STIRI Liga I CONCURSUL CONTINUĂ: Avem un prim concurent !

Afis Gala de Box GalatiAfis Gala de Box GalatiDunărea Bătrână împlineşte 6 ani pe data de 23 februarie şi cu această ocazie oferim mai multe surprize fanilor Oţelului, cei care îşi culeg mereu informaţiile despre echipa lor favorită de pe site-ul suporterilor! Premiul cel mare al concursului constă într-un bilet de intrare, în valoare de 50 de lei, la Gala de Box WBO, care va avea loc în Galaţi pe 22 februarie, începând cu ora 16.00 la Patinoar.

Evenimentul care cuprinde 7 meciuri de box nu trebuie ratat, pe de o parte pentru că rareori oraşul nostru are parte de asemenea seri de neuitat, iar pe de alta boxerul gălăţean Cristian Ciocan, care îşi pune centura în joc, este mare fan Oţelul Galaţi şi are nevoie de suporteri.
Ce trebuie să faceţi pentru a intra în concurs? Pentru că ne place să scriem despre echipa noastră favorită şi suntem fanii celei mai minunate echipe din România, tema concursului nu putea fi alta decât un articol despre Oţelul. Puteţi scrie orice pe acest subiect (ex. o amintire de pe stadion, un meci memorabil, cum vedeţi echipa noastră în viitor, ce nebunie aţi făcut pentru Oţelul sau de ce credeţi că sunteţi cel mai mare suporter, etc.).
Editorialele le puteţi trimite la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza până la data de 19 februarie (inclusiv), cu menţiunea Concurs DB, iar acestea vor fi publicate pe site-ul Dunărea Bătrână. Articolele trebuie să fie scrise obligatoriu de dvs. şi să aibă măcar jumătate de pagină pentru a putea fi luate în considerare. Departajarea se va face de către redactorii Dunării Bătrâne, împreună cu sponsorul nostru anonim. Locurile 2 şi 3 vor primi un fular, respectiv un breloc cu sigla formaţiei roş-alb-albastre. Premierea se va face în jurul datei de 20 februarie, câştigătorii având ocazia să sărbătorească 6 ani de la înfiinţarea revistei, alături de redactorii DB! Pentru alte întrebări privind concursul vă aşteptăm la rubrica de comentarii.

În rândurile de mai jos vă prezentăm şi ceea ce ne-a trimis primul curajos al concursului nostru. Este vorba despre Marius Cernat, alias vitzamina, care a ales să scrie un articol chiar despre Dunărea Bătrână, revistă electronică a suporterilor şI ce reprezintă aceasta pentru fanii Oţelului.

Ce înseamnă Dunărea Bătrână…
Dunărea Bătrână e mai mult decât un nume, un site sau un colectiv redacțional. E mai mult decât un loc unde citești, comentezi și dai plus sau minus la comentariile altora. Dunărea Bătrână, fără exagerări, e o necesitate.
Odată cu schimbarea vremurilor, s-a modificat ceva și în componenta consumatorilor de fotbal gălățean. Unii am fost nevoiți să plecăm de acasă, dar nu oricum, ci am plecat împreună cu dragostea pentru Oțelul Galați.
Și, ca să nu mă dau exemplu doar pe mine, o să vă spun de exemplu că viața unui fan ca George Moisa (granata), plecat acum în Italia, în a cărui cameră, în locul posterelor cu Van Damme sau Stallone, se lăfăie o pagină a Gazetei Sporturilor cu singura victorie a oțelarilor în Ghencea, ar fi fost mult mai urâtă. Probabil că pagina aceea de istorie a rămas mult timp acolo și după plecarea sa șI chiar nu m-ar mira să fie tot acolo.
La un moment dat a apărut www.otelul-galati-forum.tk, prima “organizare” pe net a fanilor culorilor roş-alb-albastre, locul unde s-a născut ideea unei reviste a suporterilor şi precursorul Dunării Bătrâne. Deși necesar și firesc, a părut o minune la acea vreme. Îmi scriam din Sibiu părerile și aflam zvonuri de care nu aș fi avut cum să aud altfel. Cei mai în vârstă probabil că mai regretă perioada romantică în care dezbăteam cum ar trebui să arate echipamentele, cum ar trebui să arate noua stemă, iar la un moment dat, cum să se numească revista suporterilor. S-a ajuns la concluzia că “Dunărea Bătrână” e cel mai potrivit nume, deși nu ar fi lipsit foarte mult să se ajungă la “Vocea de Oțel”, nume propus chiar de mine.
ȘI, la un moment dat, acum șase ani, a apărut, poate primitivă și urâtă, o revistă în format PDF cu tot ce ne puteam dori noi, suporterii, să existe în pagini. Descrierea noilor transferuri, povestiri din deplasări, cronici ale meciurilor, poze cu coregrafii. Nici nu îmi mai aduc aminte tot,  dar în fața ochilor mei ziarul electronic arăta ca o ciocolată în mâinile unui copil.
Și de atunci totul s-a transformat în ritm alert, ajungând la forma actuală, de pe prezentul site. Diferită calitativ și are un set de principii aproape profesioniste, dar rămâne în continuare gura de oxigen din cele 5 minute în care mă rup de muncă și scap pe internet şi probabil la fel simt toţi fanii Oţelului, care intră aici.
L-am întrebat pe Ionuţ Focşa (megastar), unul din cofondatorii DB, pe noul lui site, de ce nu se mai implică la Dunărea Bătrână și mi-a răpuns “pentru că băieţii ăia au dus totul la un alt nivel calitativ”. Dunărea Bătrână a crescut, devenind exact ceea ce îşi dorea şi propunea să fie. Azi, pare a fi un suporter suprem, care ascultă tot ceea ce vor unii să exprime și care ne spune nouă, tuturor, tot ceea ce află nou despre Oțelul. Iar pentru cei departe de Galați, ca mine, e tovarășul “oțelar”, cu care, în lipsa unuia în carne și oase, discuți despre echipa ta favorită.  

Login sau crează cont pentru a comenta              |