STIRI Liga I Despre Oţelul şi stadioane

Stadionul Dunarea in forma sa actualaStadionul Dunarea in forma sa actualaFostul directorul general al Oţelului şi actualul primar, Marius Stan, a reconfirmat faptul că la Galaţi se va construi un stadion nou şi modern. Edilul-şef a declarat la conferinţa de presă în care i-a predat ştafeta lui Narcis Răducan că se angajează ca arena promisă să fie gata în maxim 2 ani de zile. El a mai precizat că stadionul va fi unul de 5 stele, pe care se vor putea disputa inclusiv jocuri de Liga Campionilor şi a afirmat, mai în glumă mai în serios, că aşteaptă ca şi Oţelul să se ridice la nivelul infrastructurii şi să participe din nou în UCL!


Arena de lux gălăţeană va fi construită pe locul actualului stadion “Dunărea” care va fi dărâmat complet. Proiectul are în plan o arenă de 25.000 de locuri (şi nu de 40.000 cum se anunţase iniţial), cu acoperiş, destinată exclusiv fotbalului, ceea ce înseamnă că tribunele vor fi mai aproape de gazon, prin lipsa pistei de alergări. De curând, Narcis Răducan a precizat faptul că noul stadion va păstra şi simbolistica Galaţiului, acoperişul urmând să fie conceput în stil “Valurile Dunării”.
Marius Stan a explicat în trecut că banii pentru o astfel de arenă vor veni din finanţări externe, iar concitadina Dunărea a început modernizarea terenului al doilea, pentru ca să se poată muta acolo din primăvară. Dacă se va rezolva problema vestiarelor şi a tribunei, echipa de Liga a II-a îşi va putea disputa jocurile oficiale aici, iar în acest mod stadionul Dunărea va putea intra în sfârşit într-un amplu proces de modernizare.

Marius Stan: “În doi ani de zile îi voi pune la dispoziție Oţelului un nou stadion pe care să ne reprezinte în UEFA Champions League. De ce nu s-ar mai repeta acest vis? Oțelul, susținut și de The Nova Group, intră acum într-o nouă eră."

Între timp, Oţelul evoluează în continuare pe stadionul din Ţiglina III, acolo unde s-a câştigat un campionat, numai că arena respectivă a rămas în proprietatea Combinatului ArcelorMittal, fostul sponsor al echipei. De altfel, clubul de fotbal plăteşte chirie, destul de ridicată conform surselor, pentru a putea disputa meciurile de Liga 1 aici. Totuşi se naşte o altă întrebare: ce se va întampla cu stadionul “Oţelul” după ce echipa noastră se va muta pe o altă arenă? Ar fi mare păcat ca locul pe care s-a câştigat primul titlu din istoria Moldovei să rămână în paragină.
Dacă ArcelorMittal a păstrat stadionul din Ţiglina III, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu Baza Sportivă “Zoltan David” care aparţine Oţelului. Numai că şi aici situaţia este dramatică. Odată cu modernizarea fostei Baze Ancora, au apărut o serie de persoane care au revendicat o bucată din terenul pe care este construită baza pentru juniori. Aceştia ar fi câştigat un proces şi au îngrădit zona cu pari, adică exact centrul terenului. De altfel, acesta este motivul pentru care formaţia satelit nu mai evoluează de luni bune acolo. Fiind bază sportivă, ex-Ancora, este protejată de lege şi nu-i poate fi schimbată funcţia, dar în acelaşi timp proprietarii au probabil dreptul la despăgubiri şi cu siguranţă aceştia cer sume exorbitante pentru bucata de pământ ce li se cuvine în acte.

Marius Stan: „Când se afla Ancora în paragină, nu a venit nimeni să revendice nimic. După ce s-a investit aproximativ un milion de euro acolo, au venit şmecherii cu hotărâre definitivă şi executorie şi au bătut ţăruşii pe mijlocul terenului.”

Din cauza speţei de mai sus, Oţelul II s-a mutat pe stadionul “Siderurgistul”, acolo unde evoluează şi toate echipele de juniori ale clubului. FC Oţelul a modernizat şi aici gazonul sintetic, arena aparţinând tot Combinatului, dar fiind concesionată deocamdată Primăriei Galaţi.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 brilleryeux » 24-10-2012 11:35

de meciul otelul II - panciu se stie ceva oficial ?

brilleryeux

 •  
 •  

#2 Dregan » 24-10-2012 11:36

Citez pe brilleryeux:
de meciul otelul II - panciu se stie ceva oficial ?

Am inteles ca se joaca. Cica Panciu si-ar fi rezolvat oarecum problemele.

Dregan

 •  
 •  

#3 TcSoby » 24-10-2012 11:36

este foarte bine 25.000 de locuri si fara pista...speram si echipa sa se ridice la pretentiile astea

TcSoby

 •  
 •  

#4 Arbok » 24-10-2012 11:46

Deci nu va fi etajat...mda. Dintr-un proiect ce lua ochii lumii si numai ca stire, acum vom ajunge doar...in fine. Si asta doar datorita moftului "ca nu s-ar umple".
−1

Arbok

 •  
 •  

#5 Tudor » 24-10-2012 11:51

Un stadion de 25 000 de locuri este unul normal pentru un oras ca acesta. Ar fi fost bine ca pe stadionul "Otelul" sa joace Otelul 2. Nu inteleg de ce nu au cedat si stadionul. Pana la urma daca Otelul se va muta pe cel nou, acolo vor creste balarii si nici combinatul nu va mai primi bani....e in dezavantajul ambelor parti. Asta daca nu cumva au in plan sa stearga de pe fata pamantului stadionul si sa faca birouri sau mall. :sad:
+1

Tudor

 •  
 •  

#6 otelul.galati99 » 24-10-2012 13:23

Inca 2 ani, greu o sa treaca anii astia. De-abia astept. Hai OTELUL

otelul.galati99

 •  
 •  

#7 Issos » 24-10-2012 13:36

Cineva mai sus suspina ca viitorul stadion va avea doar 25.000. as vrea sa il intreb cati spectatori vin la meciurile otelului. un stadion mai mare nu s-ar justifica. o asemenea investitie trebuie si amortizata. de ce sa facem proiecte grandioase, daca nu iși au rostul? faptul ca nu s-ar umple nu e doar un moft.moft e sa faci un stadion etajat fara niciun fundament.
−3

Issos

 •  
 •  

#8 Issos » 24-10-2012 13:39

O aberatie e faptul ca echipa acum plateste chirie pe o arena in care combinatul nu a investit nimic si pe care a primit-o gratis in momentul in care a cumparat combinatul.

Issos

 •  
 •  

#9 MARIO 23 » 24-10-2012 13:44

Citez pe Tudor:
Un stadion de 25 000 de locuri este unul normal pentru un oras ca acesta. Ar fi fost bine ca pe stadionul "Otelul" sa joace Otelul 2. Nu inteleg de ce nu au cedat si stadionul. Pana la urma daca Otelul se va muta pe cel nou, acolo vor creste balarii si nici combinatul nu va mai primi bani....e in dezavantajul ambelor parti. Asta daca nu cumva au in plan sa stearga de pe fata pamantului stadionul si sa faca birouri sau mall. :sad:

Ba dimpotriva,din ce imi aduc eu aminte,combinatul a vrut sa de-a si stadionul din tiglina III odata cu echipa dar adamescu n-a vrut sa-l ia pentru ca Marius Stan deja ii promisese ca va construi o noua arena :-) .....in conditiile astea n-avea nici un rost sa mai dea omu' o caruta de bani si pe stadion, de fapt de asta au si durat atat de mult discutiile intre cele doua parti, chiar aici s-a discutat problema asta intr-un articol daca-mi amintesc eu bine!!! Din pacate cel mai probabil stadionul va fi daramat, nu vad ce ar putea face arcelor mittal cu el. ;-)
−1

MARIO 23

 •  
 •  

#10 Johnny8 » 24-10-2012 13:48

Demisia Taseeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeee.
+2

Johnny8

 •  
 •  

#11 Leonard » 24-10-2012 13:51

Stadionul va fi construit de firma de constructii a lui Adamescu din cate spune majoritatea.
Desi nu e vorba despre tactici sau chestii de genul...acum cateva zile Dumitru Dragomir a fost achitat, fiin considerat nevinovat intr-un dosar in care el si fiul lui erau acuzati de dare si luare de mita. Cam asta e fotbalul in care ne scaldam noi. Si noi vorbimd e cai verzi pe pereti. steelboys.ro/.../...
−2

Leonard

 •  
 •  

#12 Scarto_gl » 24-10-2012 15:29

Cred ca un proiect asemanator cu acesta kaagent.be/.../... , ar fi bun pentru Otelul. Este vorba de noul stadion al echipei KAA Gent cu o capacitate de 20.000 locuri. Orasul Gent are o populatie de aprox. 250.000 locuitori, proiectul stadionului permitand extinderea capacitatii pana la 40.000. Calculul capacitatii a tinut cont de numarul populatiei, de numarul angajatilor, de media anuala a veniturilor familiale, de numarul angajatorior si ponderea angajatorilor cu peste 500 angajati, de nivelul fan clublui si de prezenta pe stadion la meciurile din campionat.

Scarto_gl

 •  
 •  

#13 steel_boy » 24-10-2012 16:43

Un stadion de 25.000 de locuri ar fi in regula pentru Otelul, dar in eventualitatea unei organizari a unui european in Romania, stadionul din Galati se descalifica din start, deoarece nr minim de locuri din ce stiu e de 30.000 de locuri pentru ca un stadion sa poata gazdui astfel de meciuri. Si daca s-a putut organiza finala Uefa League, cred ca in urmatorii ani Romania poate prinde si un European impreuna cu una din tarile vecine. Ar insemna mult pt orasul nostru sa fie ales ca unul din orasele gazda, ar veni niste investitii intr-o zona uitata de toti, fara aeroport in zona, vreo autostrada, cale ferata sau port modernizat. Astfel de evenimente au adus la viata unele zone prin investitiile facute cu aceste ocazii. Forta Otelul, lupta Galati!

steel_boy

 •  
 •  

#14 cry75 » 24-10-2012 18:02

eu ma intreb cum poti juca in Champions League intr-un oras care nu are aeroport? vineMessi de la Bucuresti sau Constanta cu autocarul? din cate stiu e un criteriu strict pentru a putea gazdui astfel de meciuri. Sau poate intre timp se face si aeroport...asta concomitent cu mall-ul din "noul Galati".
−1

cry75

 •  
 •  

#15 otelul.galati99 » 24-10-2012 18:38

cry75: lasa sa fie asta singura problema, ca nu are messi cu ce sa vina la galati...
+5

otelul.galati99

 •  
 •  

#16 Tudor » 24-10-2012 19:38

Citez pe cry75:
eu ma intreb cum poti juca in Champions League intr-un oras care nu are aeroport? vineMessi de la Bucuresti sau Constanta cu autocarul? din cate stiu e un criteriu strict pentru a putea gazdui astfel de meciuri. Sau poate intre timp se face si aeroport...asta concomitent cu mall-ul din "noul Galati".

Da, buna asta cu Messi...cea mai mare problema. Uite il aduci tu cu masina proprie :D

Tudor

 •  
 •  

#17 Tudor » 24-10-2012 19:41

Citez pe otelul.galati99:
cry75: lasa sa fie asta singura problema, ca nu are messi cu ce sa vina la galati...

Cu trenul !

Tudor

 •  
 •  

#18 spider » 24-10-2012 20:02

Citez pe Tudor:
Citez pe otelul.galati99:
cry75: lasa sa fie asta singura problema, ca nu are messi cu ce sa vina la galati...

Cu trenul !

Daca vine cu trenul o sa aiba impresia ca Galatiul e la 1000 km de Bucuresti.
+1

spider

 •  
 •  

#19 Sorin OM » 24-10-2012 20:55

stan a re-reconfirmat.Deci stati linistiti la locurile voastre de abonati :-)
−1

Sorin OM

 •  
 •  

#20 Arbok » 24-10-2012 23:57

Problema nu este ca va fi de 25.000 sau de 40.000 ci altceva este mai important....si anume faptul ca una a promis in campanie electorala si alta face dupa. (asta in cazul in care este adevarata stirea ca in loc de un stadion de 40.000 face un stadion de 25.000). O promisiune e o promisune...sa nu cumva sa-l ia lumea de mincinos doar ca sa ne fi castigat votul. Si la Petrolul cati se mai duceau inainte la stadion...? Dar acum ca au facut un nou stadion Petrolul atrage lumea catre arena lor. Asa ar fi fost si la noi cu un stadion de 40.000.

fcotelulgalati.info/.../

Am auzit ca si Nationala Romaniei ar vrea sa joace si ea pe stadionul Petrolului, desi nu-i vad rostul acum ca avem National Arena, dar banuiesc a fost doar un zvon, o petarda de stire.

===================================================================

Dar inclin sa-i dau dreptate lui steel_boy:

Citat:
Un stadion de 25.000 de locuri ar fi in regula pentru Otelul, dar in eventualitatea unei organizari a unui european in Romania, stadionul din Galati se descalifica din start, deoarece nr minim de locuri din ce stiu e de 30.000 de locuri pentru ca un stadion sa poata gazdui astfel de meciuri. Si daca s-a putut organiza finala Uefa League, cred ca in urmatorii ani Romania poate prinde si un European impreuna cu una din tarile vecine. Ar insemna mult pt orasul nostru sa fie ales ca unul din orasele gazda, ar veni niste investitii intr-o zona uitata de toti, fara aeroport in zona, vreo autostrada, cale ferata sau port modernizat. Astfel de evenimente au adus la viata unele zone prin investitiile facute cu aceste ocazii. Forta Otelul, lupta Galati!


===================================================================

Citat:
Cred ca un proiect asemanator cu acesta kaagent.be/.../... , ar fi bun pentru Otelul. Este vorba de noul stadion al echipei KAA Gent cu o capacitate de 20.000 locuri. Orasul Gent are o po***tie de aprox. 250.000 locuitori, proiectul stadionului permitand extinderea capacitatii pana la 40.000. Calculul capacitatii a tinut cont de numarul po***tiei, de numarul angajatilor, de media anuala a veniturilor familiale, de numarul angajatorior si ponderea angajatorilor cu peste 500 angajati, de nivelul fan clublui si de prezenta pe stadion la meciurile din campionat.


Scarto_gl e frumos si stadionul acela, arata chiar foarte bine.

====================================================================


Citat:
Cineva mai sus suspina ca viitorul stadion va avea doar 25.000. as vrea sa il intreb cati spectatori vin la meciurile otelului. un stadion mai mare nu s-ar justifica. o asemenea investitie trebuie si amortizata. de ce sa facem proiecte grandioase, daca nu iși au rostul? faptul ca nu s-ar umple nu e doar un moft.moft e sa faci un stadion etajat fara niciun fundament.


Si cum altfel vrem sa atragem privirile si noi spre partea aceasta de tara care tot spune lumea ca a cam fost uitata de "cei de la centru". Acest lucru mai implica si modernizari fie ele din punct de vedere al sportului, fie in ceea ce priveste orasul...sau sportul il dam draq. Nu spun ca unul de 25.000 sau cat mai are si cel al Petrolului nu e bun, dar promisiunea e promisiune, mai trebuie sa si aiba grija omul la cuvintele ce-i ies pe gura. Pt ca mai tarziu s-ar putea sa nu-l mai creada nimeni cand va mai promite altceva.

=====================================================================

Si cei care spun ca "ce...acuma vrem sa vina Messi cu autocarul la Galati?" mai ganditiva pt ca asa cum a aparut ideea unui nou stadion aici la Galati, ar putea aparea si ideea unui aeroport. La cate a promis Stan...
−2

Arbok

 •  
 •  

#21 Aruon » 26-10-2012 17:45

Deabia astept sa calc pe stadionul nou.Va fi o atmosfera cum nu a mai fost la Galati!Dar peste 2 ani,mai avem!FORZA OTELUL!
−1

Aruon

 •  
 •  

#22 Arbok » 31-10-2012 18:29

Pana si astia fac unul de 32.000 locuri.

prosport.ro/.../...

40.000 de locuri la Timisoara stire ce a aparut dupa ce Stan PROMISESE unul de 40.000 de locuri la Galati:

prosport.ro/.../...

Arbok

 •  
 •  

#23 Arbok » 09-02-2013 14:01

Proiect de stadion de 26.000 de locuri si un proiect mult mai frumos decat cel al lui Ilie Oana plus ca e pe doua etaje.

upload.wikimedia.org/.../...

de.wikipedia.org/.../...

Pe acesta ar trebui sa-l copie Stan, daca el vrea neaparat o copie, NU pe cel al Petrolului.

Arbok

Login sau crează cont pentru a comenta              |