STIRI Liga I Orac: “Nu cred că Marius Stan va sta cu mâinile în sân”

Costel OracCostel OracUltimul antrenor care a retrogradat cu Oţelul, Costel Orac, a vorbit despre situaţia tensionată de la nivelul conducerii clubului de la malul Dunării. Acesta a precizat că este sigur că echipa noastră nu va avea soarta unei alte foste campione recente, Unirea Urziceni, pe care tehnicianul de 54 de ani a promovat-o în prima ligă în trecut.


Antrenorul crede că situaţia conflictuală apărută recent între oamenii finanţatorului Dan Adamescu şi conducerea executivă a clubului este doar o neînţelegere de moment, iar investitorul doar îşi face nişte calcule pentru viitor. De asemenea, Orac a mai afirmat că este sigur că primarul Marius Stan nu va lăsa Oţelul la greu, în caz de nevoie.

Costel Orac (fost antrenor Oţelul): “Situația Galațiului este cu totul alta faţă de cea a Urziceniului, care s-a desfiinţat. Eu sper că Galațiul nu va ajunge în situația asta, pentru că este un oraș puternic și are forța de a ține o echipă în prima divizie. Are și o pepinieră de juniori care produce permanent. Dacă nu mă înșel, Oțelul este echipă care are cel mai mare procent de jucători proprii la echipa mare. Din ceea ce cunosc eu din presă, noul patron este extrem de potent din punct de vedere financiar. Probabil că în acest moment vrea și el să vadă ce bani sunt la club și vrea să-și facă un calcul să vadă ce bani mai trebuie investiți. Mai este și primarul, este vorba de Marius Stan, care a muncit mult până a adus echipa până aici. Este prima campioană dată de Moldova și nu cred că Marius Stan va sta cu mâinile în sân în momentele grele.”

Costel Orac s-a născut pe 22 ianuarie 1959 la Galaţi şi a jucat pentru Politehnica Galaţi,  FC Galaţi, Dinamo Bucureşti, Unirea Focşani şi FC Etoile Carouge (Elveţia). A prins inclusiv echipa naţională, într-o perioadă în care cu greu se făcea acest pas. Costel Orac s-a apucat de antrenorat şi a promovat în prima divizie pe AS Bacău şi FCM Baia Mare, dar nu s-a putut bucura de aceste victorii fiind înlăturat sau locul echipei fiind vândut. Vine la Oţelul în poate cel mai greu moment al clubului de la malul Dunării, sezonul 2002-2003, adus fiind de preşedintele Igor Pîrvu. Cu un lot foarte slab şi un buget infim, chiar şi pentru România, îşi arată limitele şi pierde barajul de promovare/retrogradare contra echipei FC Bihor Oradea. FC Oţelul primeşte totuşi şansa de a râmâne în Liga I, datorită fuziunii formaţiilor Astra şi Petrolul Ploieşti, iar Orac rămâne antrenor. Este demis şi înlocuit cu Sorin Cârţu, deşi cu un lot mult îmbunătăţit dusese Oţelul pe locul 6 în campionat şi era cu un pas în semifinalele Cupei, după ce învinsese în prima manşă a sferturilor pe Rapid, cu 2-0, la Galaţi.
După plecarea forţată din oraşul natal îşi continuă drumul sinuos reuşind să promoveze pe FC Botoşani din Divizia C în B, iar apoi pe Unirea Urziceni în prima ligă. După doar câteva etape, este din nou pus pe liber, iar ialomiţenii cu noul tehnician Dan Petrescu câştigă titlul în 2009. Este aproape de promovare cu CS Otopeni, apoi formaţia pe care o pregătise promovează în Liga I, dar fără el ca antrenor. Ultima “reuşită” de acest gen o găsim chiar acum două sezoane, când a promovat pe Concordia Chiajna, dar a fost înlocuit.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 viorel21 » 08-01-2013 12:04

Nu-mi place ca nu auzim nimic concret. Cred ca ii doare pe astia la basca, sa nu spun unde, de petita noastra.. :cry:
+3

viorel21

  •  
  •  

#2 Arbok » 08-01-2013 12:17

Citez pe viorel21:
Nu-mi place ca nu auzim nimic concret. Cred ca ii doare pe astia la basca, sa nu spun unde, de petita noastra.. :cry:


Sunt de acord cu tine, dar la fel de bine cred cu tarie si ceea ce a declarat Costel Orac si anume faptul ca domnul primar Marius Stan nu poate sta cu mainile in san si sa priveasca cum se destrama un proiect ca Otelul Galati CAMPIOANA si SUPERCAMPIOANA. Un proiect pe care domnul Stan la inceput si tot domnul Stan la finalizat cu aceste 2 trofee. Destinele clubului sunt strans legate de cele ale primarului Marius Stan.

Arbok

  •  
  •  

#3 romeo » 08-01-2013 13:14

nu am incredere in dinamovisti si stelisti , ce reprezinta Orac pentru Otelul Galati ? sa fim seriosi , ne uitam in gura tuturor ! stati linistit Otelul ESTE OK , cautati alte subiecte , gen transferuri , strategii de sustinere
app : feliciatri ultrasilor adevarati din ziua de boboteaza si celui care a a vut ideea cu petitia !
hai Otelul !
+2

romeo

  •  
  •  

#4 gopolino20 » 08-01-2013 14:03

sunt sigur ca Stan nu va lasa Otelul sa moara.......o sa intervina ori de cate ori o sa fie nevoie.......Otelul l-a facut Primar....acum el trebuie sa ajute clubul nu stiu, cum dar trebuie.........el i-a adus pe astia de la TNG Group, ca eventuali finantatori ai echipei, el trebuie sa faca lumina.....sa faca ca ehipa sa mearga, cat se poate de bine in acest an. sigur o sa se clarifice totul, la echipa, altfel ar fi o pata neagra pe imagine lui Stan ca Primar.

gopolino20

  •  
  •  

#5 vitzamina » 08-01-2013 15:49

In primul rand, primarul trebuie sa se ocupe de oras, fiindca fara un oras puternic in spate, e mult mai greu pentru o echipa sa faca rezultate. Un oras fara investitori nu va avea nici tineri (care sa mearga in galerie), nici un nivel de trai suficient (cat sa mearga lumea la stadion) si nici proiecte de viitor (gen stadioane, complexe sportive etc.).
Daca timpul ii permite sa vegheze si la bunul mers al echipei, nu are nimeni, nimic impotriva, insa la cate probleme are Galatiul, e mai greu.
Daca nu isi va vedea de primarie, nu va obtine si al doilea mandat.
+1

vitzamina

Login sau crează cont pentru a comenta              |