Preturile mari indeparteaza oamenii de stadionPreturile mari indeparteaza oamenii de stadionLa momentul anunţării preţului biletelor la partida cu Steaua, majoritatea suporterilor „oţelari” au jubilat, costul ridicat al tichetelor ajutându-ne să scăpăm de flagelul steliştilor pe propriul nostru stadion. Am felicitat atunci conducerea pentru această decizie şi chiar dacă stadionul nu s-a umplut, măcar toţi cei prezenţi au susţinut doar Oţelul, manifestându-se împotriva bucureştenilor.

Din păcate, ultimele evenimente ne demonstrează clar că scopul noului patronat al clubului nostru nu a fost acela de a îndepărta steliştii, ci de a obţine profit maxim! De altfel, aceştia riscă calificarea în finala Cupei a echipei noastre, îndepărtând publicul gălăţean de stadion. Dacă la partida cu Steaua măsura scumpirii biletelor şi vânzării tichetelor la pachet s-a potrivit ca o mănuşă, de această dată decizia conducerii nu face decât să saboteze propria echipă.   
Da, adevăraţii suporterii vor plăti oricât pentru un bilet la un meci al Oţelului, mai ales că vorbim de o semifinală de Cupă, dar din păcate câţi astfel de fani roş-alb-albaştri există? Restul de oameni, cei care umplu ocazional tribunele, vor fi cu siguranţă îndepărtaţi şi ne vom prezenta cu maxim 5000 de gălăţeni la cel mai important meci al acestui sezon! Să nu uităm că întâlnim o formaţie, ai cărei fani umplu la refuz arena proprie, chiar dacă joacă împotriva ultimei clasate. Asta ne va aştepta la Ploieşti: un infern creat de gazde. În timp ce noi ne vom prezenta cu tribunele goale şi implicit cu o atmosferă mult mai uşor de suportat de către adversari, care cu siguranţă vor aduce în această deplasare şi un contingent important de suporteri.
Dacă echipa noastră se clasează mult mai slab din punct de vedere sportiv în clasamentul Ligii I faţă de petrolişti, iată că am reuşit cu bună ştiinţă să le mai aducem un avantaj imens oaspeţilor. Presiunea exercitată de publicul gălăţean va fi cu siguranţă una mult mai mică faţă de ce se va întâmpla la Ploieşti peste o lună în retur. Oricât am încerca nu putem înţelege raţiunea ordinelor venite de la Bucureşti dinspre finanţatorul Adamescu. Un stadion plin, cu preţurile normale la bilete, ar fi adus mai mulţi bani oricum în conturile clubului, decât nişte preţuri umflate artificial, dar cu spectatori mai puţini. Performanţa aduce bani, dar dacă se sacrifică prima atunci nici banii nu vor veni...
La fel de adevărat e că fanii ar fi trebuit să-şi achiziţioneze abonamente când acestea au fost scoase la vânzare, dar situaţia de la acel moment a clubului i-a speriat pe mulţi doritori. Faptul că vânzarea la pachet nu este o soluţie prea grozavă s-a putut observa la partida cu Severin, când deşi mii de oameni aveau tichete gratis pentru acest meci, după meciul cu Steaua, aceştia nu au mai venit la stadion. Probabil asta se va întâmpla şi la meciul cu Chiajna, care este la pachet cu cel cu Petrolul, aşa că logica unei asemenea mişcări ne scapă.
Fanii roş-alb-albaştri s-au unit zilele acestea, au strâns bani din toate colţurile lumii pentru a realiza ceva frumos la semifinală. Din păcate, acest tablou nu va fi probabil completat de un stadion plin care să poarte echipa către victorie. Şi pentru ce? Pentru un pumn de mărunţi?