Alexandru TudorieAlexandru TudorieÎn minutul 86 al jocului dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti am avut parte de un nou debut în formaţia noastră, Alexandru Tudorie evoluând pentru prima oară în carieră în tricoul echipei mari, la un meci de Liga I. El a avut şi o ocazie de a marca pe final, trimiţând cu capul spre poartă, mingea fiind însă prea “moale” pentru a-l păcăli pe Bornescu.


Alexandru Tudorie este un junior care a ajuns să se dezechipeze în vestiarul echipei mari, deşi încă nu a împlinit 17 ani! Traseul junelui este unul absolut incredibil pentru un fotbalist de vârsta sa, el aflându-se deja în atenţia unor formaţii precum AC Milan sau Sampdoria, care ar fi dorit să-l crească la echipele lor de tineret. Oţelul nu şi-a lăsat însă micul “diamant” aşa uşor, iar acesta a ajuns să fie promovat la echipa mare, pentru care nu jucase până duminică decât în partide amicale.
Tânărul junior este un jucător de câmp ce poate evolua pe orice post în axul central al echipei. La Oţelul joacă vârf împins, în naţionala U17 este om de bază ca mijlocaş la închidere, iar statura sa impresionantă în rapost cu vârsta (are deja peste 1,90m şi continuă să crească) l-au adus şi în postura de fundaş central când situaţia a cerut-o. Fotbalistul a avut o ascensiune incredibilă într-un timp foarte scurt, el trecând în dese rânduri de la juniorii B, unde era golgeter, la “satelitul” Oţelul II sub comanda lui Damian Băncilă. Junele nostru este constant monitorizat de căutătorii de talente din afara graniţelor, iar în acelaşi timp vorbim despre liderul generaţiei sub 17 ani a naţionalei României. Aceste lucruri i-au convins pe cei din conducere că Alexandru Tudorie este deja material de prima echipă.
În acest sezon, la Oţelul au mai debutat trei jucători crescuţi în propria pepinieră, din care doar unul se mai află în lot la ora actuală: Lucian Murgoci, Sorin Cucu şi Bogdan Chipirliu.

În altă ordine de idei, conform statisticilor InStat Football, fundaşul central Sergiu Costin, cel înlocuit cu debutantul Tudorie în minutul 86 al partidei cu Petrolul, a fost cel mai bun recuperator al etapei! El s-a situat pe primul loc al rundei, după ce a readus balonul Oţelului în 20 de rânduri, depăşindu-i pe Leca (Chiajna) şi Abrudan (Rapid), care au avut 19 recuperări.

De asemenea, deşi a pierdut jocul cu Petrolul fără să înscrie vreun gol, Oţelul a fost cea mai ofensivă echipă a etapei a 20-a, având 111 atacuri într-un singur meci. Din păcate, problema a rămas la finalizare…