STIRI Liga I JUSTIŢIE DIVINĂ

Bruce InkangoBruce InkangoOțelul Galați - Astra Giurgiu 2-1(0-0)
Aleluia! Evrika! Am spart gheața! Oricum i-am spune, clar este că Oțelul a reușit să câștige în sfârșit! N-a fost nevoie decât de 11 meciuri, ce-i drept, dar ce mai contează când am reușit să luăm prima gură de apă după ce ne-am plimbat prin deșert 3 luni?

Păi ar trebui să menționam câteva lucruri, totuși. În primul rând am câștigat meciul pe care meritam cel mai puțin să-l câștigăm sezonul acesta. Apoi, din minutul 55, parcă au început să se întoarcă toate ghinioanele avute anul acesta, totul culminând cu golul victoriei. Per ansamblu, Astra a fost echipă mai periculoasă, ratând câteva ocazii rarisime. O mână de ajutor a dat și centralul, vechiul nostru “prieten”, Istvan Kovacs, luând câteva decizii care au enervat atât jucătorii, cât și spectatorii. Totuși, principalii vinovați de jocul slab nu pot fi căutați decât în curtea proprie.
Oțelul părea a fi început bine partida, punând presiune pe defensiva giurgiuveană și ratând o mare  ocazie prin Gabriel Paraschiv, de la numai 6 metri de poartă. Simplu foc de paie! Oaspeții și-au început recitalul ratărilor în minutul 13, iar Fatai, scăpat singur cu Branko Grahovac, a fost blocat excelent de goalkeeperul gălățean. Șutului trimis de acelaşi “Para” și blocat de Lung(26’) oaspeții i-au răspuns cu foarfeca aceluiași Fațai, doar bara opunându-se deschiderii scorului(33’). Peste alte 3 minute, tot Fatai a scapat prea ușor din marcaj, însă Grahovac a reușit să respingă de la limită suprafeței de pedeapsă. Aici a ieșit la rampă și caricatura pe nume Kovacs, acesta închizând ochii la faultul lui Fatai, care a determinat schimbarea lui Grahovac, un binemeritat galben însemnând o eliminare pentru jucătorul Astrei!
Debusolarea în tabăra gălățeană a atins cote maxime la finalul reprizei, atunci când și Marian Cârjă a ieșit pe targă după o intrare foarte urâtă a lui Tembo. Jucătorul Astrei a fost sancționat, însă doar cu galben și mai mult pentru proteste decât pentru faultul în sine.
Partea a doua a debutat la fel de rău, cu Astra profitând de ameţeala de pe flancuri. Golul a picat, oarecum firesc, în minutul 51, după o cursă bună a lui Tembo și finalizarea lui Fatai, de lângă un Enes Sipovic prea greoi. Înfrângerea părea asigurată, din tribune se striga demisia, însă nu ieșise la rampă cel mai bun jucător al Oțelului din acest meci: Găman de la Astra! La numai 5 minute de la deschiderea scorului, acesta l-a cosit brutal pe Gabriel Giurgiu în careu, iar Istvan și-a călcat pe inimă și a acordat penalty, iar Marius Pena a transformat fără probleme.
A fost momentul când au ieșit la rampă și “agricultorii” angajați pe post de ultrasi de conducerea celor din Giurgiu. Amintind de atitudinea celor care scandau la mitingurile de dinainte de ‘89, aceștia au scandat, parcă la comanda cuiva de la oficială, “Hoţii! Hoţii!”, umplându-se astfel de penibil, dar și de “urări de bine” din partea gălăţenilor. Scandarea “Serie B” le-a adus și mai mult “respect” din partea celor prezenţi, cu atât mai mult cu cât aceștia susțin acesta echipă doar de vreo lună de zile (ce minuni fac banii!).
Terminăm divagația și ne întoarcem pe teren, acolo unde jocul echipei aduce complimente din partea galeriei, care i-a asemuit pe jucători unor reprezentante ale sexului frumos. Chiar și așa, putea fi 2-1, dar Pena și Cleidimar Didi au fost blocați pe rând în momentul șuțului, Pena fiind “ajutat” și de o intervenție mai puțin regulamentară a unui adversar.
Dincolo, Cristian Brăneț a reușit să reţină în doi timpi la o nouă ocazie uriașa a oaspeților. În tribune discuția surdă continuă. Dacă Peluza Nord continua complimentele la adresa propriilor jucători, cei de la Giurgiu, simțindu-se cu musca pe căciulă, au răspuns prin “Nu se-aude nimic”.
Pe gazon, mâna lui Dumnezeu a început să se întrevadă abia în minutul 90. Sătui de cosit gălăţeni, atitudine împrumutată probabil de la agricultrasii din sectorul oaspete, gazării au trecut la propriii oameni, Găman scoțându-l din meci pe Lung, portarul Astrei ieșind pe targă și plin de sânge de pe teren, în uralele și aplauzele propriei galerii. Poate că nici n-ar fi contat incidentul, dacă în locul lui Lung n-ar fi intrat “bucătarul” echipei oaspete, un tip mai rotofei decât Horia Vârlan, dar și mai carismatic prin ceea ce a făcut. Când așteptam cu toții să se termine ca să smulgem măcar un egal, “Para” a luat o acțiune pe cont propriu, a depăşit un adversar, a centrat, iar Kello, bucătarul-șef al Astrei, a prins mingea. Cel puțin așa a crezut, numai că în secundă următoare balonul era pe pieptul lui Bruce Inkango și apoi în plasă, de la doi metri, mama lui de săpun buclucaș!
Și uite așa a reușit și Oțelul să mai bată pe cineva și nu pe oricine, ci echipa de pe locul 3, o formaţie cu jucători foarte buni, dar și cam cotonogari. Deși foarte importantă, victoria nu ne scoate de pe locul 15 ci doar dublată de un rezultat bun la Buzău, contra celor de la U.Cluj, poate fi numită “scoţătoare” din criză. Doamne ajută și bogdaproste Chelule!

OŢELUL GALAŢI – ASTRA GIURGIU 2-1(0-0)
Liga I – Etapa 12
Stadion „Oţelul” - Spectatori 4.000
Au marcat: Pena 56’ – pen., Inkango 90+5’ / Fatai 50’
Cartonaşe galbene: Pena 69’, Sipovic 90+4’, Paraschiv 90+6’ / Fatai 4’, Tembo 44’, Găman 65’, Bukari 78’
FC Oțelul: Grahovac (38’ Brăneţ) – Cârjă (44’ Râpă), Sîrghi, Sipovic, Cucu - Giurgiu, Neagu - Inkango, Paraschiv, Stromajer (68’ Didi) - Pena. Antrenor: Viorel Tănase.
FC Astra: Lung (89’ Kello) - Enache, Găman, Mureșan, Morais – Yahaya (66’ Bukari), Seto - Tembo, Budescu, Distefano (72’ Youssef) - Fatai. Antrenor: Gheorghe Mulțescu.
Arbitri: Istvan Kovacs - Ovidiu Artene, Dragoș Teodor

Comentarii   
 •  
 •  

#1 otelul.galati99 » 21-10-2012 00:33

Nici nu mai stiu sa ma bucur, la cate dezamagiri au fost, sper sa mai castigam si pe urmatoarele si sa-mi reamintesc sa ma bucur. Hai Otelul.
+1

otelul.galati99

 •  
 •  

#2 Surpass » 21-10-2012 00:54

Bun articolul, felicitari!....aaa, multa mecla scursurii de tim(cunoscatorii stiu cine este)

Surpass

 •  
 •  

#3 Viorel Craciun » 21-10-2012 02:30

sincer,pana acum doua trei saptamani nu mai intrasem pe acest site de vreo trei ani!ce m-a determinat s-o fac?faptul ca de 30 de ani de cand merg pe stadion am primit cel mai frumos cadou cu ocazia implinirii varstei de 50 de ani !cu zece zile inainte OTELUL castiga campionatul!de ce scriu tocmai acum?pentru ca de atunci si pana acum oameni pe care ii respect si care se ocupau de spiritul viu al galatenilor in tribune par un pic resemnati si asta se simte in atmosfera de pe stadion !ma refer la VALI TUDOSE LIDERUL LIGII SUPORTERILOR din care am avut onoarea sa fac parte si eu,de DAN FAUSTINO ,de fratii VOINEA ,de LEONARD GABU, de IANCKER,care conducea spectatorii de la tribuna 1 si 2!sunt oameni deosebiti care ar face orice sacrificiu pentru OTELUL ! ii astept pentru areintruchipa spiritul Galatiului! nu cred ca se poate stiga la peluza nord ca (jucati ca niste vite} sau ca unicul derby e cel cu braila in cupa!!!! mai doresc atat as punctez:comentariile pertinente si la obiect ale lui TUDOR ,CIPRICA ,LAGUNA ,HAGI, VITZAMINA SI NU NEAPARAT IN ORDINEA ASTA !scuze pentru cei omisi fara rea intentie !spiritul OTELULUI va domina mereu .HAI OTELUL!

Viorel Craciun

 •  
 •  

#4 Viorel Craciun » 21-10-2012 02:36

de ce am scris atat de tarziu?pentru ca am plect de la onomastica celui mai bun prieten ca sa vad meciul si apoi m-am intors la petrecere ,bineinteles cu alt tonus dupa prima victorie acasa din acest campionat !FORZA OTELUL! :roll:

Viorel Craciun

 •  
 •  

#5 bassnes » 21-10-2012 07:44

nici acum nu l-au luat macar pe banca pe chipirliu si bn ca l-au pus pe perendija

bassnes

 •  
 •  

#6 Myhay20 » 21-10-2012 08:19

Cucu a cam fost depasit de miza jocului, iar Sipovic s-a miscat destul de greoi...

Myhay20

 •  
 •  

#7 d1abl089 » 21-10-2012 09:00

Citez pe Myhay20:
Cucu a cam fost depasit de miza jocului, iar Sipovic s-a miscat destul de greoi...

cred ca ai vazut alt meci mihaita...sipovici si sarghi au jucat foarte bine fiind primul lor meci impreuna in formula asta. la golul lor a fost vina lui cucu, a mijlocasilor centrali care il acompaniau pe tembo spre careul nostru fara sa puna vreo unul piciorul in fata...

d1abl089

 •  
 •  

#8 Bada » 21-10-2012 09:16

Citez pe d1abl089:
Citez pe Myhay20:
Cucu a cam fost depasit de miza jocului, iar Sipovic s-a miscat destul de greoi...

cred ca ai vazut alt meci mihaita...sipovici si sarghi au jucat foarte bine fiind primul lor meci impreuna in formula asta. la golul lor a fost vina lui cucu, a mijlocasilor centrali care il acompaniau pe tembo spre careul nostru fara sa puna vreo unul piciorul in fata...


Sipovici este greoi. Are o statura impresionanta, interventii destul de bune, plasament la fel, dar este clar greoi din cauza staturii. Si la gol si la inca vreo 2 faze a fost depasit in viteza. Fata de Perendija care avea viteza lipsa si interventii mai mult pe langa minge, deocamdata cel putin, e o solutie viabila.
Cucu a jucat foarte slab dar nici nu a fost ajutat absolut deloc de Stromajer. Para, la cei 34 de ani ai lui, a alergat de a mancat pamantul. Stromajer parca se plimba pe teren.
Nu trebuie ignorat nici arbitrajul, desi discutia poate parea oarecum penibila. Ijvan ne-a ciupit din nou. Pe Fatai trebuia sa-l elimine fara probleme la accidentarea lui Grahovac, pentru ca merita galben. Nici macar nu a incercat sa se fereasca ci s-a dus glont in el, probabil sperand sa scoata penalty.
Tembo, altfel cel mai bun de pe teren, l-a rupt pe Carja si a luat cu chiu cu vai galben, si ala am impresia ca pt proteste.
Poate ca e mai bine sa ne legam doar de jocul echipei, care scartaie rau de tot, dar cand esti la pamant si vezi ca nici arbitrii nu te laa sa joci, misiunea devine de 2 ori mai grea.
Parerea mea sincera si personala, dupa 6 etape cu Tase la carma, este ca cel mai mult ii lipseste autoritatea in fata jucatorilor. Pai Grig sau Dorinel dadeau cu ei de pamant, ii tineau in priza in permanenta. Lui Tase parca ii e frica sa intre in ei. Daca nu isi schimba atitudinea fata de jucatori nici nu va avea sansa sa razbeasca in cariera de antrenor.
Pana una alta sper ca aceasta victorie sa aduca deblocajul psihic de care aveam nevoie. Daca ne-ar mai parasi si ghinioanele(avem infirmeria plina inca dinainte de inceperea sezonului) cred ca nu am mai avea emotii in privinta salvarii de la retrogradare, desi nici prea sus nu cred ca mai putem urca avand lotul acesta invechit.

Bada

 •  
 •  

#9 Myhay20 » 21-10-2012 11:34

Citez pe d1abl089:
Citez pe Myhay20:
Cucu a cam fost depasit de miza jocului, iar Sipovic s-a miscat destul de greoi...

cred ca ai vazut alt meci mihaita...sipovici si sarghi au jucat foarte bine fiind primul lor meci impreuna in formula asta. la golul lor a fost vina lui cucu, a mijlocasilor centrali care il acompaniau pe tembo spre careul nostru fara sa puna vreo unul piciorul in fata...


Am vazut meciul foarte bine, la televizor, nu am putut ajunge la meci si pot spune ca la golul lor, Sipovici se uita la stelele de pe cer, trecuse Fatai pe langa el foarte lejer, si asta din cauza ca este inalt si puternic, dar foarte greoi! Iar de Sarghi nu am zis nimic, am spus doar de Sipovici si Cucu in mod special!

Myhay20

 •  
 •  

#10 corneliu » 21-10-2012 18:40

Cucu este notat cu sase in Gazeta iar Sarghi cu cinci!Cred ca ziaristii astia ori fac confuzii intre jucatori ori nu se pricep la evaluarea si notarea lor.Eu daca ma prezint la scoala cum s-a prezentat Cucu la echipa in acest meci,mai mult de nota doi nu merit-si ala cu indulgenta.

corneliu

 •  
 •  

#11 Sorin OM » 21-10-2012 19:11

Nici pe vremea lui Horatiu cioloboc cand bateam acasa doar pe Inter Sibiu nu am vazut un joc atat de "neverosimil" de slab.
Ma indoiesc ca vom putea trai din cadouri.Se cunoste ca jucatorii noi joaca cu o doza de labilitate fotbalistica.Probabil performantele recente au niste chintale care ii apasa.Ne-am tarat si am agonizat teribil in anul dupa campionat.Remanierea lotului se impunea inca de atunci.
Pelin Tudorel,un om de altfel onest,muncitor,un jucator de altfel loial clubului in trecut nu are ce cauta in staff.Pur si simplu limitarea lui pedagogica si intelectuala nu trebuie sa-i dea voie sa fie acolo.
Pe mine ma scoate din minti chestiunea asta a rivalitatii,cu unicul derby.Incepem sa copiem cliseele centrale,ale echipelor din bucuresti.Daca excludem epoca mingii cu siret,le putem numara pe degetele unei singure maini prezenta in prima liga a tarii.bine,au jucat si ei parca o finala de cupa.in rest ,au fost doar bataliile acelea pe roua diminetii din B.cum sa ai rivalitate si sa le dai importanta unor gandaci?
Incetul cu incetul iese la suprafata si impostura marilor suporteri.Nici nu se putea altcumva.

Sorin OM

Login sau crează cont pentru a comenta              |