STIRI Liga I Doi noi debutanţi la Oţelul

Daniel Popescu (FOTO Marian Brailescu)Daniel Popescu (FOTO Marian Brailescu)La partida dintre Oţelul Galaţi şi Steaua am avut parte de două noi debuturi în formaţia noastră, Daniel Popescu şi Joao Felipe Antunes evoluând pentru prima oară în carieră în tricoul roş-alb-albastru, într-un meci oficial.

Fundaşul stânga venit de la Dunărea a fost schimbat în minutul 57 cu Murgoci, el având încă ceva probleme medicale, după o accidentare suferită în Spania. El a evoluat cu ceva trac, având în vedere că a şi debutat într-un meci de foc, dar per total şi-a îndeplinit sarcinile trasate de către antrenorul Petre Grigoraş. Brazilianul Antunes a intrat pe teren în minutul 84 în locul conaţionalului său Didi, dar nu a avut timpul necesar pentru a demosntra de ce este capabil.

Daniel Popescu, adus de la Dunărea Galaţi, a continuat tradiţia echipei noastre de a înregimenta jucători din ligile inferioare, o mişcare ce a dat roade în trecutul recent. De asemenea, aducerea fundaşului stânga pe filiera Dunărea, readuce în prim-plan parteneriatul dintre primele două cluburi ale Galaţiului, care au colaborat şi în trecut şi care încearcă formarea unui nucleu de jucători localnici ca strategie de viitor.  
Daniel Popescu (25 de ani) joacă pe postul de apărător lateral stânga, fiind un fundaş care urcă des în atac pentru a crea superioritate în bandă. El s-a făcut remarcat prin prestaţiile bune de la Dunărea, pentru care a evoluat de 10 ori în tur, reuşind şi un gol în partida cu “satelitul” lui Dinamo. În trecut, cel poreclit “Popeye” de către colegii săi, a fost căpitan de echipă la formaţia de Liga a II-a. El a mai dat probe la Oţelul şi în vara lui 2012, fiind în atenţia mai multor echipe din eşaloanele inferioare, printre care şi Sportul Studenţesc.
Popescu va fi deţinut în coproprietate de către echipele fanion ale oraşului, nostru, urmând ca în cazul unui transfer să aducă un profit şi Dunării, clubul care l-a format, cum s-a întâmplat şi în cazul lui Alexandru Bourceanu acum 4 ani.

Joao Felipe Antunes a semnat o înţelegere pe 4 ani cu echipa noastră, la fel ca şi conaţionalul său Marquinhos. Brazilianul de 21 de ani evoluează ca fundaş lateral dreapta. Cu toate acestea, antrenorul Petre Grigoraş l-a testat deja şi la mijlocul terenului, în sistemul 4-3-3, iar sud-americanul a intrat pe acest post chiar la partida cu Steaua.
Antunes a sosit la Oţelul fiind liber de contract, ultima oară evoluând pentru echipa a II-a a celor de la Flamengo, club de renume mondial, cu peste 36 de milioane de fani şi una din puţinele echipe care nu au retrogradat niciodată din prima ligă a Braziliei. După 7 ani în care s-a format ca junior în oraşul natal Porto Alegre, la Internacional, el a ajuns în Rio de Janeiro, fiind transferat de Flamengo în 2010, club pentru care a evoluat mai mult la echipa de tinere speranţe. După ce s-a făcut remarcat în Copa Libertadores pentru formaţia Under20, fotbalistul a intrat în atenţia echipei mari în 2011. N-a apucat însă să joace în prima ligă pentru Flamengo, ci în campionatul Carioca, o divizie regională pentru formaţiile din Rio de Janeiro.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 bassnes » 03-04-2013 19:59

mi-a placut Popescu poate nesigur in unele faze dar pun accent poate pe emoti :D si Antunes a intrat putin ca sa imi pot face o parere oricum sunt nedumerit de ce Gazale si Tudorie nu au fost nici macar pe banca nu mai zic de regretatul Marquinhos .

bassnes

 •  
 •  

#2 Surpass » 03-04-2013 23:37

slab, foarte slab popescu.....de urmarit in continuare, insa am dubii mari in privinta lui.
−1

Surpass

 •  
 •  

#3 R4dioh3ad » 04-04-2013 00:43

Apropo,știe cineva ce se întâmpla cu acest Gazale? Din câte am vazut eu cam acesta se considera ca ar fi cel mai important transfer si din ce am vazut pe net,YouTube , așa ar fi trebuit....nu in ultimul rând țin sa va spun ca e prima data cand scriu aici pe DB,si as vrea sa-i salut pe mai vechii utilizatori! Hai otelul! Florin din Hamburg
+3

R4dioh3ad

 •  
 •  

#4 ciprian_73 » 04-04-2013 08:22

Tinand cont de tracul debutului, cred ca a jucat aproape impecabil (A. Popa nu a suflat in fata lui !), cu urcari dese si destul de eficiente! Inca nu e la 100% din potential, de aceea a fost schimbat! E principalul fotbalist pe care ne vom baza ca fundas stanga dupa opinia mea! Bravo Popeye!
+3

ciprian_73

 •  
 •  

#5 Dregan » 04-04-2013 08:25

Citez pe R4dioh3ad:
Apropo,știe cineva ce se întâmpla cu acest Gazale? Din câte am vazut eu cam acesta se considera ca ar fi cel mai important transfer si din ce am vazut pe net,YouTube , așa ar fi trebuit....nu in ultimul rând țin sa va spun ca e prima data cand scriu aici pe DB,si as vrea sa-i salut pe mai vechii utilizatori! Hai otelul! Florin din Hamburg

Salut Florin. Gazale nu s-a integrat si nu sta bine nici cu pregatirea fizica. Sud-americanii sunt mai capriciosi. Speram doar sa nu fie un nou Chavez.

Dregan

 •  
 •  

#6 under_tz » 04-04-2013 08:28

Nici Vili nu a iesit in evidenta, cel putin nu in primele 6 luni, mult succes Gazale,felicitari Pope, meci bun!

under_tz

 •  
 •  

#7 Steel Dany » 04-04-2013 10:51

Citez pe under_tz:
Nici Vili nu a iesit in evidenta, cel putin nu in primele 6 luni, mult succes Gazale,felicitari Pope, meci bun!


Vigli nu inscria la inceput dar facea spectacol, mi-a placut de la primul meci, l-am urmarit din tribune meci de meci, avea sclipiri de argentinian !

Steel Dany

 •  
 •  

#8 bogdan64 » 04-04-2013 17:52

Eu totusi sper sa aleaga OTELUL!

bogdan64

Login sau crează cont pentru a comenta              |