FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaOțelul Galați - CSMS Iași 0-3(0-1)
“Una caldă, alta rece”, aceasta pare a fi noua deviza a lui Tase&co., aceștia părând incapabili să mai obțină două rezultate pozitive consecutive. Victoria de la Piatra Neamț, de miercuri, n-a fost dublată de un rezultat pozitiv și în confruntarea cu cei de la CSMS Iași. Deși am crede că scorul nu lasă prea mult loc de comentarii, de dragul amorului artei, să testăm 3 scenarii diferite, care să explice rezultatul, câte unul pentru fiecare gol primit.


1. Oțelul - CSMS Iași 0-3, rezultat stabilit la “masa verde”, jucătorii Oțelului nefiind prezenți la meci, lucru remarcat cu ușurință de suporteri, aceștia reproșându-le “oțelarilor” că “nu s-au văzut deloc pe teren”.
2. Oțelul - CSMS Iași 0-3, rezultat stabilit după ce suporterii au pătruns pe suprafața de joc din dorința de a-și stimula favoriții. Lanțurile de drujbă, scaunele desprinse din tribune și nuielușele au fost accesorii “must have” pentru suporterii dătători de adrenalină. Din păcate, centralul nu a gustat gluma și a fluierat finalul, într-un moment în care Oțelul își zdrobea adversarul.
3. Oțelul - CSMS Iași 0-3, rezultat stabilit din 3 penalty-uri acordate eronat iesenilor, centralul refuzând alte 3 penalty-uri clare “oţelarilor”, la care se mai adaugă și eliminarea gratuită a celor mai în formă 3 jucători ai Oțelului. După această noua tâlhărie, un membru al staff-ului tehnic a declarat, cu un calm ieșit din comun: “Am jucat bine, am avut ocazii multe, dar arbitrul putea să nu ne dezavantajeze și el. Per total sunt mulțumit de joc.”
Trăgând concluziile finale putem spune, cu foarte multă certitudine, că viitorul nu sună deloc bine. E și greu să obții ceva având o atitudine ca cea arătat de mulți dintre cei plătiți cu bani frumoși să aducă spectacolul pe arena din Țiglina III.
Amărăciunea nu ne poate fi diminuată nici de gândul că am făcut fericiți niște sărmani ieșeni în prag de Crăciun: 3 puncte oferite pe tavă de fotbaliști și o cantitate impresionantă de produse de carmangerie, oferită de suporterii Oțelului (deși și “oțelarii” erau îndreptățiți să primească o porție la fel de consistență) nu sunt chiar de ici de colo.
Nu ne rămâne decât să ne punem toate speranțele în comisii, doar-doar i-o pătrunde spiritul Crăciunului și vor amâna ultimele două partide ale anului pentru după pauza competițională. Argumente ar fi destule, Oțelului lipsindu-i în acest moment cam totul, inclusiv fotbaliştii, staff-ul tehnic, cheful de fotbal sau suporterii.
 
OŢELUL GALAŢI - CSMS IAŞI 0-3 (0-1)
Liga I – Etapa 18
Stadion “Oţelul” - Spectatori: 2.000
A marcat: Onofraş 35’, 73’ şi 90’
Cartonașe galbene: Neagu 32’, Băjenaru 44’, Sipovici 85’ / Nalaţi 68’
OŢELUL: Simaitis - Râpă, Sîrghi, Sipovic, Murgoci (Punosevac 76’) - Neagu (Viglianti 46’), Giurgiu - Iorga, Băjenaru, Stromajer (Didi 63’) - Pena. Antrenor: Viorel Tănase
CSMS IAŞI: Irimia - Creţu, Tincu, Avrămia, Vladu - Straton (Nalaţi 65’), Milea - Onofraş, Tudor (Mitrea 90’), Ţigănaşu - Pătulea (Herghelegiu 69’). Antrenor: Liviu Ciubotariu
Arbitri: Ovidiu Haţegan - Sebastian Stoianov, Marius Marchidanu.