Cornel Rapa in tricoul nationaleiCornel Rapa in tricoul nationaleiDupă ce l-a lăsat în afara lotului la Galaţi, se pare că Oţelul l-a pierdut pe Râpă, care a semnat cu Steaua conform presei centrale. Fundaşul dreapta se afla în ultimele 6 luni de contract şi putea negocia cu orice formaţie care se arăta interesată de serviciile sale. Conducerea clubului nostru, prin vocea directorului general Narcis Răducan, anunţase că îi propusese prelungirea jucătorului gălăţean, deşi fotbalistul a declarat că acest lucru nu ar fi adevărat.


Lăsat să se antreneze cu “satelitul”, Râpă ar fi cedat şi a semnat un contract cu Steaua, valabil de la vară. Echipa din Ghencea îl vrea însă de pe acum şi oferă 50.000 de euro, sumă cu care Oţelul nu este de acord, cerând de 4 ori mai mult. Dacă echipele nu se înţeleg asupra preţului, jucătorul ar putea rămâne la “satelit” până la vară, când ar urma să plece gratis la Bucureşti.
Povestea rămâne înceţoşată şi aşteptăm explicaţii din partea conducerii, mai ales că jucătorii lăsaţi acasă au acuzat că nu s-a discutat prelungirea contractelor, deşi în presă s-a afirmat contrariul. Oţelul pierde astfel un jucător aflat in vederile nationalei,  pe care l-a format timp de mulţi ani şi în urma căruia s-ar putea alege cu maxim 50.000 de euro. Cu adevărat o afacere falimentară, pentru o echipă care doreşte să se întreţină din vânzarea de fotbalişti…
 
Cornel Râpă: "Am semnat azi-noapte cu Steaua. Contractul va fi valabil din vară, dar aştept să văd dacă se înţeleg cluburile pentru o mutare de pe acum. Eu sper să se înţeleagă şi să pot pleca în cantonament. Dacă cei de la Oţelul nu mă mai doresc, e normal să vorbesc cu echipele care mă contactează. Nu mi-a convenit ce mi s-a întâmplat la Galaţi, nu mi-ar plăcea să pierd 6 luni la echipa a doua. Sunt tânăr, e normal să fiu nemulţumit. Nu am mai fost sunat în legătură cu prelungirea, m-au pus în temă cu anumite chestii, dar nimic de contract. Eu îmi doresc ce este mai bun pentru mine şi ştiu ce este mai bine pentru mine. Am avut oferte şi din Est. Am luat în calcul şi echipa naţională când voi alege, este normal să vreau să mai joc sub tricolor. Banii sunt în plan secund la vârsta mea."

Narcis Răducan: “E adevărat că am discutat cu Gigi Becali. Oferta lor nu se ridică la nivelul pretenţiilor noastre. E o diferenţă mare între ceea propun ei şi ce ne dorim. Suntem în discuţii şi cu nişte echipe din străinătate şi aşteptăm să vedem şi ofertele lor. Momentan, Steaua este doar o variantă de rezervă.”

Finanţator Steaua: "Am vorbit cu Narcis Răducan, i-am spus că dau 50.000 de euro pentru Râpă, dar n-au vrut, cică au oferte mai bune. Treaba lor, daca nu vor să nu se trezească că semnez de acum cu jucătorul şi o să-l iau gratis la vară."