STIRI Liga I “Oţelul are bani pentru a trăi decent”

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuA fost o zi importantă pentru Oţelul, astăzi fiind prezentată noua conducere a clubului cu Lucian Ciofoaia ca preşedinte al Consilului de Administraţie, din partea noului sponsor – TNG şi cu Narcis Răducan numit director general executiv al clubului de la malul Dunării, chiar de către cel pe care-l înlocuieşte şi anume primarul Marius Stan. Iată cele mai importante declaraţii:

Marius Stan (primar Galaţi): “Îmi revine onoarea şi plăcerea de a-l anunţa pe Narcis Răducan ca noul meu succesor. El este acum directorul general executiv al FC Oţelul Galaţi şi preia toate atribuţiile pe care le aveam. Îi urez success, mai ales că nu ne aflăm în cea mai bună perioadă a clubului, iar rezultatele îmi aduc aminte de anul 2005 când am revenit la echipă. Îi stau alături lui Narcis pentru sfaturi, iar Primăria va ajuta financiar Oţelul atât cât ne permite legea. Nu plec de tot de lângă Oţelul, râmân sufleteşte alături de această formaţie, dar de acum vreau să înţeleagă toată lumea că începe o nouă eră. N-am nicio îndoială că lucrurile se vor redresa la echipă. Vreau să transmit fanilor că jucătorii de acum încă merită toată stima noastră, au adus primul titlu la Galaţi, chiar dacă în acest moment şi-au atins limita. Vă asigur că şi fotbaliştii suferă la fel de mult pentru situaţia actuală, ştiu că i-a afectat şi greutatea cu care s-au realizat schimbările la nivelul conducerii administrative şi sper ca ei să revină la forma care i-a consacrat, mai ales că din punct de vedere financiar suntem un club stabil, cu plăţile la zi. Bineînţeles că mă încearcă anumite regrete pentru că sunt nevoit să părăsesc echipa la care am activat atâţia ani, dar las Oţelul pe mâini bune. Alegerea lui Narcis n-a fost una la plesneală, cum se spune, şi mă bucur că l-am convins şi pe d-l Adamescu de utilitatea acestei mutări. Odată instalat, noul director general îşi poate pune în aplicare toate proiectele. Clubul are bani pentru a trăi decent, există câteva milioane bune de euro în cont şi ne vom axa în continuare pe creşterea de juniori. Am discutat şi cu d-l Adamescu şi este de acord cu această strategie pe termen mediu şi lung. Sper că aţi observat că Oţelul este unul dintre cele mai cuminti cluburi din România, iar după ce Dorinel Munteanu i-a prezentat echipa lui Viorel Tănase înainte de a pleca de la Galaţi, la fel şi eu îi predau acum ştafeta lui Narcis, cum se procedează în ţările civilizate, fără scandaluri sau denigrări. E un gest care nu produce audienţa, dar până la urmă aşa este normal şi frumos.”

Lucian Ciofoaia (preşedinte C.A. Oţelul): “TNG – Nova Group a preluat în proporţie de 100% Oţelul. Nu vom investi anual o sumă fixă, ci vom da bani în funcţie de necesităţile care sunt la echipă. Bugetul echipei va fi asigurat în proporţie de 60% de către noi, dar nu vă pot oferi mai multe detalii financiare, poate într-o conferinţă de presă viitoare. Vă asigur că ne dorim să facem performanţe la Galaţi. Consilul de Administraţie se va ocupa de partea financiară, în rest Narcis Răducan se va ocupa de tot ce înseamnă organizare la echipă. D-l Adamescu nu va veni la meciul cu Astra Giurgiu, dar cu siguranţă că rezultatele îl vor aduce la stadion mai devreme sau mai târziu.”

Narcis Răducan (director general Oţelul): “Important este că d-l Marius Stan nu iese pe uşa din dos, ci pe cea mai importantă uşă a clubului. Pe acea uşă intru şi eu şi de azi înainte sunt cel care se va ocupa de toate problemele legate de acest club. Sunt convins că Oţelul Galaţi va reveni acolo sus şi ne vom bate an de an pentru a a obţine un loc în cupele europene. Pregătim deja campania de achiziţii din iarnă, dar vom discuta aceste lucruri în momentul în care ne vom reveni şi în clasament, deoarece toată atenţia noastră este acum la locul pe care suntem în Liga I. D-l Adamescu mi-a spus că nu există alternativă la succes, vrea performanţă la echipă şi acelaşi lucru îl dorim cu toţii. Viitorul acestui club este Centrul de Copii şi Juniori şi mă bucur că nu trebuie să o luăm de la zero la acest nivel, ci avem o bază foarte bună de plecare. Organigrama clubului va suferi doar mici modificări, pentru că după cum ştiţi fiecare om îşi pune amprenta când pleacă la un drum nou. Partida cu Astra Giurgiu e decisivă pentru noi şi sper să scoatem maxim din toate meciurile rămase până la pauza de iarnă.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 dj » 18-10-2012 17:42

pentru a traii decent pe dracu sa va ia bai hotilor.. ca banii din Liga i-ati facut pierduti...pai cu finantator nou si bogat si cu banii aia cum dracu sa traim decent...ar trebuii sa ne facem mai puternici ca sunt atatia bani....
−3

dj

 •  
 •  

#2 MARIO 23 » 18-10-2012 18:53

In continuare incertitudine cu privire la banii din ucl si probabil ca asta asa va ramane :-| ,asta nu-i bine deloc fiindca nu s-a realizat nimic notabil din acei bani......in rest e ca-n reclama aia de la telefoane "VIITORUL SUNA BINE"! :-*
+1

MARIO 23

 •  
 •  

#3 vitzamina » 18-10-2012 20:21

exista doua exemple in fotbalul romanesc.
1. vaslui. s-a platit performanta in avans artificial. rezultate zero. maine daca pleaca porumboiu, echipa moare.
2. cfr. s-a recompensat performanta si s-a dezvoltat in consecinta. 7 trofee parca. maine daca pleaca paskany, echipa ramane.

nu sperati la transferuri de senzatie. e putin probabil sa apara si in plus nu garanteaza performante. daca se va aplica strategia cu centrul de copii avem mai multe sanse.
+2

vitzamina

 •  
 •  

#4 granata » 18-10-2012 20:26

Vitorul castiga la Cluj cu CFR!!!Situatia noastra devine tot mai disperata :sad: Trezitiva si castigati puncte ca de conferinte si promisiuni ne-am saturat.
+1

granata

 •  
 •  

#5 spike » 19-10-2012 03:27

de jucat decent cand jucam? ne batem la retrogradare cu ceahlaul si medias ca viitorul constanta incepe sa se departeze de zona fierbinte. si nu cred ca se opresc aici cu victoriile. Avem noroc ca ceahlaul are cu medias etapa asta. un egal intre ele ar fi foarte bun pentru noi. Dar degeaba fac ei egaluri daca noi iar busim un 0-0. dar la cum joaca astra nu cumva sa si pierdem. Sper sa ne dea punctele alea inapoi. ca in situatia care suntem.. sunt aur.
+1

spike

 •  
 •  

#6 ice_bitza » 19-10-2012 08:54

am inteles, de la unul din membrii de onoare ai clubului, un fost jucator mare! ca banii din UCL s-au impartit. cum nu stiu! nici nu-s curios, important e ca nu mai sunt! Stiu doar ca i s-a dat o suma de bani la Bors ca sa plece! cat ? iar nu stiu...Imi pare rau sincer! pt ca 18 mil care erau faceau cateva centre de copii si juniori in tot judetul! sunt si acolo destui copii si juniori talentati. Sper intr-o minune a conducerii Clubului de a le veni mintea la cap, si nu a merge in aceeasi directie in care merge si tara noastra !

ice_bitza

 •  
 •  

#7 gopolino20 » 19-10-2012 11:33

banii din UCL...s-au cheltuit in anul 2011: pe prime, pe salarii, pe cheltuielile cu meciurile din UCL, pe asa spusele mite catre Sandu, Mitica, si CCA, datorii vechi.........datorii catre alti furnizori, asa ca nu va mai faceti iluzii.......clubul nu are bani in cont......asta e vrajeala.........o sa vedem ce va fi de la iarna incolo.....oricum e grosa rau cu echipa actuala....

gopolino20

 •  
 •  

#8 corneliu » 19-10-2012 12:29

Ma bucur ca avem un Centru de Copii si Juniori solid,viitorul e asigurat.In acest sens am o intrebare si daca cineva cunoaste,rog sa-mi raspundeti si mie -asta..asa pentru cultura mea personala..fotbalistica :-) Care este fotbalistul crescut si vandut de Otelul pe cea mai mare suma? Si cu cat? Dar retineti,CRESCUT si FORMAT la noi.Multumesc anticipat si nu uitati ca adevaratii prieteni se ajuta tocmai in situatiile dificile...asa ca HAI OTELUL1 :-)

corneliu

 •  
 •  

#9 Dregan » 19-10-2012 13:15

Cred ca Florin Cernat... 700.000 de dolari, vandut la Dinamo

Dregan

 •  
 •  

#10 Laguna GT » 19-10-2012 13:20

Nu ştiu ce înseamnă decent. Decent să fie mijlocul clasamentului? Decent să fie un loc de Europa League? Sau decent să fie un nou trofeu? Că şi primele două trofee au fost tot câştigate tot cu un buget decent.
OK, eu dau credit noii conduceri. Aştept să văd redresarea echipei până în iarna şi apoi schimbările ce se vor face la nivelul lotului.

Banii, atât câţi mai sunt, nu e treaba noastră. Nu cred că cineva de aici poate cere socoteală. Pur şi simplu, nimeni nu are dreptul şi nici poziţia necesară pentru a face asta. Supoziţii putem face câte vrem, dar suntem prea mici pentru a şti cum se fac asemenea afaceri.

Citez pe dj:
pentru a traii decent pe dracu sa va ia bai hotilor.. ca banii din Liga i-ati facut pierduti...pai cu finantator nou si bogat si cu banii aia cum dracu sa traim decent...ar trebuii sa ne facem mai puternici ca sunt atatia bani....

Înainte de a arunca cu rahat pe aici, mai bine înveţi să scrii corect româneşte:
- TRĂI şi nu traii
- TREBUI şi nu trebuii

Laguna GT

 •  
 •  

#11 corneliu » 20-10-2012 12:32

Citez pe Dregan:
Cred ca Florin Cernat... 700.000 de dolari, vandut la Dinamo

Ms inca o data pentru raspuns.L-am vazut mai mult la tv,chiar mi-a placut cum joaca,se vede ca are stofa-face banii :-)

corneliu

Login sau crează cont pentru a comenta              |