FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaOțelul Galați - Pandurii Tg. Jiu 1-0(0-0)
Oțelul a reușit a doua victorie din 2013, la revenirea lui Petre Grigoraş după o pauză de trei ani și jumătate, chiar împotriva echipei de la care a fost transferat "cel mai tare din oraş”. Izbânda a venit foarte greu, pe final, după o dispută echilibrată, în care ambele combatante și-ar fi putut adjudeca cele 3 puncte puse în joc.


Prima repriză a aparținut gazdelor, care au reușit să pună presiune pe adversar încă din start, însă fără a-și concretiza superioritatea pe tabelă. Ocazii au fost totuși la ambele capete ale dreptunghiului verde. Contrar mersului jocului, Răduț ratează prima mare ocazie, trimițând peste poartă după o pasă primită de la… Sîrghi(10’). Replica a venit din gheata debutantului “Marquinhos”, al cărui șut din unghi a fost respins în corner(15’). Cea mai mare ocazie a gazdelor a fost ratată de veteranul Gabriel Paraschiv: șut peste de la numai 5 metri, după ce Cătălin Iorga înșirase trei adversari și centrase(28’). “Didi” și-a pus amprenta asupra ultimei ocazii oţelare a primei părți, însă lovitura sa de cap s-a oprit în brațele lui Mingote(42’). Însă, când toată lumea se pregătea de pauză, Voiculeț a fost agățat prostește în careu de Sîrghi, iar Hațegan a arătat punctul de la 11 metri(44’). Executantul obișnuit al gorjenilor, Răduţ, nu a reușit decât să-l facă mare pe Branko Grahovac, acesta reușind să respingă, aducând bucurie în sufletele celor 4000 de spectatori udați până la piele de ploaia torențială de dinaintea partidei.
Partea secundă n-a adus o cădere a oaspeților, așa cum ne-am fi așteptat după ratarea loviturii de pedeapsă. Ba chiar am asistat la un joc îmbunătățit al acestora sau un joc înrăutățit al oțelarilor, care au arătat că mai e mult de muncă până la atingerea formei optime. În ciuda dominării oaspeților, jucătorii Oțelului ar fi putut da lovitură în minutul 58, atunci când Iorga a driblat și portarul, dar a trimis slab din unghi, iar Viera a respins din fața porții goale. Nici “Didi” nu a avut mai mult succes, lovitura sa de cap fiind respinsă cu greu de Mingote(63’). De partea cealaltă, Nistor l-a făcut remarcat pe Grahovac cu un șut de la distanță(66’), Grigoraş Jr. nu și-a supărat tatăl și a fost blocat de Ljubinkovic(77’), iar torpila lui Anton s-a dus puțin pe lângă poartă(79’). Popin i-a luat mingea din brațe lui Grahovac, fără ca arbitrul Hațegan să dicteze fault în atac, cum era normal, dar tot portarul Oțelului a revenit și a reținut din fața liniei porții(82’).
Când publicul tocmai se împăcase cu gândul că și un egal e bun, până la urmă, Cosmin Vancea (celălalt debutant al Oțelului) a fost forfecat în suprafața de pedeapsă de Viera, iar centralul a arătat din nou punctul cu var(86’). Aceeași poartă, același moment al reprizei, dar cu rolurile inversate. Din fericire, Iorga nu l-a imitat pe Răduț, ci a marcat cu un șut pe centrul porții, spre bucuria spectatorilor înghețați de frig și de emoție. Chiar și așa, oaspeții ar fi putut egala pe final, însă bravul Grahovac, aflat în zi mare, a respins de lângă bară șutul din lovitură liberă expediat de Nicoară(90+2’).
Victoria împotriva unui nou adversar dificil, care se afla pe locul 3 înaintea partidei, nu poate decât să ne bucure, dar în același timp ridică și unele semne de întrebare asupra căderilor de formă din timpul meciurilor. Urmează o deplasare pe terenul “lanternei roșii”, Gloria Bistriţa, însă partida nu se anunță deloc facilă.

REZUMAT VIDEO AICI !

OŢELUL GALAŢI – PANDURII TG. JIU 1-0 (0-0)
Liga I – Etapa 22
Stadion “Oţelul” - Spectatori 4000
A marcat: Iorga 87’– pen.
Cartonașe galbene: Ljubinkovic 39’, Sîrghi 94’/ Rada II 36’
FC Oțelul: Grahovac - Cojoc, Sîrghi, Benga, Ljubinkovic - Neagu, Giurgiu, Paraschiv (64’ Astafei)  - Marquinhos (71’ Stromajer), Didi (78’ Vancea), Iorga. Antrenor: Petre Grigoraș.
CS Pandurii: Mingote - Ungurușan, Viera, Rada, Vlad – Nistor (80’ Popin), Anton – Cristea (65’ Nicoară), Voiculeț, Răduț (71’ Grigoraş) - Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.
Arbitri: Ovidiu Hațegan - Valentin Avram, Vladimir Urzică