STIRI Liga I Mai există cazul Oţelului la TAS ?

FOTO de Marian BrailescuFOTO de Marian BrailescuÎn clasamentul la zi, postat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal, echipa noastră figurează în continuare cu doar 20 de puncte, chiar dacă formaţia antrenată de Viorel Tănase are 5 victorii şi 7 egaluri, deci ar fi trebuit să fie creditată cu 22 de puncte în acest moment.

Ca notă de subsol, pe lpf.ro, primim şi explicaţia:  FC OŢELUL Galaţi * - echipa a fost penalizată cu 2 puncte. Este de altfel şi singurul înscris oficial referitor la acest caz, ceea ce este foarte ciudat, deoarece atât LPF, cât şi FRF au obiceiul de a scrie pe propriile site-uri despre orice penalizare primită de vreo echipă.
În toamnă, directorul general al Oţelului, Narcis Răducan, a dat asigurări în mai multe rânduri că situaţia nu va rămâne aşa şi că acest caz a fost trimis la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane (Elveţia), unde am avea şanse mari să ne recuperăm punctele. De atunci însă e linişte totală…
Pe site-ul oficial al TAS nu apare vreun înscris referitor la judecarea unei astfel de speţe, ba mai mult o declaraţie a singurului avocat român din cadrul tribunalului elveţian ne-a atras atenţia în mod special. Cristian Jura a declarat că singurul caz care implică o echipă românească la TAS este cel al Bacăului contra Stelei, cu fotbalistul Baciu aflat în mijlocul scandalului.
Aşa că rămânem cu întrebarile: S-a judecat cazul Oţelului şi am pierdut? Am fost minţiţi şi nu a existat niciun apel către TAS? Este dezinformat avocatul Cristian Jura? Din nou, multe întrebări la care aşteptăm răspuns…
 
Vă reamintim că scandalul cu depunctarea a pornit încă de la finalul lunii mai 2012, de la o datorie către impresarul Ionel Codoban. În cele din urmă cele două părţi s-au înţeles, datoria a fost reeşalonată, iar FC Oţelul urma să-şi primească punctele înapoi. Din păcate, acest lucru a întârziat să se întâmple…
Cei din conducerea clubului au fost mai mereu evazivi pe acest subiect, iar cel mai grav este că penalizarea a fost anunţată din luna mai 2012, iar după 8 luni pedeapsa pare că a rămas în picioare.

Narcis Răducan (declaraţie din toamna lui 2012): “Vom recâștiga și cele două puncte de penalizare. Săptămâna viitoare cazul va fi judecat și la TAS, avem toate atuurile. Cazul se judecă încă, dar avem toate argumentele să primim cele două puncte, care sunt foarte importante oricând. Sunt câştigate pe teren şi sunt convins că le vom primi înapoi.“

Cristian Jura (avocat român la TAS): “Aproape toate țările au reprezentanţi la TAS. România nu a avut niciunul până în 2012. Este o instanță tehnică, judecă conflicte între sportivi și cluburi, pe baza unor dovezi care de obicei sunt contracte. Cazul Stelei, cazul Baciu mai exact, este singurul al unui club românesc în acest moment la TAS.“

Comentarii   
 •  
 •  

#1 gopolino20 » 23-01-2013 14:06

doar praf in ochi, a fost prb cu punctele... nu va face-ti iluzii cu cel 2 puncte, nu o sa le recuperam niciodata......asta e..... traim in Romanica si asta ne mananca ficatii, in fiecare zi....suntem departe de mafia din fotbalul romanesc, care are sediu la Bucuresti.....
−1

gopolino20

 •  
 •  

#2 Viorel Craciun » 23-01-2013 15:04

mi-e sila sa mai comentez ceva !de cand am luat campionatul ,suporterul galatean mereu a avut de infruntat o problema !se pare ca unele sunt create artificial pentru a mentine mereu o stare de tensiune in jurul echipei !cine doreste asta si de ce este un alt semn de intrebare la care pe baza informatiilor date de cei din coducere ,noi suntem probabil ,departe de adevar !asadar, suporteri otelari framantati-va in continuare ! de ce nu iese Raducan intr-o conferinta de presa sa raspunda barbateste la intrebari si nu evaziv ca pana acum !?!daca el nu are voie sa raspunda cine e in masura sa-si atribuie adevarul si sa nu mai considere in continuare ca suporterii sunt niste prosti care sunt buni doar sa plece fara glas acasa din dragoste pentru OTELUL ,sau sa aiba tot felul de probleme cu organele de ordine la meciurile din deplasare !
+3

Viorel Craciun

 •  
 •  

#3 Arbok » 23-01-2013 15:14

Pai si de ce nu-i luati un interviu lui Narcis in care tema interviului sa fie acele Puncte de la TAS. Nu va mai avea cum sa evite subiectul si va trebui sa ne spuna ceva clar, iar voi care-i veti lua interviul sa nu-l lasati sa devieze de la subiect, sau sa dea raspunsuri evazive. Avem tot dreptul sa stim de acele puncte, pt ca stim cu totii ca datoria aceea catre Codoban a fost reesalonata.
+1

Arbok

 •  
 •  

#4 costy81gl » 23-01-2013 15:41

O sa stam asa pana dupa ultima etapa, si iar va scrie GSP: "TAS arunca in aer campionatul". Sper totusi, ca nu vom depinde de acele 2 puncte.

Interviu cu Astafei: prosport.ro/.../...
+2

costy81gl

 •  
 •  

#5 Alexandru C. » 23-01-2013 15:44

Nu mai exista cazul Otelul cu cele doua puncte penalizare de mult timp ! cele 2 puncte vor ramane pana la sfarsitul celor 34 de etape la Dragomir in valiza..pe echipa ciobanului nu o depuncteaza nimeni din cauza datorii pe care o are la clubul FCM Bacau pe jucatorul Eugen Baciu..pe noi imediat ne-a depunctat, totusi traim in Romania..cu sau fara cele doua 2 puncte tot vom termina in primele 10 echipe..
+1

Alexandru C.

 •  
 •  

#6 mj » 23-01-2013 17:56

Sincer pe mine nu ma framanta cele doua puncte pierdute la masa verde,din punctul meu de vedere mai importanta este echipa.Nu cred ca am reusit sa ne acoperim pe toate posturile sunt 3,4 posturi descoperite si din pacate timpul trece iar noi nu ne miscam pe piata transferurilor.
+3

mj

 •  
 •  

#7 raul20 » 24-01-2013 02:25

Mi se pare lipsa de respect fata de noi din partea lui narcis..pt k tot turul ne-a asigurat ca aceste puncte vor reveni,insa se pare ca acest caz nu a existat niciodata!
+5

raul20

 •  
 •  

#8 Aruon » 24-01-2013 23:32

VREM TRANSFERURI SI LAMURIRI!!!!!!!!!!!! !!!
+3

Aruon

 •  
 •  

#9 ciprian_73 » 25-01-2013 00:04

Citez pe AlynAvaloh:
VREM TRANSFERURI SI LAMURIRI!!!!!!!!!!!! !!!

Cred ca NE TREBUIE ANTRENOR!!!!!!Si asta REPEDE!!!!!
+2

ciprian_73

Login sau crează cont pentru a comenta              |