STIRI Liga I Oţelul şi Petrolul în mare formă înainte de meciul direct

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuOţelul şi Petrolul Ploieşti se vor duela mâine în prima manşă a semifinalelor Cupei României, iar cele două formaţii au început deja jocul, de la distanţă, în etapa trecută, învingând fără drept de apel codaşele Ligii I. Conform cifrelor InStat Football, gălăţenii şi prahovenii au fost remarcaţii rundei precedente, “lupii galbeni” având nu mai puţin de 5 jucători în echipa etapei (Alcenat, Geraldo, Manasse, Sauvadet şi Mustivar)! De altfel, petroliştii au zece meciuri consecutive fără înfrângere în toate competiţiile.


Oţelul replică prin Laurenţiu Iorga, care a prins primul unsprezece al Ligii I cu două pase de gol şi un total de 74 acţiuni reuşite. Portarul Branko Grahovac îşi continuă forma de zile mari, el prinzând postul de rezervă în echipa etapei, după ce şi în rundele precedente s-a bucurat de acest statut, ba chiar şi de cel de titular. Dacă până acum, Cristian Sîrghi era unul dintre abonaţii cifrelor senzaţionale InStat, iată că a venit şi rândul colegului său, Alexandru Benga, să prindă echipa rezervelor.
Per total, la nivel de echipă, Oţelul pare foarte solidă după jocul cu CS Turnu Severin, ai noştri având 119 atacuri şi clasându-se pe podium în această privinţă. De asemenea, jucătorii noştri au reuşit un număr record de şuturi spre poartă, 26, fiind pe primul loc în această privinţă şi contribunid cu peste 10% din şuturile întregii etape! Victoraş Astafei, cu 5 execuţii către poarta adversă, domină clasamentul, mai ales că a reuşit un gol şi a mai avut o bară. Nici petroliştii nu au stat degeaba, clasându-se pe primul loc în clasamentul cornerelor etapei, beneficiind de 9, la fel ca Astra şi CFR.
Cu toate acestea, trebuie precizat faptul că adversarele Oţelului şi Petrolului din etapa trecută dau cei mai mulţi jucători în echipa petardelor, CS Turnu Severin având patru fotbalişti, în timp ce Gloria Bistriţa a contribuit cu doi.

Login sau crează cont pentru a comenta              |