FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuCUPA ROMÂNIEI: CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ - OŢELUL, AZI, ORA 17:45
Pentru a doua oară în mai puțin de trei săptămâni, echipa noastră se deplasează la Piatra Neamț pentru un meci cu Ceahlăul, de data aceasta partida contând pentru sferturile de finală ale Cupei României. În jocul din etapa a 15-a, câștig de cauză au avut nemţenii, aceștia reușind să învingă cu scorul de 4-1.

De remarcat este faptul că ambele echipe au ajuns în această fază fără a încasa vreun gol, formația noastră  trecând, pe rând, de Sportul Studenţesc (scor 1-0) și CF Brăila (scor 3-0). De partea cealată, Ceahlăul a învins la pas pe Gloria Bistrița (4-0) și Gaz Metan Mediaş (scor 2-0).  
Sferturile Cupei României programează o singură manșă, astfel că în cazul unei victorii la Piatra Neamț, formația noastră va întâlni în semifinale formația Petrolul Ploiești, calificată în această fază după victoria în fața celor de la Concordia Chiajna, scor 2-1.  
Pentru partida cu Ceahlăul, Viorel Tănase întâmpină foarte multe probleme în alcătuirea primului “11”, mai ales la capitolul portari, acolo unde vor lipsi atât Branko Grahovac, accidentat de mai multă vreme, cât și Cristian Brăneț, care s-a rupt la partida cu Dinamo și va lipsi până la sfârșitul anului. Între buturi se va afla Simaitis, cel care l-a înlocuit pe Brăneț și la București, în timp ce postul de rezervă îi va reveni lui Vlasie, promovat de la “satelit”. Silviu Ilie și Sergiu Costin sunt în continuare accidentați, în timp ce Gabriel Paraschiv și Bruce Inkango nu sunt complet refăcuți, dar au ceva şanse să prindă căteva minute pe teren. Marius Pena își ispășește a doua rundă de suspendare în urma cartonașului roşu primit în partida cu FC Vaslui. La capitolul reveniri punctează Ionuț Neagu, care cel mai probabil se va află printre titulari.
Brigada de arbitri este din nou una care pune mari semne de întrebare suflării “oţelare”, având din nou parte la centru de un cvasidebutant, Marcel Bîrsan (Bucureşti), iar la tuşă îl regăsim pe Miclos Istvan Nagy (Cluj), cel care ne-a dezavantajat vădit la jocul de campionat cu Dinamo. Ceilalţi doi arbitri sunt Eugen Sebastian Gheorghe (Suceava) şi rezerva Iulian Dima (Bucureşti), în timp ce observatori vor fi Gheorghe Moise şi Romică Chihaia, ambii din capitală.
ECHIPE PROBABILE:
Ceahlăul:  Miron – Moreno, Aloisio, Ichim, Rusu – Monroy, Achim – Bădescu, Golubovic, Constantinescu – Stana.
OŢELUL: Simaitis – Râpă, Sîrghi, Sipovic (Perendija), Murgoci – Neagu, Giurgiu – Iorga, Didi, Băjenaru – Punosevac.

DECLARAŢII ÎNAINTE DE MECI:
Viorel Tănase: "Cupa este o competiție în care avem prilejul să ne apropiem de cupele europene, dar, ținând cont și de situația pe care o avem la echipă, și anume șapte jucători accidentați, îmi va fi greu să aliniez un unsprezece pe care mi l-aș dori. Dar voi alinia un unsprezece pentru a câștiga. Cunoaștem bine adversarul de miercuri, ne-a surprins în campionat, poate și pe niște greșeli individuale, l-am văzut și cu Rapidul. Eliminând acele greșeli și, cu o mai mare determinare, ne putem îndeplini obiectivul. Avem probleme de lot, avem o echipă decimată, dar exact în aceste condiții am bătut Astra, Vasluiul și Gazul. Sper ca tinerii portari să-mi dovedească la Piatra Neamţ că sunt soluţii pentru viitorul clubului, avem nevoie de ei în acest moment important pentru noi. Tadas a intrat bine şi la meciul cu Dinamo, n-a întâmpinat probleme, iar lui Vlasie nu i se zice Kahn degeaba, sper să arate că-i un portar bun. Nu-mi bat joc de cariera lui Branko să-l forţez acum şi să riscăm o accidentare mult mai gravă. Abia peste o săptămână şi jumătate cred că va fi apt. Din păcate pe Brăneţ nu-l mai am la dispoziţie până la sfârşitul anului şi va trebui să ne descurcăm cu ce avem.”
Laurențiu Iorga: "Atmosfera din vestiar este bună, ne vom monta pentru meciul cu Ceahlăul și sperăm să ne calificăm mai departe. Este obiectivul nostru. Traversăm un moment greu, am avut un tur foarte slab, dar printr-o calificare în Cupă putem salva acest campionat. Implicit, ne gândim să câștigăm Cupa. Greșeala noastră principală din tur a fost lipsa de concentrare și, de aici, am ajuns la înfrângeri, la egaluri cu echipe mai slab cotate. Încercăm să antrenăm aceste lucruri, sperăm ca din retur, cu ceva forțe proaspete, să ne revenim, să terminăm măcar în primele opt. Nu mă gândesc neapărat să marchez miercuri seară, vreau doar să batem, nu contează cine înscrie."
Costel Enache (antrenor Ceahlăul): "Ne îngrijorează oarecum jocul din Cupa României, deoarece Oțelul este în creștere și cu siguranță meciul va fi total diferit față de cel din campionat. Sperăm să fim maturi și să înțelegem oportunitatea care ne-a apărut în cale și să fim inteligenți și capabili fizic și tactic să mergem mai departe. Ar rămîne scris în istoria clubului. Sper să putem realiza această performanță, pentru că avem nevoie pentru moral, pentru încredere. Jucătorii merită o performanță, chiar dacă ea nu vine în campionat, dar este o competiție din România pe care noi am tratat-o cu respect și așteptăm beneficiile din acest punct de vedere. E o șansă pentru fiecare să rămâi într-o carte de istorie a unui club. Am încercat să le transmit jucătorilor să fie conștienți de ocazia ivită. I-am văzut conectați, binedispuși și conștienți. Cupa României este parcă o altă lume a fotbalului. Ne cunoaștem bine adversarii, la fel și ei pe noi, se joacă mai deschis, mai cu multă plăcere, mai ofensiv. E un meci aparte."