STIRI Liga I Revine “cel mai tare din oraş”

Petre GrigorasPetre GrigorasZi importantă astăzi la Oţelul, acolo unde fanii aşteaptă cu înfrigurare reînscăunarea oficială a antrenorului Petre Grigoraş, care urmează să conducă primul antrenament la echipă după plecarea sa din 2009. El se va reîntâlni cu 9 jucători pe care i-a mai antrenat şi în trecut la Galaţi, dar şi cu suporterii, care sunt pregătiţi să-i facă o primire fastuoasă.

“Grig” este la a doua experiență ca antrenor la formaţia de la malul Dunării. Tehnicianul i-a mai pregătit pe “oţelari” între 2006 şi 2009. Dintre performanţele sale amintim returul de senzaţie din 2006 când echipa noastră s-a salvat de la retrogradare în ciuda faptului că avusese un tur de campionat execrabil. În anul următor Oțelul a terminat pe locul 5 şi a obţinut dreptul de a participa în Cupa UEFA Intertoto, pe care a câştigat-o în mod entuziasmant printr-o dublă victorie de senzaţie cu Trabzonspor. A fost primul trofeu obţinut vreodată de Oţelul, care a dat dreptul formaţiei noastre de a trece în Cupa UEFA. Au fost ani în care toată lumea vorbea de Oţelul ca fiind cea mai spectaculoasă echipă, chiar dacă rezultatele au fost contradictorii. Am avut parte de victorii la scor fluviu, dar şi de înfrângeri istorice, precum 0-7 cu Rapid sau 1-6 cu Dinamo, fapt care demonstrează încă o dată afinitatea lui Grigoraş pentru atac si pentru fotbalul-spectacol. Jucători precum Szekely, Jula, Vâtcă, Bourceanu sau Daniel Stan au fost vânduţi pe sume la care nici nu visăm în ziua de azi, fostul şi noul antrenor al Oţelului având un aport imens la creşterea cotei acestor fotbalişti. Grigoraş a plecat surprinzător de la Galaţi în vara lui 2009, declarând că nu poate îndeplini obiectivul de a merge în cupele europene cu lotul avut atunci la dispoziţie. În mod ironic, la doi ani distanţă, Oţelul avea să câştige campionatul…
După plecarea de la Oţelul, Grigoraş a mai antrenat Poli Iaşi, pe care nu a reuşit să o salveze din drumul spre a doua ligă, iar apoi a ajuns la Pandurii, unde a reuşit într-un timp foarte scurt să facă ceea ce reuşise şi la Galaţi înainte. A creat o echipă competitivă, transformând anonimi în jucători de naţională, ducându-i pe gorjeni în fruntea campionatului. În stilul său surprinzător a renunţat să mai antreneze în Oltenia, iar de astăzi se reîntoarce la Oţelul!
Ar mai fi de precizat doar faptul că din 2005 nu s-a mai întâmplat ca echipa noastră să aibă 3 antrenori în acelaşi sezon. Atunci au fost Aurel Şunda, Ion Gigi şi… Petre Grigoraş. În 2012-2013 îi avem pe Dorinel Munteanu, Viorel Tănase şi… Petre Grigoraş. Să sperăm că acest ciclu va fi încununat de succes, ca şi cel trecut.

Petre Grigoraş: “Nu poţi fi mereu la echipele de pe podium. Lucruri frumoase faci şi la formaţiile mici, să le ridici, să le faci să joace fotbal frumos, să fii apreciat. Eu vreau să am o aventură frumoasă la Galaţi, iar la final să ne despărţim cu pupături şi cu felicitări. Sunt optimist, am preluat echipe în perioade şi mai grele. Revenirea la Galaţi îmi face plăcere, dar îmi aduce şi un disconfort, pentru că-mi pare rău pentru Viorel Tănase, fostul coleg şi elev, e o situaţie ingrată pentru că nu eu îl dau afară. Cunosc oamenii de la Galaţi, ştiu că sunt profesionişti, sper să şi semnez pentru că momentan doar mi-am dat acordul. Dacă mă interesau banii, eram acum prin Qatar sau prin Arabia. Vreau să redresăm situaţia, să facem o trupă puternică. Cupa României e un obiectiv clar, avem semifinala cu Petrolul şi sperăm la acest trofeu!”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 georgev37 » 01-02-2013 10:26

sa stii Grig ca nu ne deranjeaza daca ne "faci " campioni din nou!!!!! Asa , poate, mai inchidem gura multora dintre cei care ne-au criticat!!!!!!
+4

georgev37

 •  
 •  

#2 ciprian_73 » 01-02-2013 10:28

BINE AI REVENIT IN ORAS,DOMNULE PROFESOR!!
+2

ciprian_73

 •  
 •  

#3 ciprian_73 » 01-02-2013 10:33

Impreuna cu AL 12-lea JUCATOR-PUBLCUL-hai sa punem impreuna CARAMIDA PESTE CARAMIDA sa redevenim SPAIMA CAMPIONATULUI,sa revenim acolo unde ne este locul,IN ELITA LIGII 1!!!
+2

ciprian_73

 •  
 •  

#4 Dobrici » 01-02-2013 10:46

bine ati revenit domnu Grigoras chiar daca sau pierdut numerosi si valorosi jucatori de la echipa si inca nu sau inlocuit dar revenirea dvs face stadionu sa rasune din nou si suporterii sa vina in numar cat mai mare. V-am simtit lipsa la echipa asa k domnu Grigoras cel mai tare din oras...... SUNTEM ACASA,SUNTEM ACASA SI NU NE INTERESEAZA DE CAPITALA VOASTRA
+2

Dobrici

 •  
 •  

#5 dj » 01-02-2013 10:57

la plecarea lui Grig...au fost ceva persoane care chiar au varsat lacrimi...si il ruga sa nu plece...daca mai tineti minte..acum...cu siguranta vor curge iar lacrimi dar..de fericire.....

CU TOTII LA STADION SA-L INTAMPINAM PE "GRIG" SI SA-L APLAUDAM PE tASE VIOREL PENTRU CE A FACUT LA OTELUL SI SA II MULTUMIM
+2

dj

 •  
 •  

#6 costy81gl » 01-02-2013 12:18

Nu stiu daca va lua campionatul, dar stiu sigur ca va inventa o gramada de jucatori tineri si cu ajutorul lui ne vom crea din nou un lot tanar, valoros si dornic de formanta. La cate plecari au fost, chiar avem nevoie de asta.
+2

costy81gl

 •  
 •  

#7 vitzamina » 01-02-2013 12:44

Noutati la ora 12.42
- colaborare cu PM FOOT, firma de impresariat sud-americana
- Marquinhos
+2

vitzamina

 •  
 •  

#8 vdanut » 01-02-2013 12:49

Va rog vreau si eu mai multe informatii, poze de astazi. Stiu ca Dregan va face lucrul asta, asa ca ii multumesc anticipat.
+2

vdanut

 •  
 •  

#9 Alexandru C. » 01-02-2013 13:15

Citez pe vitzamina:
Noutati la ora 12.42
- colaborare cu PM FOOT, firma de impresariat sud-americana
- Marquinhos


Aceasta colaborare cu cei de la PM FOOT mi se pare incredibila..am dat lovitura !
+1

Alexandru C.

 •  
 •  

#10 vitzamina » 01-02-2013 13:29

Citez pe Alexandru C.:
Citez pe vitzamina:
Noutati la ora 12.42
- colaborare cu PM FOOT, firma de impresariat sud-americana
- Marquinhos


Aceasta colaborare cu cei de la PM FOOT mi se pare incredibila..am dat lovitura !

Sa dau si eu un google ca nu ii cunosc ...
+2

vitzamina

 •  
 •  

#11 Dregan » 01-02-2013 17:21

Citez pe Alexandru C.:
Aceasta colaborare cu cei de la PM FOOT mi se pare incredibila..am dat lovitura !


Nu-s deloc asa grozavi cum ai crede...
+2

Dregan

Login sau crează cont pentru a comenta              |