STIRI Liga I Despre plecările de la Oţelul

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuDacă la capitolul veniri situaţia pare că s-a împotmolit, în urma neînţelegirilor de la nivel înalt în cadrul clubului, echipa noastră a fost nevoită să renunţe la o parte a jucătorilor din lot şi nu numai, având în vedere numărul mare de fotbalişti prezenţi la reunire.

Curăţenia a început încă de la finalul lui 2012, când Laurenţiu Buş şi Dănuţ Enescu şi-au reziliat contractele cu Oţelul pe cale amiabilă, devenind liberi. A urmat retragerea neaşteptată a lui Gabriel Viglianti, care şi-a agăţat ghetele în cui, primind în schimb un post de conducere.
Sorin Cucu şi Bratislav Punosevac, jucători folosiţi rar şi care nu au dat randamentul scontat în tur, au fost trimişi să-şi relanseze cariera la Tg.Mureş în Liga a II-a. Ei vor fi împrumutaţi aici până la vară cel puţin. De asemenea, Ştefan Mardare nu a venit la reunire, fundaşul urmând să plece de la Galaţi, unde nu a jucat de altfel niciun meci oficial până în ziua de azi, deşi a sosit la echipă de aproape 9 luni!
Alţi 6 jucători au fost trimişi sub formă de împrumut la Dunărea Galaţi, dar aici vorbim în special de fotbalişti de la “satelitul” Oţelului: Bogdan Chipirliu, Andrei Marus, Cenk Firat, Ousmane Gueye, Cosmin Gârleanu şi Florin Stoica.
Încă nu se ştie ce se va întâmpla cu Marius Pena, Cornel Râpă, Sergiu Costin sau Milan Perendija, aceştia aflându-se în ultimele 6 luni de contract cu formaţia de la malul Dunării. Rămâne de văzut dacă fotbaliştilor în cauză li se va propune prelungirea contractelor. Conducerea ar fi vrut să-i vândă pe Cornel Râpă şi Marius Pena, dar în lipsa ofertelor este foarte posibil ca aceştia să continue cu Oţelul. Cel mai aproape de un transfer a fost atacantul, dorit insistent de Pandurii Tg. Jiu.

Marius Pena:Se tot vorbeşte de un transfer al meu, dar mai mult în presă. Pe mine mă sună doar ziariştii să îmi spună că sunt transferat ba la o echipă, ba la alta. Nu m-a căutat nimeni, nu ştiu nimic. Acum ceva vreme se vorbea că aş fi dorit de Dinamo. Simple speculaţii, cred. Chiar nu pricep de unde au apărut aceste zvonuri că aş vrea să plec. Eu vreau să rămân la Galaţi, să câştig Cupa, singurul trofeu intern care îmi lipseşte, iar la vară văd eu încotro o apuc. Pandurii e o echipă care s-a descurcat de minune în ultima vreme. Au un antrenor bun, însă asta-i doar o părere, chiar nu m-a contactat nimeni de la ei. Dacă va exista o propunere avantajoasă atât pentru mine, cât şi pentru club, probabil că voi răspunde afirmativ. Până atunci însă mă simt bine la Oţelul, mi-aş dori să rămân şi pe viitor şi dacă vom ajunge la o înţelegere, voi fi mulţumit şi fericit."  

Narcis Răducan: "Suntem foarte aproape să-l convingem pe Marius Pena să rămână alături de noi şi pe viitor. Dacă vrea, el poate semna acum cu orice club doreşte, dar sunt aproape convins că vom colabora cu el şi din această iarnă pentru că îi vom face o ofertă interesantă.”

Acum, Oţelul are în lot 33 de jucători, cu precizarea că 3 fotbalişti provin din propria pepinieră şi vor juca cel mai probabil la “satelit” în retur, iar alţi 2 sunt în probe de la Dunărea. Iată lotul în acest moment: Cristian Brăneț, Branko Grahovac, Tadas Simaitis - Marian Cîrjă, Samoel Cojoc, Sergiu Costin, Silviu Ilie, Zoran Ljubinkovic, Lucian Murgoci, Milan Perendija, Daniel Popescu (în probe, de la FCM Dunărea Galați), Cornel Râpă, Cristian Sîrghi, Enes Sipovic - Mihai Adăscăliței (Oţelul II), Victoraş Astafei,  Liviu Băjenaru, Alexandru Benga, Stelian Cucu (în probe, de la FCM Dunărea Galați), Ioan Filip, Gabriel Giurgiu, Auraș Gohoreanu (Oţelul II), Cătălin Iorga, Ionuț Neagu, Jaka Stromajer, Alexandru Zaharia, Bruce Inkango, Daud Gazale – Cleidimar Didi, Gabriel Paraschiv, Marius Pena, Alexandru Tudorie (Oţelul II), Cosmin Vancea.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 granata » 14-01-2013 16:18

Gazale a ajuns la Galati?se antreneaza cu echipa?
+2

granata

 •  
 •  

#2 Dregan » 14-01-2013 17:13

Gazale ajunge maine seara din cate am inteles.
+2

Dregan

 •  
 •  

#3 viorel21 » 14-01-2013 17:34

Sincer imi place cum arata lotul !! Cred ca putem aseza o echipa competitiva!! La nivelul fundasilor mai avem ceva probleme!!
+1

viorel21

 •  
 •  

#4 viorel21 » 14-01-2013 17:51

−1

viorel21

 •  
 •  

#5 Alexandru C. » 14-01-2013 18:18

La capitolul veniri mai trebuie lucrat..avem nevoie minim de 3 fotbalisti cu experienta la echipa pe postul de portar, fundas si atacant..apararea nu imi place deloc !

Alexandru C.

 •  
 •  

#6 mj » 14-01-2013 18:34

Marian Cîrjă, Samoel Cojoc,Zoran Ljubinkovic, Lucian Murgoci, Alexandru Benga,Ioan Filip,Jaka Stromajer jucatori care din punctul meu de vedere nu ne pot ajuta.
+3

mj

 •  
 •  

#7 granata » 14-01-2013 19:24

Un fundas stanga de valoare urgent!
+2

granata

 •  
 •  

#8 vitzamina » 14-01-2013 21:57

La capitolul plecari ... si Mardare.
scrie pe site-ul oficial.
+1

vitzamina

 •  
 •  

#9 steeltilldeath » 14-01-2013 23:12

EHHH.....s-ar putea scrie atatea! :cry: :cry: :cry: dar nu vreau sa fiu eu branza mucegaita din frigiderul sperantei :-*
−2

steeltilldeath

Login sau crează cont pentru a comenta              |