FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuMijlocașul echipei Oțelul Galați, Ionuț Neagu, a fost convocat de selecționerul Victor Pițurcă pentru stagiul de pregătire de la Estepona (Spania), din perioada 27 ianuarie - 7 februarie 2013.
România va juca împotriva Poloniei, la Malaga, în ziua de 2 februarie, ora 21.45, ambele selecţionate urmând a fi formate doar din jucători din campionatul intern. După acest amical unii dintre fotbalişti vor pleca înapoi la cluburi, iar cei care vor rămâne vor juca, alături de stranieri, o partidă de verificare cu Australia, pe 6 februarie, de la ora 21:00, la Marbella.  
Ionuţ Neagu este un produs al Centrului de Copii şi Juniori al Oţelului. Mijlocaşul la închidere s-a impus şi în fotbalul românesc, evoluând de 4 ori în reprezentativa de tineret, o dată în selecţionata U23 și de 3 ori la naţionala de seniori , toate trei în jocuri amicale (3-1 cu Grecia, 4-0 cu Turkmenistan şi 1-1 cu Uruguay), fiind unul din pariurile lui Victor Piţurcă pentru viitorul selecţionatei României.
În acest sezon, Neagu a bifat 14 prezențe în Liga I, 12 din postura de titular, încasând 5 cartonașe galbene în cele 1007 minute jucate.