Ionut Neagu (FOTO Marian Brailescu)Ionut Neagu (FOTO Marian Brailescu)Oţelul are de disputat vineri, în deplasare, un meci contra formaţiei Dinamo, la care antrenor este nimeni altul decât Dorinel Munteanu, tehnicianul care a adus primul titlu din istorie la Galaţi. Din păcate, veştile cu privire la starea lotului “oţelar” nu sunt deloc îmbucurătoare.


Ionuţ Neagu a încasat cel de-al patrulea său cartonaş galben din acest sezon, la meciul cu FC Vaslui şi este suspendat automat o etapă. Locul său de închizător va fi preluat cel mai probabil de Ioan Filip, unul dintre preferaţii lui “Munti” pe vremea când acesta antrena la noi.
De asemenea, Marius Pena a primit o suspendare de 2 etape şi o amendă de 2000 de lei din partea Comisiei de Disciplină a LPF, pentru cartonaşul roşu încasat direct la acelaşi meci cu FC Vaslui. Este pentru a treia oară în acest sezon, când atacantul stă pe bară din cauza cartonaşelor!
Silviu Ilie şi Sergiu Costin sunt indisponibili de mai multă vreme, fiind foarte posibil ca ambii să nu mai prindă niciun meci în 2012! În schimb, portarul Branko Grahovac, Gabriel Paraschiv şi francezul Bruce Inkango au reînceput antrenamentele, dar sunt în perioada de refacere, o revenire a lor la meciul cu Dinamo fiind însă în continuare improbabilă.
La capitolul reveniri îl avem doar pe Enes Sipovic, după ce acesta şi-a ispăşit suspendarea de o etapă, dar bosniacul va fi rezervă, după ce cuplul Sîrghi-Perendija s-a dovedit a fi unul foarte sigur la meciul câştigat cu FC Vaslui.
Cristian Sîrghi, Milan Perendija, Gabriel Giurgiu şi Alexandru Benga au încasat câte 3 avertismente în primele 16 runde ale acestui sezon şi sunt în pericol de a nu evolua cu CSMS Iaşi “acasă”, dacă încasează vreun cartonas la jocul contra “câinilor roşii”. De partea cealaltă, dinamoviştii nu se pot baza pe serviciile lui Nica(suspendat), Issa Ba, Alvarez, Strătilă (accidentaţi) sau Koulibaly(probleme cu viza).
Partida Dinamo – Oţelul va avea loc vineri, 23 noiembrie 2012, cu începere de la ora 20.30, pe Naţional Arena din Bucureşti, fiind transmisă în direct de către DigiSport.