes oriunde te vei duce. Sper sa ti se indeplineasca dorinta de a antrena in Germania.
Aleeeeeeeee
Aleeeeeeeeeeeeeeeeee eee
Aleeee aleeeeeee aaaalllleeeeeeeeeee
DORINELEEEEEEEEE
ASTAAAA EEEEEEE
AI FACUT IS-TO-RI-EEEEEEEEEEEEE
:cry:
+3

Jar

 •  
 •  

#9 Ninja_Otelul » 31-08-2012 13:11

jos palaria pentru dorinel imi pare nespus de rau.. ca a plecat regret foarte mult te voi iubi mereu vei ramane in sufletul meu pt ce ai facut la otelul tot ce pot spune respect dorinel munteanu :sad:
+3

Ninja_Otelul

 •  
 •  

#10 alexxe.mike » 31-08-2012 15:48

Cred ca merita sa fie declarat cetatean de onoare al municipiului Galati. Desi, eu inca cred ca se va intoarce dupa ce vom rezolva cu actionariatul, ca aceasta despartire este doar una temporara menita sa puna presiune pe acel om infect care are in mana aceea ce nu vrea sa semneze(posibil sa nu stie sa scrie) iubirea a zeci de mii de oameni .
Cred ca Dorinel merita cel putin un banner la meciul cu Steaua !
+2

alexxe.mike

 •  
 •  

#11 gl-85-pst » 31-08-2012 16:35

respect!!!
+3

gl-85-pst

 •  
 •  

#12 DanielT » 31-08-2012 19:45

Indiferent de ce se va intampla in viitor, Dorinel va ramane in inima noastra si in istoria acestui club minunat. Datorita lui am plans de fericire pe 15 mai 2011 dupa meciul cu Timisoara, datorita lui am fost suporterul unei echipe in Champions League, datorita lui suporterii otelari au acum dreptul sa viseze. RESPECT DORINEL MUNTEANU! Visez la un meci in cupele europene intre Otelul si o echipa germana antrenata de Dorinel pe un stadion in Galati!!!
+3

DanielT

 •  
 •  

#13 giu » 31-08-2012 20:07

multumim Dorinel !
Ne-ai facut sa fim mandrii ca suntem Galatenii .
Ne-ai facut sa ne simtim cetatenii europenii .
Ne-ai facut suporteri de champions league.
Esti UNICUL .
+3

giu

 •  
 •  

#14 Hagi » 31-08-2012 20:37

Respect Dorinel Munteanu pentru tot ce ai facut la Galati. Succes in Germania unde ar trebui sa te vedem cat mai curand pentru o incununare a muncii pe care ai prestat-o pana in acest moment.
+3

Hagi

 •  
 •  

#15 otelul.galati99 » 31-08-2012 20:59

In inimile noastre este cel mai mare antrenor al Otelului. Succes mai departe.
+3

otelul.galati99

 •  
 •  

#16 Arbok » 02-09-2012 19:31

Stiti cand se va intoarce? Cand va termina de ridicat Marius Stan acel stadion pe care ni l-a promis si atunci cand vom avea un patronat nou, un patronat adevarat, patronatul mult asteptat...atunci va reveni (si bineinteles asta daca nu se va ancora destul de bine pe la vreun club prin Bundesliga, ca apoi nu-i vor mai da aceia drumul). Sunt sigur ca va avea usa deschisa mereu la Galati. Eu sunt sigur ca dupa era Tase la carma echipei, va reveni Dorinel...asta e fotbalul. Pana vom ajunge sa avem si noi un Ferguson al nostru, al Galatiului.

Decamdata traim din amintiri, din amintirile pe care ni le-a facut cadou "Sir" Dorinel Munteanu.

Arbok

Login sau crează cont pentru a comenta              |