Ionut Neagu, al doilea pe randul de josIonut Neagu, al doilea pe randul de josMijlocașul echipei Oțelul Galați, Ionuț Neagu, schimbă începând de astăzi cantonamentul, el fiind convocat de selecționerul Victor Pițurcă pentru stagiul de pregătire de la Estepona (Spania), din perioada 27 ianuarie - 7 februarie 2013.


Naţionala România va juca împotriva Poloniei, la Malaga, în ziua de 2 februarie, ora 21.45, ambele selecţionate urmând a fi formate doar din jucători din campionatul intern. După acest amical unii dintre fotbalişti vor pleca înapoi la cluburi, iar cei care vor rămâne vor juca, alături de stranieri, o partidă de verificare cu Australia, pe 6 februarie, de la ora 21:00, la Marbella.  
Ionuţ Neagu este un produs al Centrului de Copii şi Juniori al Oţelului. Mijlocaşul la închidere s-a impus şi în fotbalul românesc, evoluând de 4 ori în reprezentativa de tineret, o dată în selecţionata U23 și de 3 ori la naţionala de seniori, fiind unul din pariurile lui Victor Piţurcă pentru viitorul selecţionatei României.
În acest sezon, Neagu a bifat 14 prezențe în Liga I, 12 din postura de titular, încasând 5 cartonașe galbene în cele 1007 minute jucate.

Viorel Tănase: „Ştiam de la începutul anului că Neagu va fi convocat pentru acţiunea din Spania a Naţionalei. Se pare că Piţurcă are planuri mari cu el şi consider că merită. Ionuţ este un jucător talentat, foarte important pentru Oţelul, mă bucur pentru el şi sper să confirme.”