Alexandru Florian ZahariaAlexandru Florian ZahariaLa conferinţa de presă care a avut loc astăzi la stadionul “Oţelul”, directorul general executiv, Narcis Răducan, a vorbit puţin şi despre campania de transferuri din iarnă. Chiar dacă acesta nu a precizat nume noi, a afirmat totuşi că s-a ajuns la un acord cu CS Turnu Severin şi Juventus Bucureşti pentru achiziţionarea lui Alexandru Zaharia, iar acesta ar urma să ajungă la Galaţi din iarnă!
Mijlocaşul de bandă stânga de 22 de ani este unul dintre puţinii jucători care a ieşit în evidenţă la CS Turnu Severin, formaţie care ocupă ultima poziţie în Liga I. Fotbalistul are 1,70m înălţime şi s-a făcut remarcat la Juventus Bucureşti pentru care a evoluat în 42 de meciuri în care a înscris şi 5 goluri, pe când echipa din Colentina evolua în Liga a II-a. A fost observat de cei de la Turnu Severin şi a prins aici returul promovării în prima divizie, jucând 14 meciuri, în care a înscris de două ori. Odată ajuns în prima ligă nu a dezamăgit, deşi formaţia sa deţine “lanterna roşie” şi a jucat în toate partidele de până acum, 16 la număr, marcând alte două goluri!
Zaharia este un mijlocaş stânga foarte tehnic, ce dezvoltă faze de atac în viteză, scoţând cu mare uşurinţă adversari din joc. Are şut bun şi este de urmărit cum se va descurca într-o echipă care să-i susţină mai mult creativitatea de care dă dovadă în banda stângă.
Clubul severinean care întâmpină mari probleme financiare îl va ceda pe Zaharia contra sumei de 100.000 de euro, aceşti bani fiind împărţiţi cu fosta echipă a fotbalistului – Juventus Bucureşti. De semnătura lui Zaharia s-au interesat deja şi alte cluburi, precum Steaua, U.Cluj şi mai ales Pandurii Tg. Jiu.    

Narcis Răducan: “Referitor la campania de transferuri ne-am ales deja cu un mic trofeu - Alexandru Zaharia. Am ajuns rapid la un acord cu CS Turnu Severin şi Juventus Bucureşti, care-l deţineau în coproprietate, iar din retur îl vom vedea la Galaţi.”

Marian Rusen (preşedinte Juventus Bucureşti): "Alexandru Zaharia a fost în curtea noastră de la 8 ani, însă în acest an l-am împrumutat la CS Severin. Îl felicit pe Narcis pentru faptul că a avut curaj să-l transfere la Oţelul. Să ştiţi că Narcis venea încă de când lucra la Steaua să-l urmărească pe jucător. De pe urma acestui transfer, noi ne-am ales cu 50.000 de euro, contravaloarea a 50 la sută din contract."