FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuDupă plecarea neaşteptată a lui Râpă, atenţia rămâne îndreptată acum spre Marius Pena, jucător trimis la rândul său la “satelit”, pentru că se află în ultimele 6 luni de contract şi nu a semnat prelungirea acestuia. El a rămas în afara lotului, după ce clubul de la malul Dunării nu a fost de acord cu pretenţiile iniţiale ale atacantului.

Dacă cei din conducere au declarat sus şi tare că i-au propus să rămână la Galaţi, Pena declară că nu a primit nicio contraofertă din partea gălăţenilor, după plecarea acestora în Poiană, deşi el ar dori să rămână la Oţelul. Vârful de atac a fost căutat de mai multe echipe în această pauză competiţională, dar nimic nu s-a concretizat, mai ales după plecarea antrenorului Petre Grigoraş de la Pandurii, care îl dorea în lotul gorjenilor.
La Oţelul, nu mai puţin de 3 atacanţi (Stromajer, Pena, Punosevac) au fost îndepărtaţi din lot şi doar unul a fost adus în schimb (Vancea), în această iarnă, deşi s-a tot promis că acest compartiment va fi întărit, iar antrenorul Viorel Tănase a cerut acest lucru în mai multe rânduri.

Marius Pena: “Nu mi s-a propus o prelungire de contract, ştiu doar că am fost trimis la echipa a doua. Din păcate, în România se practică acest fel de intimidări, dar nu sunt supărat pe nimeni de la club. Mă gândesc totuşi că este o situaţie de moment, îmi doresc să rămân la Oţelul. Mă voi antrena în continuare cu echipa satelit, îmi doresc ca situaţia să se rezolve cât mai repede. Am fost întrebat ce pretenţii am, cei din conducere nu au fost de acord, dar nici nu mi-au făcut o contraofertă.”
 
Narcis Răducan: “Lui Marius Pena am vrut să-i prelungim contractul, dar şi el a refuzat şi se află în aceeaşi situaţie în care se afla şi Râpă. Sunt perspective frumoase la nivel de echipă şi transferuri. Am adus patru jucători şi suntem în discuţii şi cu alţi fotbalişti sud-americani.“

Marius Pena a sosit la Oţelul în 2008. De atunci el a jucat de 136 de ori pentru echipa noastră în toate competiţiile, marcând 27 de goluri. Atacantul de 27 de ani a fost decisiv în sezonul 2010-2011, când Oţelul a câştigat titlul, fiind golgeterul echipei. De asemenea, Pena a marcat primul gol din istoria echipei noastre în Champions League, cea mai prestigioasă competiţie fotbalistică intercluburi de pe mapamond.