STIRI Liga I GLEZNA FINĂ BATE OBRAZUL GROS

Laurentiu Iorga (FOTO Marian Brailescu)Laurentiu Iorga (FOTO Marian Brailescu)Oţelul Galaţi – FC Vaslui 2-0(1-0)
Trecuse mult timp de când Oţelul nu mai arătase asa cum ne doream. În etapa precedentă reuşise chiar să se şi facă de râs, 1-4 pe terenul unei contracandidate la salvarea de la retrogradare. Retrogradare, ce urât sună! Başca mai venea şi Vasluiul, în formă în ultimele etape, un vechi inamic pe care rareori l-am răpus. Toate planetele păreau a se alinia pentru o… înfrângere.


Şi totuşi, cu moralul la pământ, aparent lipsiţi de motivaţie, ceva s-a întâmplat cu “oţelarii” de pe teren. Jocul în sine nu a fost spectaculos, ocaziile au fost destul de puţine, de ambele părţi, dar Oţelul a triumfat la final, 2-0, având un jucător mai puţin mai mult de 15 minute, reuşind chiar să şi înscrie în inferioritate. O execuţie cum reuşeşti o dată în carieră, multă muncă, dar mai ales o ambiţie ieşită din comun din partea jucătorilor, plus un imbold al tribunelor, care i-au împins de la spate în multe momente grele din partea a doua, au dus la acest dulce deznodământ.
Confruntarea a început tare, mai ales din punctul de vedere al contactelor dintre fotbalişti. Centralul, dezorientat rău de tot, a reuşit să se facă de râs, judecând multe situaţii cu 2 unităţi de măsură, mai de fiecare dată favorabil vasluienilor, iertaţi de o serie de “galbene”, în timp ce mulţi “oţelari” s-au îngălbenit (la faţă) din cauza prestaţiei lui. Şi la propriu şi la figurat.
Giurgiu putea deschide scorul încă din minutul 9, la o fază frumos lucrată de Pena, însă Coman a reţinut în doi timpi. Cum Oţelul înscrie goluri puţine, dar spectaculoase, împotriva vasluienilor (Tănase în 2006, Labukas în 2007 sau Antal în 2012), Iorga şi-a spus că ar fi bine să facă o mică demonstraţie a calităţilor sale. În minutul 19 a primit o minge de la Didi, în colţul careului de 16 metri, moment în care am făcut o regresie până în 2011, dribling prin dreapta şi şut năprasnic în vinclul porţii celor de la CFR. N-a fost să fie. Cu fundaşul în faţa lui, Iorga a trimis cu exteriorul, mingea a plutit ca purtată de o mână invizibilă şi a poposit în vinclul porţii “spectatorului” Coman. Ce gol fenomenal!
Revenind cu picioarele pe pământ, deși a fost cam greu, “oţelarii” au trecut la faza a doua a planului, blocarea atacurilor adverse. Și, cu mici excepții, le-a ieșit. Excepțiile i-au avut în prim-plan, nu neașteptat, pe cei doi foști “oțelari” ai Vasluiului. În minutul 34, Sălăgeanu a scos “pistoalele și pumnalele”, însă proiectilul trimis sub transversală s-a lovit de vesta antiglonț de moldovean “împuţit” a lui Brăneț, ca să-l parafrazăm chiar pe autorul şutului.
Minutul 40 a adus și o mare controversă. Goalkeeper-ul nostru nu a reușit să reţină un șut destul de slab, Antal a ciupit mingea spre un aut inevitabil, moment în care a avut loc un contact ce se putea solda cu un penalty pentru oaspeți. Nu s-a dat nimic, iar la cabine Oțelul a intrat în avantaj.
Partea a doua s-a disputat, așa cum era de așteptat, mai mult în jumătatea oţelară, gazdele preferând să-și aștepte adversarii la cotitură. În minutul 53 centralul a hotărât să nu-i strice bucuria lui Sălăgeanu, cârligul aplicat lui Iorga în careu nefiind decât o îmbrățișare prietenească. Cotitura putea veni în minutul 55, atunci când Băjenaru a centrat din lovitură liberă, Sîrghi a șters mingea, Coman era bătut, dar bara s-a opus. Una dintre puținele situații cu adevărat periculoase ale oaspeților, nu contorizăm şuturile fâsâite trimise “fără număr” în brațele lui Brăneț, l-a avut în prim-plan pe Antal (la Galați uitase să joace cu atâta ambiție în sezonul trecut) însă Brăneț i-a furat mingea la marginea careului(60’). În minutul 67, Varela putea egala, Brăneț fiind din nou la post.
O nouă bâlbă a centralului, plictisit și enervat probabil de lipsa de eficienţă a vasluienilor, a făcut ca Pena să reușească o performanță greu de realizat: roșu direct după ce primise și un galben cu câteva minute înainte. Reluările arată, în ciuda comentariilor decerebrate ale celor care au efectuat transmisia, că Pena și Coman au intrat cu talpa în față în același timp, jucătorul nostru atingând primul mingea respinsă apoi de Coman, urmând un contact în urma căruia amândoi au rămas împrăștiați pe jos. Rezultatul? Pena a văzut roșu direct de pe targă, o premieră la Galați!
Rămași în 10 pe gazon, dar cu 5000 în spate în tribune, “oțelarii” au rezistat eroic asalturilor vasluienilor(adoptați din toată lumea, mai puțin din Vaslui). Cireașa de pe deliciosul tort al umilirii “popcornilor” a fost așezată de Viglianti. Intrat de 10 minute acesta a scăpat singur cu portarul de la 40 de metri și, ajuns în apropierea porții, acesta i-a mai servit o porție lui Coman, trimițându-i mingea printre picioare și în plasa porții.
Extaz pe teren, extaz și în tribune! 2-0 scor final, iar Oțelul a reușit ce nu reușise nici după seria de meciuri fără înfrângere, a recâștigat respectul suporterilor! Inutil să mai precizez câtă satisfacție poate aduce o asemenea victorie, într-un asemenea context în fața echipei unui asemenea agricultor. Nea Adi știe de ce…
Urmează o deplasare extrem de dificilă, împotriva antrenorului care a adus titlul la Galați, Dorinel Munteanu, meci în care punctele contează mult mai mult decât sentimentalismele.

FC Oțelul Galați – FC Vaslui 2-0 (1-0)
Liga 1 – Etapa a 16-a
Stadion “Oțelul“ – 5000 spectatori
Au marcat: Cătălin Iorga 19’ şi Gabriel Viglianti 90+3’
Cartonașe galbene: Iorga 3’, Neagu 53’, Sîrghi 68’, Pena 73’, Filip 76’ / Jumisse 31’
Cartonaș roșu: Pena 78’
OȚELUL: Brăneț – Râpă, Sîrghi, Perendija, Murgoci – Giurgiu, Neagu (71’ Filip) – Iorga (90+2’ Stromajer), Didi (82’ Viglianti), Băjenaru – Pena. Antrenor: Viorel Tănase
FC Vaslui: Coman – Milanov, Celeban, Varela, Sălăgeanu – Jumisse, Caue – Sburlea (11’ Varga), Stanciu (46’ Costin), Antal – Niculae. Antrenor: Viorel Hizo
Arbitri: Paul Unimatan – Adrian Ghinguleac, Alexandru Cerei

Comentarii   
 •  
 •  

#1 pepeman » 20-11-2012 10:51

Excepţional titlu.
+2

pepeman

 •  
 •  

#2 otelul.galati99 » 20-11-2012 11:07

V-am zis eu sa acordam credit lu Tase, ca merita, meciul cu dinamo nu m-ar deranja daca l-am pierde, si am castiga in cupa cu ceahlaul...dar la dinamo facem un egal, HAI OTELUL
+4

otelul.galati99

 •  
 •  

#3 Krebss1964 » 20-11-2012 11:13

Mie personal mi-a placut cum a aratat echipa. Dupa meciul de aseara, mi-a revenit increderea ca vom reveni acolo unde ne este locul, adica in partea superioara a clasamentului. Totodata, consider ca este si o oarecare lovitura de imagine data de Viorel Tanase, in sensul ca el a reusit ce nu a reusit Dorinel in mandatul de la Galati: sa invinga echipa satului de la nord de Galati :lol:
+2

Krebss1964

 •  
 •  

#4 Dregan » 20-11-2012 11:34

Citez pe Krebss1964:
Totodata, consider ca este si o oarecare lovitura de imagine data de Viorel Tanase, in sensul ca el a reusit ce nu a reusit Dorinel in mandatul de la Galati: sa invinga echipa satului de la nord de Galati :lol:


Am invins pe Vaslui si cu Dorinel pe banca in mai 2010: 1-0 (autogol Papp)
+3

Dregan

 •  
 •  

#5 Ciprica » 20-11-2012 11:53

Citez pe Dregan:
Citez pe Krebss1964:
Totodata, consider ca este si o oarecare lovitura de imagine data de Viorel Tanase, in sensul ca el a reusit ce nu a reusit Dorinel in mandatul de la Galati: sa invinga echipa satului de la nord de Galati :lol:


Am invins pe Vaslui si cu Dorinel pe banca in mai 2010: 1-0 (autogol Papp)


Corect, doar ca de data asta am dat noi golurile... Deci tot suntem pe plus fata de acel meci :)
+3

Ciprica

 •  
 •  

#6 cristigl » 20-11-2012 11:59

otelul.galati 99 vezi ca te contrazici in comentarii.tu ala care ai zis ca trebuie acordata incredere lu' tase ai scris in alte stiri ca te-ai saturat si ca o sa strigi demisia
+1

cristigl

 •  
 •  

#7 Ciprica » 20-11-2012 12:04

@Cristigl, nu e nimic iesit din comun, sunt convins ca daca echipa isi va reveni (si sper sa o faca, desi trendul e unul corect), vor iesi multi dintre criticii lui Tase sa se bata cu caramida in piept ca ei au fost mereu alaturi de echipa. Sper ca echipa sa-si revina, oricum, inconsecventa unora e deja marca inregistrata printre suporterii Otelului...
+2

Ciprica

 •  
 •  

#8 Dregan » 20-11-2012 12:31

Citez pe Ciprica:
[quote name="Dregan"]
Corect, doar ca de data asta am dat noi golurile... Deci tot suntem pe plus fata de acel meci :)


Si atitudinea publicului e tot un plus. Atmosfera de aseara mi-a amintit de vremurile mai bune :-)
+3

Dregan

 •  
 •  

#9 mootoo » 20-11-2012 13:28

Citez pe Dregan:
Si atitudinea publicului e tot un plus. Atmosfera de aseara mi-a amintit de vremurile mai bune :-)

despre public, da, o atitudine cum a fost dintotdeauna. despre galerie in schimb... la 1-0 strigau "jucati fotbal!" catre jucatorii nostri. sau nu catre ei strigau? ca sa nu mai aduc vorba despre atitudinea lor din repriza II.
+2

mootoo

 •  
 •  

#10 inghetzata » 20-11-2012 13:50

Ce se intampla cu galeria? Ce mai protesteaza, cat mai protesteaza ? Sa fim alaturi de echipa si in cele mai negre momente. Aseara galeria a fost formata din cele 2 tribune dar a lipsit ''creierul''... pacat. Forta Otelul
+5

inghetzata

 •  
 •  

#11 gopolino20 » 20-11-2012 13:59

o victorie mare.....BRAVO BAIETI
+3

gopolino20

 •  
 •  

#12 Tudor » 20-11-2012 14:06

Aseara m-am umplut de bucurie, iar azi am primit alte vesti bune. Ma simt bine :-)
+3

Tudor

 •  
 •  

#13 Denis » 20-11-2012 14:09

Citez pe otelul.galati99:
V-am zis eu sa acordam credit lu Tase, ca merita, meciul cu dinamo nu m-ar deranja daca l-am pierde, si am castiga in cupa cu ceahlaul...dar la dinamo facem un egal, HAI OTELUL


Depinde si cum am pierde. Oricum, nu-mi va surade niciodata ideea asta.

Baietii se simt cu musca pe caciula iar acum fac toto posibilul sa impresioneze inainte de campania de transferuri. Iorga in special. :P

-----------------------------------------------------------------------

Felicitari baieti. Acum trebuie sa continuam sa dam totul pe teren. Sa tinem bine de minge iar atunci cand o pierdem sa facem tot posibilul sa o recuperam. Baietii trebuie sa se ajute unul pe celalalt in teren. Asa am jucat aseara, iar daca vom continua sa jucam asa nu vom mai pierde nici un meci pana la finalul campionatului.
+2

Denis

 •  
 •  

#14 MARIO 23 » 20-11-2012 14:50

Exceptional titlul si articolul in sine, oricum sa stii ca a fost cal putin un penalty si oarecum au dreptate sa fie suparati pe arbitraj, ma enerveaza acest lucru ,vor avea un nou motiv sa ne faca hoti pe la tv! Oricum ,felicitari Bada si DB! :-)
+1

MARIO 23

 •  
 •  

#15 Dregan » 20-11-2012 14:59

Citez pe MARIO 23:
Exceptional titlul si articolul in sine, oricum sa stii ca a fost cal putin un penalty si oarecum au dreptate sa fie suparati pe arbitraj, ma enerveaza acest lucru ,vor avea un nou motiv sa ne faca hoti pe la tv!


Vorbim totusi de echipa care ne-a furat cum ne-a furat un loc de Intertoto. Chiar nu au ei dreptul sa vorbeasca de moralitate. In plus aseara am fost mai buni, indiferent de arbitraj...
+2

Dregan

 •  
 •  

#16 costy81gl » 20-11-2012 16:11

Si eu cred ca baietii au jucat mai bine pentru ca se apropie campania de transferuri. Putea fi penalty la faultul lui Antal, dar eu cred ca arbitrii au procedat corect, pentru ca Antal daduse deja mingea spre out si nu mai era o faza periculoasa. De fapt am impresia ca mingea era deja pe tusa in momentul contactului.
+2

costy81gl

 •  
 •  

#17 vitzamina » 20-11-2012 16:57

@Ionut Badaluta:
Imi place cum ai scris rezumatul, insa ai omis o faza, pe care eu cel putin am considerat-o deosebita.
E vorba de faza cand Perendija iese foarte bine in atac, si creaza superioritate, devenind cel mai avansat jucator. Doar pasa gresita a lui Bajenaru catre el nu l-a lasat in o faza foarte periculoasa, pentru ca nu era in ofsaid, era cu fata spre poarta, si in alergare.
Mie cel putin, mi-a placut curajul - deloc prostesc, fiindca era contraatac, ramasesera destui jucatori in spate - unui fundas central.
Poate dupa un meci ca asta, nu o sa primesc minusuri cand zic ca mie mi se pare Perendija cel mai bun fundas central de la Otelul.
+3

vitzamina

 •  
 •  

#18 leutzu » 20-11-2012 17:14

felicitari baetilor sa vazut atitudine si dorinta nu am inteles de ce a intrat filip in rest un meci tactic bun facut de tase sa vazut si lipsa lui cucu eu sunt unul dintre cei care cred ca tase nu e cea ce otelul are nevoie dar daca bate si pe dinamo nu mai comentez nimic :lol:
+1

leutzu

 •  
 •  

#19 Issos » 20-11-2012 18:05

Citez pe vitzamina:
@Ionut Badaluta:
Imi place cum ai scris rezumatul, insa ai omis o faza, pe care eu cel putin am considerat-o deosebita.
E vorba de faza cand Perendija iese foarte bine in atac, si creaza superioritate, devenind cel mai avansat jucator. Doar pasa gresita a lui Bajenaru catre el nu l-a lasat in o faza foarte periculoasa, pentru ca nu era in ofsaid, era cu fata spre poarta, si in alergare.
Mie cel putin, mi-a placut curajul - deloc prostesc, fiindca era contraatac, ramasesera destui jucatori in spate - unui fundas central.
Poate dupa un meci ca asta, nu o sa primesc minusuri cand zic ca mie mi se pare Perendija cel mai bun fundas central de la Otelul.

Si mie mi-a placut modul in care a jucat Milan. Dar el a mai avut o faza, cand a fost faultat la marginea careului advers in pozitie centrala, dar arbitrul care a avut o prestatie slaba, nu a dat fault. Cuplul sirghi - milan si-a facut foarte bine treaba. Sa speram ca echipa a iesit din gaura neagra. La capitolul joc mai putin reusit trec prestația lui Murgoci, dar pun acest fapt pe tineretea si lipsa lui de experienta, a fost usor depasit de Antal.
+2

Issos

 •  
 •  

#20 Ciprica » 20-11-2012 18:33

Citez pe Dregan:
Citez pe MARIO 23:
Exceptional titlul si articolul in sine, oricum sa stii ca a fost cal putin un penalty si oarecum au dreptate sa fie suparati pe arbitraj, ma enerveaza acest lucru ,vor avea un nou motiv sa ne faca hoti pe la tv!


Vorbim totusi de echipa care ne-a furat cum ne-a furat un loc de Intertoto. Chiar nu au ei dreptul sa vorbeasca de moralitate. In plus aseara am fost mai buni, indiferent de arbitraj...

Nu cred ca as putea sa fiu mai de acord cu Dregan, la faza asta. Vaslui chiar e ultima echipa care ar trebui sa protesteze si sa afirme ca a fost furata. E nevoie de 2 decenii de meciuri castigate doar din offside si din penalty-uri ca sa poata echivala cu jaful armat din...cred ca 2008, iar Mr Popcorn stie asta. Cu cat se agita mai mult, cu atat imi place mai mult de el. pentru ca merita.
+2

Ciprica

 •  
 •  

#21 Ciprica » 20-11-2012 18:40

Citez pe Dregan:
Citez pe Ciprica:
[quote name="Dregan"]
Corect, doar ca de data asta am dat noi golurile... Deci tot suntem pe plus fata de acel meci :)


Si atitudinea publicului e tot un plus. Atmosfera de aseara mi-a amintit de vremurile mai bune :-)


Daca asta era o aluzie la faptul ca m-am tot plans ca a disparut atmosfera "din vremurile bune", atunci da, chiar ma bucur ca aseara a fost ceva mai aproape de ce as astepta de la un suporter al Otelului.
+2

Ciprica

 •  
 •  

#22 vitzamina » 20-11-2012 19:21

Citez pe Issos:
Si mie mi-a placut modul in care a jucat Milan. Dar el a mai avut o faza, cand a fost faultat la marginea careului advers in pozitie centrala, dar arbitrul care a avut o prestatie slaba, nu a dat fault. Cuplul sirghi - milan si-a facut foarte bine treaba. Sa speram ca echipa a iesit din gaura neagra. La capitolul joc mai putin reusit trec prestația lui Murgoci, dar pun acest fapt pe tineretea si lipsa lui de experienta, a fost usor depasit de Antal.

Am vazut si eu faultul, dar acolo era faza fixa, de obicei e in careu la faze fixe. Insa faza de care zic eu conta-actac. A avut tupeu baiatul.
De mult timp imi doream un cuplu Sirghi-Perendija, insa parea ca e sudat bine cu Costin.
Murgoci a jucat ok. De Ilie insa nu cred ca trecea usor. Poate revine mai repede.
+2

vitzamina

 •  
 •  

#23 Issos » 20-11-2012 19:45

Citez pe vitzamina:
Citez pe Issos:
Si mie mi-a placut modul in care a jucat Milan. Dar el a mai avut o faza, cand a fost faultat la marginea careului advers in pozitie centrala, dar arbitrul care a avut o prestatie slaba, nu a dat fault. Cuplul sirghi - milan si-a facut foarte bine treaba. Sa speram ca echipa a iesit din gaura neagra. La capitolul joc mai putin reusit trec prestația lui Murgoci, dar pun acest fapt pe tineretea si lipsa lui de experienta, a fost usor depasit de Antal.

Am vazut si eu faultul, dar acolo era faza fixa, de obicei e in careu la faze fixe. Insa faza de care zic eu conta-actac. A avut tupeu baiatul.
De mult timp imi doream un cuplu Sirghi-Perendija, insa parea ca e sudat bine cu Costin.
Murgoci a jucat ok. De Ilie insa nu cred ca trecea usor. Poate revine mai repede.

Murgoci a jucat peste ceea ce a aratat Cucu. Si Râpă a arătat mai bine.
+2

Issos

 •  
 •  

#24 vitzamina » 20-11-2012 20:16

Citez pe Issos:
Murgoci a jucat peste ceea ce a aratat Cucu. Si Râpă a arătat mai bine.

Clar.
Rapa s-a trezit meciul asta din somn. Speram sa fie nu ”noul Rapa”, ci ”vechiul Rapa”.
Branet a fost sigur pe el. Compenseaza reactiile ceva mai lente cu pozitionarea excelenta. E mereu pe minge, anticipeaza. Experienta...
Asa cum am zis deja, Sirghi - Perendija e cuplul nostru pentru viitor. Au jucat bine impreuna.
Murgoci a fost mai sigur decat Cucu. A fost mai defensiv. Insa nu a fost cazul sa caute sa atace.
La mijloc, Neagu a jucat cu determinare. Iorga si Bajenaru, pe margini, nu au pierdut mingi aiurea. Giurgiu a tras echipa ca un capitan.
Didi nu a prins cel mai bun meci. Pena s-a vazut ca daca e jucat, conteaza in joc. Ambii au contribuit exemplar la faza defensiva, nu numai in a doua repriza, ci si in prima.
+2

vitzamina

 •  
 •  

#25 Issos » 20-11-2012 20:30

Pena pivoteaza foarte bine si poate furniza baloane utile pentru cei din linia de mijloc. Otelarii au aratat seara trecuta ca nu degeaba au fost campioni. Ca sa fim fair-play acelasi lucru e valabil si pentru cei doi campioni care au fost in tabara adversa.
+2

Issos

 •  
 •  

#26 romeo » 20-11-2012 21:02

Branet - ok , exceptie faultul la Antal, ce-o fi fost in mintea lui , 9 din 10 arbitrii fluierau penalty
Rapa - pur si simplu superb , imperial , bravo Cornel
Perendija - a revenit jucatorul care "moare" pe teren , bun meci , la sacrificiu - bravo
Sarghi - bun , la sacrificiu , ar fi bine sa fie uneori mai "simplu"
Murgoci - oarecum veriga slaba a apararii, Antal l-a ravasit de cate ori a avut ocazia
Neagu - apatic si nu inteleg ce se intampla...inca sper sa revina la copilul cuminte si disciplinat din Smardan
Giurgiu - bun , in nota obisnuita
Iorga - un talent care cu putina disciplina ar deveni un mare fotbalist ,
Didi - util si sigur , la dinamo va da gol
Bajenaru - din ce in ce mai util , mai dispare cateodata , normal a incercat sa il ajute pe Murgoci!
Pena - poate mai mult , ii duce lipsa lui Antal
+2

romeo

 •  
 •  

#27 Issos » 20-11-2012 21:07

din aparare Murgoci e cel mai lipsit de experienta, imi aduce aminte de perioada de debut in prima liga a lui Rapa.
+1

Issos

 •  
 •  

#28 otelul.galati99 » 20-11-2012 23:48

cristigl : am zis ca daca nu batem pe vaslui o sa ma duc la tribuna 1 si o sa strig demisia, DACA, dar cum am batut...think twice
+1

otelul.galati99

 •  
 •  

#29 Aruon » 21-11-2012 22:45

FORZA OTELUL!Sa arate tot ce pot ca din iarna unii o sa zboare.Din partea mea sa se trezeasca toti si sa aiba atitudine si sa ramana la Otelul dar sa mai aducem cateva transferuri!Chiar daca ei au avut un penalty noi am meritat victoria.FORZA OTELUL!Favoritul meu la echipa e Viglianti!FORZA OTELUL!

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |