STIRI Liga I “Oțelul este o echipă cu posibilități mai mari”

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuVictoraş Astafei este cu siguranţă unul dintre cele mai importante transferuri ale Oţelului din acest mercato de iarnă. El a vorbit recent despre motivele care l-au făcut să aleagă Oţelul, iar regretele fostului său antrenor ne demonstrează încă o dată calitatea jucătorului pe care echipa noastră l-a achiziţionat. Astfel, Cristi Pustai, tehnicianul lui Gaz Metan Mediaş, formaţie care-l împrumutase pe Astafei de la Tg.Mureş în tur, a declarat că regretă plecarea mijlocaşului dreapta, care a marcat de 8 ori în tur pentru echipa sa.

Cristi Pustai (antrenor Gaz Metan Mediaş): “Plecarea lui Astafei m-a luat prin surprindere, dar din păcate aici e o problemă mare peste care trebuie să trecem. Era un jucător care deja a confirmat. Avea o clauză că FCM Târgu Mureş putea să-l vândă și în iarnă. Noi nu am făcut faţă negocierilor precum Galațiul și asta este. Mie jucătorul mi-a plăcut, a și explodat la noi, a înscris 8 goluri era o certitudine. E o pierdere pentru Gaz Metan. Sunt bucuros pentru el, pentru că Oțelul este o echipă cu posibilități mai mari. Să sperăm că a făcut un pas înainte.”
 
Victoraş Astafei: “Transferul la Oțelul este un pas înainte, am urcat treaptă cu treaptă de la Tg. Mureș din liga a III-a, iar acum am ajuns la fosta campioană a României și sper să am un an bun aici. Oţelul are o echipă foarte bună, fapt care mă convinge că echipa va termina campionatul în prima parte a clasamentului. Suntem și-n semifinalele Cupei, așa că sezonul se poate încheia bine pentru noi. Personal, sper să evoluez din ce în ce mai bine, nu mă gândesc la goluri, importantă este echipa. Cei de la Galați m-au dorit foarte mult încă din vară, cu alte echipe au fost doar vorbe și zvonuri. Le mulțumesc suporterilor că m-au primit așa de bine și sper să nu îi dezamăgesc, la fel ca și ei, îmi doresc să câștigăm Cupa României în 2013. Casca trebuie s-o port tot timpul pentru că, dacă mă mai lovesc o dată acolo, îmi poate fi chiar fatal. Nu este vorba de superstiție aici, este chiar foarte incomodă. O port pentru că este nevoie.”

Victoraş Astafei (25 de ani) ocupă postul de mijlocaş dreapta, putând fi folosit şi ca aripă pe aceeaşi bandă a terenului. Fotbalistul de 1,77m înălţime şi-a început cariera în oraşul natal, la FCM Târgu Mureş, dar a mai jucat şi pentru Arieşul Turda în divizia secundă. Anul 2010 l-a găsit tot la Târgu Mureş, când echipa promovase în Liga I. A jucat aici două sezoane, până la retrogradarea formaţiei din Ardeal, bifând în tot acest timp 47 de jocuri, în care a marcat 9 goluri. A suferit o accidentare foarte gravă la cap, care l-a scos din circuit luni bune, el fiind nevoit şi în ziua de azi să poarte o cască de protecţie pe terenul de joc. A fost dorit la Galaţi încă din vară, dar ne-a fost suflat de către Gaz Metan Mediaş, antrenorul de atunci al Oţelului, Dorinel Munteanu, declarând în mai multe rânduri că regretă faptul că echipa noastră nu l-a putut aduce. Ex-tehnicianul de la Dunăre nu se înşelase, Astafei având o primă parte de sezon fulminantă la medieşeni în care a marcat de 8 ori în 16 meciuri, cu o medie senzaţională de o reuşită la doua partide. Atuurile mijlocaşului de bandă sunt viteza şi apariţiile surprinzătoare la finalizare, el putând fi comparat cu Liviu Antal, fost jucător al Oţelului, dar şi al celor de la FCM Târgu Mureş.
Datorită meciurilor bune pe care le-a făcut în acest an, el a intrat în atenţia mai multor echipe, dar se pare că cei din conducerea clubului de la malul Dunării s-au mişcat mai rapid. Conform site-ului transfermarkt, Astafei valorează 1,2 milioane de euro, fiind cel mai valoros “oţelar” conform site-ului de specialitate german.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 mj » 17-01-2013 12:38

Lotul Oţelului pleacă astăzi în cantonament la Poiana Braşov dar din lotul deplasat la munte nu mai fac parte Pena, Râpă şi Stromajer.
Primii doi sunt în ultimele şase luni de contract, iar conform directorului general al clubului, Narcios Răducan, le-au fost făcute oferte de prelungire care deocamdată nu au fost acceptate. Până când se va clarifica situaţia lor, cei doi fotbalişti care au câştigat campionatul cu Oţelul în 2011 se vor pregăti cu Oţelul II.
În ceea ce-l priveşte pe Stromajer, s-a anunţat că acesta nu mai face parte din planurile clubului pentru a doua parte a campionatului.

mj

 •  
 •  

#2 DanielT » 17-01-2013 12:45

Pena si Rapa au ramas in Galati pentru a-si negocia noile contracte. Probabil vor semna daca nu au oferte de la alte cluburi. Singurul care e "out de la Otelul" se pare ca este Stromajer deocamdata.

DanielT

 •  
 •  

#3 cristiangl » 17-01-2013 13:15

−2

cristiangl

 •  
 •  

#4 Houdinni » 17-01-2013 13:43

numai dati linkurile celor din presa centrala ca defapt e cancan de cv timp. multi din pseudoziaristii lor se informeaza de pe DB. totusi f multe plecari si putine sosiri.
+1

Houdinni

 •  
 •  

#5 gopolino20 » 17-01-2013 14:06

sunt sigur ca se v-a rezolva cu Pena si Rapa, unde sa se duca? daca ii vroiau, cineva ii luau pana acum......de Jaka nu stiu ce sa spun, nu a rupt gura targului pana acum la Otelul, poate mai merita o sansa.......o sa vedem pana la urma cine va ramne si cine va pleca.....lotul sigur va mai fi modificat...

gopolino20

 •  
 •  

#6 Tudor » 17-01-2013 14:36

Citez pe gopolino20:
sunt sigur ca se v-a rezolva cu Pena si Rapa, unde sa se duca? daca ii vroiau, cineva ii luau pana acum......de Jaka nu stiu ce sa spun, nu a rupt gura targului pana acum la Otelul, poate mai merita o sansa.......o sa vedem pana la urma cine va ramne si cine va pleca.....lotul sigur va mai fi modificat...

Daca vor considera ca lotul e cam subtirel si ca pe acel post e necesar Stromajer va ramane si el.

Tudor

Login sau crează cont pentru a comenta              |