FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuÎn timp ce se înmulţesc transferurile înspre Oţelul, unii jucători îşi iau rămas bun de la echipa de la malul Dunării. După Laurenţiu Buş, care şi-a reziliat contractul de comun acord cu clubul şi Gabriel Alejandro Viglianti, care a hotărât să-şi agaţe ghetele în cui, a venit şi rândul altora să părăsească Galaţiul definitiv.


Dacă în primele două cazuri există urme de regret în cazul suporterilor, nu la fel se poate spune şi despre Dănuţ Enescu, ştirea despre plecarea acestuia trecând aproape neobservată, iar acest lucru este absolut normal, mai ales că fostul “petrolist” nu a jucat niciun meci oficial pentru Oţelul. Fostului căpitan de la “satelit” i s-a propus rezilierea contractului, iar acesta a acceptat, mai ales că era clar că nu făcea parte din planurile de viitor ale antrenorului Viorel Tănase.
În iarna trecută  aducerea lui Enescu (venit liber de contract) urma să acopere postul de mijlocaş central defensiv. Numai că jucătorul de 25 de ani nu s-a putut impune în lot nici la Munteanu şi nici la Tănase, jucând doar câteva partide amicale în tricoul echipei de seniori. În schimb a devenit om de bază şi căpitan la Oţelul II, în Liga a III-a, contribuind la parcursul bun al satelitului din acest sezon. Acest lucru nu a fost bineînţeles de ajuns, aşa că a fost lăsat liber să-şi caute echipă, fără nicio pretenţie financiară din partea clubului nostru.
Plecări vor mai fi cu siguranţă şi în zilele următoare, rezilierea pe cale amiabilă fiindu-le propusă şi altor jucători precum Ştefan Mardare, Zoran Ljubinkovic sau Bratislav Punosevac. Mai există şi şansa unor transferuri care să aducă şi bani, Marius Pena fiind de mai mult timp pe lista Pandurilor, acolo unde este cerut insistent de Petre Grigoraş, mai ales că atacantul se află în ultimele 6 luni de contract. Tot în ultimele luni de contract se află şi căpitanul Sergiu Costin sau Milan Perendija şi este de urmărit ce va face conducerea în privinţa acestora.
În schimb, la capitolul veniri, directorul general Narcis Răducan a confirmat discuţiile pentru portarul Emilian Dolha de la Gloria Bistriţa, în timp ce atacantul argentinian David Depetris rămâne o ţintă greu de atins, acesta având foarte multe oferte după ce a rămas liber de contract.