STIRI Liga I Viorel Tănase – noul antrenor al Oţelului

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuPrin noi înşine! Astfel ar putea fi rezumat „descălecatul” lui Viorel Tănase la Oţelul. Având în vedere vremurile mai mult decât tumultoase prin care trece acest club, cine ar fi fost mai potrivit în astfel de momente să conducă echipa de pe banca tehnică decât „unul dintre noi”, un gălăţean, si nu orice gălăţean, ci „eternul căpitan” -  Viorel Tănase!

Cariera lui “Tase” se confundă cu multe din performanţele fotbalului gălăţean. A jucat de cinci ori în Cupa UEFA (adică în toate participările clubului nostru în această competiţie). Viorel nu e doar o legendă, un simbol, o emblemă… “Tase” este însuşi o parte din ceea ce înseamnă Oţelul Galaţi. Poate cel mai bun jucător, ce a îmbrăcat vreodată tricoul echipei noastre. De partea lui stă statistica… Şi ce numere impresionante stau în dreptul numelui său! Peste 400 de meciuri ca jucător (din care 381 pentru culorile roş-alb-albastre), 61 de goluri marcate pentru Oţelul, 15 sezoane de glorie… recorduri ce par imposibil de egalat. “Tase” este jucătorul care a ştiut mereu să tragă echipa după el, cum numai un lider adevărat o putea face. Cum speraă că va face odată cu instalarea sa ca antrenor principal. Acum, mai mult decat oricând, echipa are nevoie de un lider puternic, de un gălăţean, pentru a strânge rândurile, pentru a-şi aduna toată seva în a renaşte.
Tănase este prin definiţie un truditor. Talentul său înnăscut a fost dublat mereu de o voinţă de fier. De aceasta voinţă se leagă speranţele tuturor fanaticilor “oţelari”, odată cu revenirea “căpitanului” în sânul Oţelului.
Ieri, odată cu prezentarea sa ca nou antrenor al echipei fanion a oraşului Galaţi, “Tase” se arăta extrem de emoţionat, bucuros din cale afară de împlinirea visului, dar pe deplin conştient de responsabilitatea pe care o conferă noul său statut, în cadrul clubului moldav. Înainte să revină la Galaţi, el a mai antrenat la “satelit”, la concitadina Dunărea, la Farul Constanţa, dar şi la SC Bacău pentru o scurtă perioadă de timp. Nu putem decât să-i urăm bun venit şi mult noroc la începutul noii călătorii pe care o vom întreprinde împreună, călătorie ce sperăm să fie cât mai îndelungată şi mai fructuoasă! Bine ai revenit „Căpitane”!

Iată şi câteva din declaraţiile de ieri ale noului antrenor al FC Oţelul Galaţi, Viorel Tănase:

"Mulțumesc conducerii, lui Narcis Răducan și domnului primar Marius Stan pentru încrederea avută în mine, în capacitatea mea de a antrena Oțelul. E o zi foarte importantă pentru mine, una la care am visat, iar visul a devenit realitate! În același timp sunt realist că mă așteaptă o muncă asiduă. Ca antrenor depind doar de rezultatele echipei și mă bucur că am sub comandă un grup de jucători cu caracter."

"Vreau să-l felicit pe Dorinel pentru tot ce a făcut la Oțelul: a luat campionatul și Supercupa, ceva extraordinar! Vorbesc din punctul de vedere al suporterului, al gălățeanului, dar de azi sunt direct implicat și mi-aș dori să am aceleași rezultate ca Dorinel, care a făcut istorie aici. Totuși, de ce să nu amintim și de Petre Grigoraș? S-a terminat un ciclu, predat de “Grig”, preluat de Dorinel și acum de mine."

"Sper ca prin joc să aducem câți mai mulți suporteri la stadion. Mi-aș dori să am soarta lui Sir Alex Ferguson la Oțelul, dar numai rezultatele te țin. Cred că împreună, conducere administrativă, jucători, presă, fani și public, doar așa vom avea rezultate. Normal, vor fi și momente dificile, iar atunci vom avea nevoie de toată lumea și de asta cred că doar împreună putem face performanță."

"Obiectivul meu este mereu primul meci, iar eu antrenez echipa numai la victorie. S-a scris că nu am performanțe, că nu știu ce, dar nu mă interesează aceste lucruri. Am încredere în capacitatea și abilitatea de a antrena, știu ce am învățat, am făcut școala la zi, nu la fără frecvență și n-aș mai vrea să vorbesc atât de mult. Aș vrea să vorbească echipa prin jocul practicat. Obiectivul meu este de a câștiga primul meci, apoi de a forma o echipă competitivă și în următorul an de a participa în cupele europene."

"Am câștigat în Ghencea pe vremea când eram jucător, în 1997, și vă dați seama că mă roade că nu s-a mai câștigat de atunci acolo, dar sunt conștient că duminică întâlnim una din cele mai în formă echipe din Liga I. Până atunci voi avea timp să discut cu jucătorii și sper să scoatem un rezultat cât mai bun."

"N-am venit aici că am fost Viorel Tănase, fotbalistul, eu am și uitat de el, a fost de mult. Am venit să fac treabă. Pentru mine vor vorbi doar rezultatele, ce voi face eu ca antrenor. Țin mult la unitatea de grup a echipei, la coeziunea sufletească și la performanță."

"Gabi Paraschiv? Voi avea o discuție cu el. Împreună cu Narcis vom stabili și ce va hotărî să facă, vom fi alături de el. A făcut istorie aici, a făcut performanță, nu ne putem debarasa ușor de el. În urma discuției cu el și a dorinței lui vom lua o hotărâre."

Comentarii   
 •  
 •  

#1 otelul.galati99 » 31-08-2012 23:01

"am făcut școala la zi, nu la fără frecvență " la nebunie imi place fraza asta. Tanasa am incredere in tine, nu e nimic daca pierdem la steluta, sper din tot sufletul sa castigam. Stiu ca poti sa duci echipa pe un loc mai bun decat e acuma. Chiar daca multi zic ca nu esti pregatit, si ca ai antrenat doar echipe de liga 2, la toate echipele s-a vazut "mana ta". Succes si sper sa vii cu 3 puncte. HAI OTELUL
+1

otelul.galati99

 •  
 •  

#2 Tudor » 31-08-2012 23:35

Ma, sigur este deja antrenorul echipei? Prin presa vad ca se intarzie iar cu semnaturile si cu Steaua va fi Balaur.

Tudor

 •  
 •  

#3 Dregan » 01-09-2012 01:52

Citez pe Tudor:
Ma, sigur este deja antrenorul echipei? Prin presa vad ca se intarzie iar cu semnaturile si cu Steaua va fi Balaur.

Asa e. Cu steaua, Tanase nu poate sta pe banca

Dregan

 •  
 •  

#4 Laguna GT » 01-09-2012 06:36

Daca e haos, atunci sa fie pana la capat. Bucuria presei, ca are ce scrie acum.
Urmeaza sa vedem : "SOC la Galati. Otelul in colaps. Echipa nu poate avea antrenor! Un umflat nu semneaza."

Laguna GT

 •  
 •  

#5 Tudor » 01-09-2012 11:54

Citez pe Laguna GT:
Daca e haos, atunci sa fie pana la capat. Bucuria presei, ca are ce scrie acum.
Urmeaza sa vedem : "SOC la Galati. Otelul in colaps. Echipa nu poate avea antrenor! Un umflat nu semneaza."

Pai deja au scris asta...
+1

Tudor

 •  
 •  

#6 spike » 01-09-2012 17:28

TASE TASE VIOREL TANASE TASE TASE VIOREL TANASE
+1

spike

Login sau crează cont pentru a comenta              |