STIRI Liga I Astafei se declară “gălăţean”

Victoras Astafei (foto stanga)Victoras Astafei (foto stanga)Oţelul a început în forţă campania de transferuri şi printre alţii l-a acontat pe Victoraş Astafei, contra sumei 248.000 euro (TVA inclus). Acesta a jucat în tur la Gaz Metan Mediaş, fiind împrumutat acolo de către FCM Târgu Mureş.

Mijlocaşul de bandă dreapta a dat şi primele declaraţii referitoare la trecerea sa la Oţelul spunând că nicio altă echipă în afara celei gălăţene nu-i făcuse o ofertă concretă, deşi prin presă mai multe cluburi se interesau de el. Jucătorul pare încântat de mutarea sa în oraşul de la Dunăre, afirmând că vrea să atingă performanţe egale cu cele reuşite de echipa noastră în 2011.  

Victoras Astafei: "Sper să continui ca la Mediaş şi la Galaţi. Chiar îmi doresc mult mai mult. La Mediaş m-am simţit foarte bine, vreau să le mulţumesc tuturor celor de acolo. Pot spune că ne-am ajutat reciproc, dar aveam nevoie de ceva sigur şi Oţelul a fost singura echipă care m-a ofertat, în rest au fost numai vorbe. Oţelul poate să revină unde a fost acum doi ani. În mare parte sunt aceiaşi jucători şi urmează un retur în care se poate realiza orice. Avem şi şansa Cupei. Acum pot spune că sunt gălăţean şi vreau să joc din ce în ce mai bine, mult mai bine decât înainte. E bine că mă pot concentra exclusiv pe fotbal, având un contract sigur."

Cristian Pustai(antrenor Gaz Metan Mediaş): “Pe Astafei nu l-aş trece la pierderi, e un jucător care a jucat sub formă de împrumut la noi, chiar dacă a marcat câteva goluri. Eu cred că ajutorul a fost atât din partea lui, cât şi din partea Gazului. Vom găsi pe altcineva…viaţa merge înainte.”

Victoraş Astafei (25 de ani) ocupă postul de mijlocaş dreapta, putând fi folosit şi ca aripă pe aceeaşi bandă a terenului. Fotbalistul de 1,77m înălţime şi-a început cariera în oraşul natal, la FCM Târgu Mureş, dar a mai jucat şi pentru Arieşul Turda în divizia secundă. Anul 2010 l-a găsit tot la Târgu Mureş, când echipa promovase în Liga I. A jucat aici două sezoane, până la retrogradarea formaţiei din Ardeal, bifând în  acest timp 47 de jocuri, în care a marcat 9 goluri. A suferit o accidentare foarte gravă la cap, care l-a scos din circuit luni bune, el fiind nevoit şi în ziua de azi să poarte o cască de protecţie pe terenul de joc. A fost dorit la Galaţi încă din vară, dar ne-a fost suflat de către Gaz Metan Mediaş, antrenorul de atunci al Oţelului, Dorinel Munteanu, declarând în mai multe rânduri că regretă faptul că echipa noastră nu l-a putut aduce. Ex-tehnicianul de la Dunăre nu se înşelase, Astafei având o primă parte de sezon fulminantă la medieşeni în care a marcat de 8 ori în 16 meciuri, cu o medie senzaţională de o reuşită la doua partide. Atuurile mijlocaşului de bandă sunt viteza şi apariţiile surprinzătoare la finalizare, el putând fi comparat cu Liviu Antal, fost jucător al Oţelului, dar şi al celor de la FCM Târgu Mureş. Conform site-ului transfermarkt, Astafei valorează 1,2 milioane de euro.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 gopolino20 » 19-12-2012 08:19

bine ai spus.....trebuie sa-ti fie gandul numai la fotbal, numai la Otelul, numai la Galati.... SUCCES
+3

gopolino20

Login sau crează cont pentru a comenta              |