Otelul - FC BrasovOtelul - FC BrasovDupă prima victoria din „era Tase”, obținută pe terenul celor de la Sportul Studențesc în Cupa României, victorie în urma căreia formația noastră s-a calificat în optimi, „oţelarii” primesc vizita formației FC Brașov, echipă ce vine după o victorie pe teren propriu contra celor de la FC Vaslui, scor 2-1.


Statistica meciurilor directe dintre cele două formații este de partea gălăţenilor, care au câștigat 20 dintre cele 38 de partide disputate până în prezent, în timp ce brașovenii au învins doar de 13 ori, iar celelalte 5 meciuri s-au încheiat nedecis. Ultima victorie a celor de la FC Brașov la Galați datează din sezonul 2002-2003, atunci când brașovenii au învins cu scorul de 2-0.  
Pentru „oţelari”, această partidă poartă numărul 802, până în prezent aceștia reușind să obțină 332 de victorii și 159 de remize, în timp ce numărul înfrângerilor este de 310, golaveraj în continuare pozitiv: 1003-986. De partea cealaltă, FC Brașov a disputat 1336 de partide în Liga I, 504 dintre acestea încheindu-se cu victoria brașovenilor, în timp ce 545 au fost pierdute de către aceștia, iar 287 s-au terminat la egalitate.
Pentru meciul de duminică, Viorel Tănase nu se va putea baza pe serviciile jucătorilor Silviu Ilie(accidentat), Gabriel Paraschiv și Cleidimar Didi, ultimii doi fiind încă nerefacuti, în timp ce Cornel Râpă este incert. La capitolul reveniri îi putem numi pe Cristian Sîrghi și Marius Pena. De partea cealaltă, la FC Brașov vor lipsi Javier Velayos(suspendat), Georgian Păun(accidentat), în timp ce Mateiu, Enceanu, Batin și Munteanu sunt incerți.
ECHIPE PROBABILE:
OŢELUL: Brăneţ – Râpă, Perendija, Costin, Cucu – Neagu, Giurgiu – Iorga, Viglianti, Stromajer – Pena.
FC Braşov: Taborda - David, Machado, Fl. Lazăr, Străuţ - D. Popa, Madeira, Olariu, I. Popa - Hadnagy, Buga.
DECLARAŢII ÎNAINTE DE MECI:
Narcis Răducan: „Există presiune pentru că n-am mai câştigat de multă vreme în campionat, ocupăm şi un loc incomod în clasament. Dacă vom avea suporterii de partea noastră, într-un număr cât mai mare la jocul cu FC Braşov, sunt convins că vom reuşi să ne impunem. Odată cu anunţul oficial vor fi făcute şi toate precizările cu privire la finanţare. Cert este că vom avea stabilitate financiară şi sper ca odată cu anunţul să fie un nou moment zero şi să intrăm pe o pantă ascendentă şi în rezultate. Îmi doresc să câştigăm chiar de acum, cu FC Braşov, pentru că avem mare nevoie de puncte la situaţia în care ne aflăm.”

Viorel Tănase: „Mă bucur că am reuşit să câştigăm în Cupă cu Sportul, aşteptam de mult momentul primei victorii şi mă bucur că a venit, dar acum trebuie să câştigăm în campionat cu Braşov. Cunosc adversarul foarte bine şi mă gândesc doar la victorie. Paraschiv revine după accidentare, nu l-am simţit încă în ritmul de joc pe care mi-l doresc şi nu va face parte din lot. Toţi jucătorii absenţi sunt foarte importanţi pentru echipă şi sunt convins că atunci când vor reveni, vor fi foarte utili.”

Adrian Szabo(antrenor FC Braşov): "După cele două meciuri câștigate pe teren propriu, în campionat cu Vasluiul și în Cupă cu Farul, avem parte de o deplasare foarte grea, la Galați. Noi trebuie să pregătim meciul foarte bine, deoarece întâlnim o echipă foarte bună, solidă, care are în palmares un titlu de campioană și a cărei poziție în clasament nu este conformă cu jocul prestat. Va fi o dispută echilibrată și jucătorii noștri trebuie să trateze cu maximă seriozitate fiecare adversar și partidă.”

Pentru partida cu FC Brasov, conducerea clubului a stabilit ca intrarea să fie liberă pentru copii şi femei, în timp ce preţurile biletelor sunt: 5 lei – peluze, 10 lei – tribuna a II-a şi 15 lei – tribuna I.