Branko GrahovacBranko GrahovacOţelul are de disputat vineri un meci de “6 puncte”, pe terenul Universităţii Cluj în compania unei contracandidate la retrogradare, iar veştile privind starea lotului gălăţean nu sunt dintre cele mai bune.

Marius Pena a încasat cel de-al patrulea său cartonaş galben din acest sezon etapa trecută cu Astra şi este automat suspendat pentru partida cu “U”. Este pentru a doua oară deja în acest sezon, când atacantul este nevoit să stea pe bară, acelaşi lucru întâmplându-se şi după eliminarea din etapa a 8-a, contra Viitorului Constanţa. La limita suspendării îi mai avem pe Milan Perendija, Alexandru Benga, Gabriel Giurgiu şi Ionuţ Neagu, care au încasat câte 3 avertismente în primele 12 runde.
Branko Grahovac s-a accidentat grav după intrarea criminală a lui Fatai de etapa trecută, el alegându-se cu o entorsă la genunchi în urma căreia va sta pe tuşă cel puţin 3 săptămâni, fiind nevoit să poarte şi o atelă gipsată! Din păcate, acest lucru este cu atât mai rău pentru Oţelul, cu cât portarul bosniac revenise în ultimele runde la forma din trecut, având câteva intervenţii salvatoare cu FC Braşov, dar şi cu Astra. Locul goalkeeper-ului va fi luat de Cristian Brăneţ, în timp ce rezervă va deveni automat lituanianul Tadas Simaitis.
Războiul din teren cu Astra a lăsat şi alte urme, francezul Bruce Inkango jucând accidentat pe final. El a efectuat un RMN, fiind suspect chiar de ruptură musculară, iar şansele ca el să evolueze la Cluj sunt destul de mici! Marian Cârjă, lovit tare în aceeaşi partidă, şi-a revenit, dar rămâne de văzut dacă va intra titular pe banda dreaptă sau dacă va fi preferat Cornel Râpă.
Dacă etapa trecută am avut în teren un cuplu de fundaşi centrali inedit, format din Cristian Sîrghi şi Enes Sipovic, revenirea căpitanului Sergiu Costin, după suspendarea de o etapă, complică puţin lucrurile şi este de urmărit cu ce cuplu de fundaşi centrali vom începe meciul de la Cluj.
În plus, antrenorul Viorel Tănase nu se va putea baza nici pe mai vechii accidentaţi Silviu Ilie şi Ştefan Mardare, în timp ce Laurenţiu Buş este în continuare pedepsit, fiind trimis să evolueze pentru “satelit”.
Partida Universitatea Cluj - Oţelul va avea loc vineri, 26 octombrie 2012, cu începere de la ora 19.00, fiind transmisă în direct de către DigiSport.

Narcis Răducan: "Este de apreciat implicarea lui Bruce în jocul echipei. Deşi acuza o întindere a rămas pe teren până la final şi a marcat. I-a fost răsplătită dorinţa de a-şi ajuta coechipierii."