STIRI Liga I În sfârşit! Comunicat dinspre Adamescu

Editare de Marian BrailescuEditare de Marian BrailescuDupă luni bune de când a preluat echipa şi după presiunile venite din toate direcţiile, The Nova Group a remis în sfârşit presei un comunicat prin care îşi anunţă intenţiile vizavi de clubul de fotbal Oţelul. Rămâne de văzut dacă punctele vizate acolo vor fi rezolvate şi cât adevăr este în comunicat. Fără mai multe adăugiri, iată ce conţine acesta:

Oțelul face performanță sub conducerea TNG Group
În septembrie 2012 The Nova Group a preluat Fotbal Club Oțelul Galați din dorința de a-l transforma într-un club sportiv competitiv.
Ca urmare a acestei preluări, atât noul acționariat, cât și noua conducere a clubului au decis, ca un demers firesc de business, să analizeze direcțiile strategice pe termen scurt și mediu ale clubului și să le alinieze tendințelor actuale.
În urma rapoartelor intermediare întocmite de auditori externi, au fost constatate anomalii și neconcordanțe, lucru care a determinat conducerea să adopte o sumă de decizii imediate în activitatea clubului.
Menționăm că informațiile apărute în presă în ultimele zile reprezintă dezinformări și tentative de manipulare. Dorim, în numele FC Oțelul Galați, să ne distanțăm de orice demers menit să perturbe activitatea clubului.
Rugăm suporterii Fotbal Club Oțelul Galați să nu ia în considerare zvonurile malițioase care au circulat în presă și precizăm pe această cale că echipa nu a intrat în insolvență, ci dimpotrivă conducerea clubului a asigurat posibilitatea realizării mai multor investiții, cum ar fi achiziționarea bazei sportive Ancora, pentru dezvoltarea continuă a Centrului de Copii și Juniori, a asigurat serviciile mai multor jucători străini pentru prima echipă, iar aceste investiții în oameni vor continua.  
De la preluarea clubului, TNG Group a ales ca strategie de comunicare discreția în relația cu mass-media și fanii, dar constatăm că această decizie a fost interpretată ca o dovadă de neimplicare în activitatea și interesele FC Oțelul Galați.
În lumina acestora, considerăm că este momentul pentru câteva clarificări: TNG Group este acționar majoritar al clubului cu un procent de 99,8% din actiuni, iar conducerea executivă autorizată să managerieze societatea FC Oțelul Galați trebuie să îndeplinească obiectivele de business și, în același timp, de performanță sportivă. Așa cum am declarat de fiecare dată, obligația noastră, a TNG Group, este să susținem financiar întregul proiect început în toamna anului 2012.
Dorim să clarificăm și zvonurile cu privire la situația salarială a angajaților clubului și să precizăm că jucătorii, cât și ceilalți angajați ai Fotbal Club Oțelul Galați, sunt cu drepturile salariale la zi. Toate taxele și impozitele datorate statului român sunt, de asemenea, achitate la zi.
În acest context, ne exprimăm dorința de a continua colaborarea cu domnul Petre Grigoraș la cârma echipei de seniori - domnia sa fiind unul dintre tehnicienii preferați de TNG Group, in situația contrară, cu regret vom fi nevoiți să identificăm în regim de urgență o altă soluție viabilă pentru interesele clubului. Echipa Fotbal Club Oțelul Galați are nevoie de un antrenor principal pe banca tehnică, mai ales că a început de câteva zile sezonul de primăvară al Ligii I.
Conducerea clubului dorește o poziționare cât mai bună în campionatul curent, iar cel mai important lucru este să disputăm, cu trofeul pe masă, ultimul act al Cupei României. Pentru îndeplinirea acestei misiuni sportive, TNG Group confirmă pe această cale alocarea tuturor resurselor necesare.

Președinte CA FC Oțelul Galați                                              
Lucian CIOFOAIA
27 Februarie 2013

Comentarii   
 •  
 •  

#1 bassnes » 27-02-2013 20:05

totusi sa nu ne fure acest comunicat .. DAR DOMNU ADAMESCU NU ARE MAINI SAU GURA SA ZIC / SCRIE CEVA PENTRU NOI SAU SPRE SUFLAREA OTELARA ? Nu ma convinge cu nimic astept lucruri concrete nu promisiuni .. sunt satul de promisiuni vreau/vrem fapte nu vorbe . Forta Otelul!
+2

bassnes

 •  
 •  

#2 under_tz » 27-02-2013 20:06

FAPTE NU VORBE, au trecute luni, saptamani, zile, ore ca sa iesiti in presa, cu un comunicat de 2 lei..........nu aveti notiunea de discretie, practic jigniti acest termen! Nu ati demonstrat si dovedit absolut nimic pana in acest moment, decat divide et impera! Incepeti sa intrati in radarul suporterilor, a presei si autoritatilor abilitate, nu aveti bunul simt sa organizati o conferinta de presa unde sa aduceti aceste "dezmintiri"!
FAPTE NU VORBE!
felicitari tuturor pentru mobilizare, chiar daca a fost dus doar un efort pe cale media.............pentru moment!

under_tz

 •  
 •  

#3 bogdan64 » 27-02-2013 20:14

Aveti perfecta dreptate, sa vina Adamescu la Galati si sa tina o conferinta de presa TELEVIZATA
+1

bogdan64

 •  
 •  

#4 bogdan64 » 27-02-2013 20:16

si sa se lamureasca lucrurile o data pentru totdeauna.Stiu ca inainte de preluarea clubului au fost 2 sau 3 audituri si Stan a dat asigurari atunci ca totul este in regula! Acum ni se spune ca s-au gasit nereguli financiare.Pe cine sa mai credem?
+1

bogdan64

 •  
 •  

#5 Leviathan » 27-02-2013 20:28

praf in ochi, halal comunicat, decat cu dinastea mai bine fara
+1

Leviathan

 •  
 •  

#6 granata » 27-02-2013 20:31

"În urma rapoartelor intermediare întocmite de auditori externi, au fost constatate anomalii și neconcordanțe, lucru care a determinat conducerea să adopte o sumă de decizii imediate în activitatea clubului". Sa se gaseasca oare in acest paragraf PROBLEMA de la clubul nostru?
+2

granata

 •  
 •  

#7 Laguna GT » 27-02-2013 20:34

Maine sau vineri ar trebui sa avem antrenor, in speta pe Grigoras. Sa vedem..........
+1

Laguna GT

 •  
 •  

#8 Aruon » 27-02-2013 21:01

Decat DELOC macar ATAT!Sa speram ca va fi bine desi nu prea am incredere in Adamescu dar NICI in Stan.Pe amandoi ii intereseaza altceva,asigurarile respectiv primaria si NU OTELUL!Pacat.Sa speram ca va fi bine!FORZA OTELUL!!!
+1

Aruon

 •  
 •  

#9 Vio_Duda » 27-02-2013 21:06

Am auzit niste zvonuri ca astazi s-au intalnit la Bucuresti domnii Marius Stan, Narcis Raducan si Dan Adamescu pentru a rezolva problemele de la club... Speram ca cele prezentate mai sus de conducerea echipei sa fie rezultatul acestei intalniri
+1

Vio_Duda

 •  
 •  

#10 Dregan » 27-02-2013 21:09

Probabil e multa vrajeala in acest comunicat, dar important pentru moment este ca suporterii au luat atitudine in general si i-am mai scos la lumina pe "baietii" astia care credeau ca ne pot minti la infinit. Oricum sa nu-si puna palma in fund ca e abia inceputul. In functie de actiunile lor vom reactiona si noi, atat timp cat clubul e in pericol.
In rest numai de bine. Poate revenim si noi la fotbal ca de scandaluri ni s-a acrit la toti.
+5

Dregan

 •  
 •  

#11 Uzzy » 27-02-2013 21:14

pe mine nu ma incanta cu nimic acest comunicat...vorbe goale...Adamescu parca e fantoma, nu se face niciodata vazut...si nici pe viitor nu mi-l imaginez dand vreun interviu in numele clubului pe care il patroneaza.

Uzzy

 •  
 •  

#12 Arkan » 27-02-2013 21:24

Asta cu "sa vina Adamescu sa ne dea noua socoteala" e un primitivism. Strict legal Adamescu are o afacere, o firma, daca nu-i mai place, poate sa puna lacat fara sa dea socoteala nimanui. Pe de alta parte, Adamescu (cu afacerile lui cu cantec si suspiciuni de devalizare in alte locuri) are totusi destul de multe businessuri, in domenii foarte diferite, tocmai de asta are oameni angajati care coordoneaza activitatea: un CA al lui care...administreaza afacerea in functie de niste indicatori, un director executiv care are (macar teoretic) puterea de a lua decizii strategice, obiective si criterii clare de evaluare. De asta n-o sa iasa prea curand Adamescu sa ne dea noua raportul, pentru ca el are o afacere. Nu-mi place nici mie situatia, dar asta e realitatea..

Acum, sa citim impreuna comunicatul:
1) TNG a gasit niste chichite care scartaie undeva in partea financiara a clubului. E posibil sa fie investitii paguboase facute anterior, tentative de sustragere a unor fonduri (din partea angajatilor) sau doar o abordare total diferita a modului cum trebuie administrati banii fata de cum a fost pana acum la noi la echipa.
2) Ni se aminteste ca TNG e actionar majoritar cu 99,8% - asta e o amenintare teoretic voalata, dar foarte transparenta pentru cine vrea sa inteleaga - "e jucaria noastra, nu exista altcineva care sa ne ceara socoteala. Noi taiem, noi spanzuram, nu ne calcati pe coada".
3) TNG da niste lucruri care ar trebui sa fie (cred ei) suficiente. Se vorbeste de plata la zi (desi e clar ca pana recent n-a fost asa), de "toate resursele necesare", dar pare a exista o reticenta fata de persoana lui Narcis.
4) Clubul sa indeplineasca obiectivele sportive, dar si de business - adica profit si cifra de afaceri, dar tind sa cred ca mai ales primul indicator. Pe scurt "va dam bani, dar nu prea multi, cumparati ieftin si vindeti scump. Asigurati-va ca stam pe plus cat s-a cerut, altfel va ia mama dracu!". Asta cred ca e tot un mesaj pentru Narcis, care mi-e evident ca nu-i vazut ca o persoana de incredere. Tind sa cred ca vanzarea lui Rapa pe bani de seminte (ne place sau nu, Rapa era un jucator destul de cunoscut, din care puteam obtine profit) nu a ajutat la nivelul de incredere in Narcis Raducan...
+5

Arkan

 •  
 •  

#13 Paul P. » 27-02-2013 21:32

Praf in ochi...

Paul P.

 •  
 •  

#14 catalin84gl » 27-02-2013 21:34

Totusi este o veste oarecum buna,pentru confirmare trebuie intrebat unul dintre jucatori daca intr-adevar si-au primit restantele finanaciare.Noi avem nevoie doar de fapte, nu trebuie sa ne intereseze pe noi cine face declaratii din partea TNG. Sa speram ca se vor rezolva toate problemele..

catalin84gl

 •  
 •  

#15 suporter_independent » 27-02-2013 21:34

Ma indoiesc ca adamescu va iesi la rampa,el e un mogul si ei stau in umbra.Mi-a placut si m-a amuzat amar "revelatia" actionariatului legata de inceperea campionatului.
+2

suporter_independent

 •  
 •  

#16 pepeman » 27-02-2013 21:46

Să zicem că nu era musai, şi nici nu se uzitează ca mahărul deţinător al mai multor societăţi comerciale, în speţă Adamescu, să comunice personal cu publicul larg - în cazul de faţă, suporterii, în sens mai larg consumatorii. Pentru asta plăteşte, şi încă gras, oameni care răspund de manageriatul firmei, inclusiv de comunicare. Numai că mult aşteptatul comunicat de faţă, în loc să limpezească nişte lucruri, mă face doar să mă îndoiesc de capacitatea oamenilor lui Adamescu.
Chiar dacă pare un aspect nesemnificativ, chiar trivial, sunt suficiente opt clase ca să remarci că, dacă TNG este abrevierea de la The Nova Group, atunci TNG Group e redundant. Asta nu are legătură cu Oţelul, dar spune câte ceva despre cel care a redactat textul.
Apoi, nu văd cum discreţia poate fi o strategie de comunicare, din moment ce presupune lipsa acesteia.
Mai departe: în scrisoarea semnată de preşedintele CA se menţionează cele două atribuţii ale conducerii executive, anume, citez aproximativ, profitul şi performanţa. Singurele persoane pe care le cunoaştem care pot fi incluse în această categorie sunt Narcis Răducan şi Alejandro Viglianti. Dacă vigli este director sportiv iar narcis director general, să înţelegem că primul se va ocupa de performanţa sportivă iar celălalt de făcutul banilor? Nici unul, nici altul nu are pregătirea necesară în cele două domenii pe care dl Adamescu crede că le poate împleti atât de armonios. Cât despre dl Ciofoi, un preşedinte al CA nu poate fi şi manager, pentru simplul fapt că ar trebui să se tragă singur la răspundere.
TNG a aşteptat ca restanţele salariale să fie achitate, pentru a ieşi apoi la rampă şi a afirma că acuzaţiile de întârziere a plăţilor, formulate anterior, sunt nefondate. Acelaşi elev de clasa a 8-a ar fi amuzat de o stratagemă atât de străvezie. Conducerea de la Bucureşti exclamă, uşor excedată, că a început campionatul şi Oţelul nu are antrenor, de parcă ar fi fost treaba suporterilor să semneze cu Grig.
Eu sunt dispus să înghit gogoaşa, cu condiţia ca cele întâmplate să nu se repete şi activitatea la club să decurgă normal de acum încolo. Totuşi, îi pun în vedere dlui Ciofoi, căci domnia sa ni s-a adresat, că suporterii sunt parte, şi încă cea mai importantă, a patrimoniului unui club de fotbal şi îl sfătuiesc să nu ne mai ia de proşti. Cât despre Marius Stan, care ne-a asigurat că a adus investitorul ideal iar apoi ne-a avertizat că Adamescu e un escroc, dacă ne-a spus adevărul, atunci a greşit, iar dacă s-a înşelat a avut dreptate.
+2

pepeman

 •  
 •  

#17 Arkan » 27-02-2013 21:55

Foarte tari opinia si mai ales concluzia lui pepeman!
Cam jenant "TNG Group", nu observasem, probabil li s-a parut ca TNG suna a partid si TN Group e prea scurt. :lol: :lol:
+3

Arkan

 •  
 •  

#18 Lost » 27-02-2013 22:10

Eu sper ca Grigoras sa fie antrenorul pentru meciul de sambata. 8)
+1

Lost

 •  
 •  

#19 Tudor » 27-02-2013 22:13

Foarte interesante comentariile, chiar mai interesante decat comunicatul asta. Oricum, un prim pas ar fi revenirea lui Grigoras, apoi mai vedem...
+4

Tudor

 •  
 •  

#20 schillaci » 27-02-2013 22:31

Acum sa vedem daca pune Dom' Primar panourile publicitare inapoi :lol:

schillaci

 •  
 •  

#21 Viorel Craciun » 27-02-2013 22:42

mi se pare o prima batalie castigata ! singurul lucru important din tot comunicatul mi s-a parut a fi procentajul care este unul zdrobitor ! intrebarea care se pune este : ce rol mai are primaria si in principal primarul ,care strangandu-si bannerele probabil ca vrea sa demonstreze ca nu se va mai implica nici financiar ,nici in alte moduri ,cautand pe aceasta cale sa aplaneze litigiile financiare despre care s-a scris si in comunicat !dar poate va veni si randul sa vorbim despre FOTBAL ca de atata juridic si presupuneri ne-am saturat ! FORZA OTELUL !
−1

Viorel Craciun

 •  
 •  

#22 ciprian_73 » 27-02-2013 22:55

Pai nu se certa el cu primarul de dinainte, Nicolae, ca Primaria nu sustine sportul si clubul de fotbal?????
+1

ciprian_73

 •  
 •  

#23 costy81gl » 27-02-2013 23:17

Citez pe Uzzy:
pe mine nu ma incanta cu nimic acest comunicat...vorbe goale...Adamescu parca e fantoma, nu se face niciodata vazut...si nici pe viitor nu mi-l imaginez dand vreun interviu in numele clubului pe care il patroneaza.

Da pe GSP daca vrei sa vezi patroni care behaie.
+5

costy81gl

 •  
 •  

#24 morandi24 » 28-02-2013 00:19

Eu am incredere in Domnul Adamescu. Il vad un om serios, la fel si pe Domnul Stan. Nu cred ca aducea o persoana pe care nu o cunoaste. Am incredere ca Otelul o sa se lupte pentru primele 3-4 locuri an de an. A ramas sa semneze contractul "cel mai tare din oras". Te asteptam maestre!
−1

morandi24

 •  
 •  

#25 Denis » 28-02-2013 00:27

Comunicat in scopul de a nu strica imaginea proprietatilor sale (Astra Asigurari, Hotel Intercontinental, Unirea Shopping Center, Romania Libera, etc.).
+1

Denis

 •  
 •  

#26 Arbok » 28-02-2013 01:13

Acuma sa puna mana pe telefon Narcis sau Adamescu si sa-l aduca inapoi pe Grig. Din cate se vede si din cate a declarat Grig el asteapta telefonul:


Citat:
Dacă cele două părţi se înţeleg, mă întorc şi mâine. I-aş sfătui să ajungă la o coabitare
Petre Grigoraş, antrenor
prosport.ro/.../...

Citat:
Totodată, antrenorul a lăsat uşa deschisă pentru o eventuală revenire: "Dacă se rezolvă problemele de la club, eu sunt în ţară, vin şi pe jos înapoi".
prosport.ro/.../...

Sa puna mana Adamescu sau Stan care o fi si sa-l sune pe Grig, sa-l aduca inapoi.

Arbok

 •  
 •  

#27 inghetzata » 28-02-2013 06:46

Mi se pare putin praf in ochi...Sper sa ma insel, dar de ce i s-a dat voie sa plece lui Grigoras si acum vor sa il readuca cand puteau din prima sa ii faca un contract si sa confirme proiectul de lunga durata si ca se vrea perfomanta? E cusuta cu ata alba...Oricum FORTZA OTELUL...

inghetzata

 •  
 •  

#28 Oxigen » 28-02-2013 08:17

Din comentariile voastre de mai sus constat cu tristete ca unii dintre voi tanjiti dupa un patron gen „Gigi Becali„... ce sta toata ziua la tv. Comunicatul e decent, daca au platit jucatorii la zi si il aduc si pe Grig eu nu am ce sa le mai cer acum(pe termen scurt). Daca vine si un varf de careu pot spune ca sunt multumit de transferuri(parte din ele), de antrenor(daca revine Grigoras) si de faptul ca baietii fiind cu banii la zi se pot gandi doar la fotbal. Am suferit atata in ultima luna incat nu inteleg de ce nu am astepta 1-2 zile sa vedem daca revine Grigoras. Forza Otelul!!!
+1

Oxigen

 •  
 •  

#29 Uzzy » 28-02-2013 10:02

Costy81gl & Oxigen, nimeni nu vrea patroni fanfaroni si grandomani care mai si behaie pe deasupra, dar totusi niste interviuri decente pt a comunica cu suporterii,din cand in cand, nu ar strica...Adamescu are de 6 luni echipa si il pune pe Ciofoaia sa ne trimita acum o "scrisorica" doar pt a ne inchida gura...vom mai vorbi despre asta,din pacate...
+1

Uzzy

 •  
 •  

#30 caparica » 28-02-2013 10:57

AM INCREDERE TOTALA...GRIGORAS,TE ASTEPTAM INAPOI...FORZA OTELUL!O SA FIM PUTERNICI.SUNT SIGUR DE ASTA.TREBUIE DOAR SA AVEM RABDARE.GRIGORAS,GRIGORAS TE ASTEPTAM INAPOI IN ORAS...AVEM NEVOIE DE TINE.TE RUGAM!FORZA OTELUL!FORZA GALATI!!!
+1

caparica

Login sau crează cont pentru a comenta              |