„Trei puncte cu Severinul” (Foto: Marian Brăilescu)„Trei puncte cu Severinul” (Foto: Marian Brăilescu)Oțelarii se pregătesc pentru cel mai așteptat meci al sezonului, cel din Cupa României cu Petrolul Ploiești, dar până atunci vor înfrunta în campionat CS Turnu Severin, formație ce a reușit în cele 8 etape disputate în retur să adune mai multe puncte decât obținuse în prima parte a Ligii I.

Gălățenii speră la unison la o victorie în partida de sâmbătă pentru a putea dobândi un moral bun în vederea meciului din semifinalele Cupei, dar nu neglijează valoarea oltenilor, mai ales că echipa severineană este mult schimbată față de turul actualei stagiuni.

Branko Grahovac : „Este cel mai important meci al sezonului pentru că o victorie ne-ar aduce liniştea. Am jucat bine cu echipele mai sus clasate, dar am avut probleme cu cele mici. Avem ocazia să ne revanşăm, să câştigăm acum cu Severin şi cu trei puncte obţinute suntem mai liniştiţi pentru meciul de Cupă. E un meci de totul sau nimic pentru noi.”

Narcis Răducan: „Suntem favoriţi, dar am avut inconstanţă în rezultate aşa că nu trebuie să ne luăm după locurile din clasament. Avem un plus faţă de ei dacă ne gândim că în iarnă am transferat cei mai buni doi jucători de la Severin, dar şi ei s-au întărit. De asemenea, ne aşteaptă şi meciul cu Petrolul din Cupă, astfel că e foarte important să avem un moral bun în abordarea semifinalei.”

Petre Grigoraş: „Cei de la Severin au făcut schimbări în cadrul lotului, au avut rezultate bune în retur, sigur că îşi doresc să câştige, dar şi noi avem mare nevoie de cele trei puncte. Se poate spune că e ultima şansă pentru ei să se salveze, dar avem problemele noastre şi nu ne interesează. Trebuie să reuşim să ne putem motiva în meciurile cu echipele mai slab clasate chiar dacă nu considerăm adversarul inferior. Ştim că urmează meciul de Cupă cu Petrolul şi e foarte important pentru noi să-l putem aborda în linişte şi cu încredere. Sunt convins că jucătorii vor conştientiza importanţa jocului cu Severinul, cu toate că sunt şi ceva probleme de lot. Cei care vor lua locul absenţilor trebuie să se ridice la cel mai înalt nivel şi am încredere că o vor face.

E o perioadă foarte scurtă de când am venit la echipă, avem mulţi jucători abia transferaţi, pe care îi aşteptăm să se adapteze.

Cel mai urât rezultat e cel de la Constanţa, 0-0, aş fi preferat mai degrabă un 3-3 sau 4-4.

Putem spune că momentan suntem în grafic, s-au petrecut destul de multe schimbări la echipă în ultima perioadă şi trebuie să fim mulţumiţi cu ce am obţinut până acum. Principala problemă e răbdarea, sunt aşteptări foarte mari, dar la Oţelul s-a mai trecut prin momente delicat şi de fiecare dată s-a ajuns acolo unde s-a dorit.”

Partida Oțelul Galați - CS Turnu Severin, din cadrul etapei a XXVI-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, pe stadionul „Oțelul”, cu începere de la ora 17:00 și va fi transmisă în direct de postul Digi Sport 1.