FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuDirectorul general Narcis Răducan a vorbit despre cele două subiecte delicate care macină clubul de fotbal Oţelul zilele acestea.

Referitor la plecarea antrenorului Petre Grigoraş de la echipă, conducătorul a declarat că îl înţelege pe tehnician pentru poziţia adoptată, dar că speră în continuare ca acesta să revină asupra deciziei. Deşi nu a vrut să discute prea mult pe acest subiect, preşedintele executiv a dat de înţeles că există o listă cu antrenori, în caz că nu va reuşi să-l convingă pe “Grig” să revină.

Narcis Răducan: “Eu încă mai sper ca Petre Grigoraş să se întoarcă, am vorbit de mai multe ori pe zi cu el, îi înţeleg poziţia şi nu am argumente să-l conving deocamdată. Nu pot să-l oblig, dacă aşa consideră că e bine, dar a muncit şi el o lună de zile să formeze această echipă. Ne-am chinuit să-l aducem în curtea noastră, luând faţa multor echipe şi normal că îmi pare rău dacă va pleca. Avem o listă cu antrenori, care ar putea ajunge aici, dar deocamdată nu ne-am decis, avem doar discuţii preliminare. Eu sper însă ca Petre Grigoraş să revină, mai ales că şi suporterii îl doresc foarte mult”.
 
Referitor la megascandalul dintre primarul Marius Stan şi investitorul Dan Adamescu, Narcis Răducan a afirmat că se află la mijloc, între dorinţa omului care l-a adus la Galaţi (Stan) şi cel care îi este şef la acest moment (Adamescu). Directorul general a explicat că nu are de gând să părăsească echipa la greu, mai ales că a venit la Galaţi ca să rămână, motiv pentru care s-a mutat aici cu toată familia. El a dat asigurări că va încerca să gestioneze situaţia actuală cât mai bine cu putinţă şi îşi va face meseria, lăsând la o parte sentimentele şi a explicat că restanţele către jucători au fost achitate. Din păcate, o parte a declaraţiei lui Narcis Răducan conţine şi o referire la “un club mare” de la care acesta a plecat, făcând un sacrificiu pentru a veni la Galaţi. Probabil directorul general se referea la FC Barcelona... Nu-i cerem d-lui Narcis Răducan să simtă la fel pentru Oţelul cum o facem noi, suporterii, dar parcă un pic de respect pentru clubul (ală mic) care îi plăteşte salariul nu ar strica. Pentru noi doar Oţelul e club mare, mai ales în România.
 
Narcis Răducan: “Cert este faptul că d-l Adamescu mi-a transmis că vrea să continue activitatea la club. Deja s-au plătit restanţele financiare, mai e o parte care va fi plătită azi. D-l Adamescu şi-a exprimat promisiunea că în continuare va susţine clubul. Vă daţi seama că sunt într-o situaţie delicată, pentru că eu am venit la Galaţi din respectul pe care i-l port d-lui primar. Nu mi-aş fi mutat familia şi nu aş fi plecat de la un club mare (!?), într-un loc unde este incertitudine. Trebuie să ne adaptăm situaţiei, pentru că nişte băieţi (n.r. jucătorii) au nevoie de ajutor, pe de o parte mă refer la fotbaliştii pe care i-am găsit aici şi apoi e vorba şi de transferurile din acest an. M-am chinuit 3 luni să-i conving pe unii dintre ei să vină la noi, în dauna unor cluburi foarte mari, iar acum nu ar fi corect să plec. Chiar dacă este foarte dificil să gestionez sentimentele pe care le am în momentul acesta, prioritară este meseria mea şi atunci îi asigur pe suporteri că voi rămâne lângă echipă. Vom vedea cum vor decurge lucrurile, eu în continuare sper la o împăcare între părţi.”